Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød

Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, billede 4 Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, billede 1 Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, billede 2 Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Grundej:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Indrulning:
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Aftenen inden kan mel og sukker sættes på køl eller frost.


Grundej:
Tørdelene sigtes.
Gæren udrøres i den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.


Indrulning:
Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca ½ cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.

Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.

Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug og kan formes til wienerbrød, borgmesterstang med mere.

Mellem hver udrulning kan dejen sættes i køleskabet ca. 20 minutter, så synes vi at dejen bliver nemmere at arbejde med uden der går huller i dejen.

Når wienerbrødet er formet, hæves det på selve pladen i 15-20 minutter, hvorefter det pensles med æg og pyntes med sukker hakkede mandler m.m. Bages 10-30 minutter efter størrelse som andet gærbrød, men ovnen må være meget varm når wienerbrødet sættet derind.

Tips:

Wienerbrød bages gerne ved høj varme ca. 225 grader.


Se opskrifter med wienerdej på link herunder:

Croissanter

Spandauer

Wienertrekant

Wienerstang

Klassisk julekage



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (29 stemmer)

Opskriften er vist 116564 gange,
og udskrevet 2921 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18793 (4474 kcal)
KJ pr. Portion 18793 (4474 kcal)
Vægt ialt 1234 gram
Vægt pr. Portion 1234 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1522 KJ (362 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 21.8 gram
Kulhydrat 37.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Malene  -  2012-02-15 21:23:30
Vil bare lige tilføje at dejen skal være kold, hævningen skal først ske i ovnen. Så, isvand, mel der har været i fryseren, og resten fra køl. :-) og dejen må ikke arbejdes med for længe når den æltes sammen da det gør den varm. Det er hvert fald sådan jeg har lært det af en konditor, og vi fik de bedste spandauer, ligesom ved bageren. Og 3x3, 3 gange er den anbefalede foldeteknik til wienerdej. Ellers har jer der har klaget over opskriften nok lavet noget forkert, opskriften og vejledningen fejler intet. ;-)

Theresa  -  2011-07-08 01:33:14
kan dejet fryses?

B-O  -  2010-06-12 20:44:57
Tusinde tak på en dejlig opskrift

plet  -  2010-03-12 02:06:03
Hej Per. Tusinde tak fordi du sætter billeder på opskrifter. Det gør det ofte nemmere at følge en opskrift, hvis det er noget man er lidt i tvivl om. Især når du sætter billeder på, så man kan følge opskriften trin for trin på billedet. Håber du fortsætter på samme måde, så der kommer billeder med trin for trin på så mange opskrifter som mulig.

wicky  -  2010-02-04 03:39:25
Det er jo kun en opskrift på selve wienerdejen så er det op til en selv at finde ud af hvad man vil lave af den evt spandauer, snegle osv. OBS en wienerdej må ikke hæve før bagningen og skal udrulles i 3x3 der skal gå ca 10 min mellem hver udrulning i hviletiden skal dejen i køleskabet. Melet skal være koldt så en tur i fryseren med det ja det lyder åndsvagt

  -  2010-02-02 19:54:17
Jeg glæder mig til at prøve det.. 1000 tak for du har sæt billeder ind, det gør det noget nemmer.. :)

  -  2009-02-25 12:07:20
synes det er den mest kedelige opskrift jeg har set længe prøv hellere fødselsdagskringlen 10 gange bedre