Jordbær marmelade

Jordbær marmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Amatøren

Indsendt :


Jordbær marmelade, billede 4 Jordbær marmelade, billede 1 Jordbær marmelade, billede 2 Jordbær marmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 vaniljestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 tsk. Rød Melatin
   
Opskrift:
Pil blomsten af jordbærene, skyl og halver dem.

Jordbær, sukker og vanilje kon kommes i en gryde og vendes blidt rundt. Vandet kommes ved og der tændes for gryden. Det skal koge i 20 min.

Efter de 20 min skummes marmeladen for urenheder med en ske og der tilføjes saften fra en halv citron igennem en sigte henover gryden.

Når dette er gjort kommes rød melatin i (følge anvisningen på pakken) lad det få et opkog og tag et par dråber på en underkop og vent et par minutter, hvis det ikke sætter sig skal det have mere gelerings middel og endnu et opkog. Når det har en passende konsistens tilføjes atamon og marmeladen kan hældes på glas og gerne på køl...:)

HUSK AT SKOLDE GLAS OG SKYLDE DEM MED ATAMON:)

Velbekomme

Tips:

vedr gelering : HUSK DU KAN ALTID TILFØJE IKKE TRÆKKE FRA:)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 39586 gange,
og udskrevet 457 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9406 (2239 kcal)
KJ pr. Portion 9406 (2239 kcal)
Vægt ialt 1100 gram
Vægt pr. Portion 1100 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 855 KJ (203 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 49.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Poul Andersen  -  2021-07-07 20:26:00
Pas på med sukker mængden - brugte godt nok en blanding af friske og frosne bær, men måtte tilføje ekstra citron.

pia oesten  -  2018-02-04 05:23:08
Super lækker marmelade,ikke sidste gang den bliver lavet fik stor ros fra familien