Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Romsnegle

Romsnegle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 24 Stk.
KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Romsnegle, billede 4 Romsnegle, billede 1 Romsnegle, billede 2 Romsnegle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
65 gram Gær
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Indrulning:
300 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Remonce:
100 gram Ren rå marcipan
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
3 spsk. Rom 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Romessens
   
  Tivolikrymmel
   


Opskrift:

Tørdelene sigtes. Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen. Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.

Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.

Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug.

Dejen udrulles i plader på ca ½ cm.’s tykkelse 60x40 cm.

Ingredienserne til remoncen røres sammen og smøres på dejen i et jævnt lag. Dejen rulles sammen fra den lange led og skæres i ca. 2 cm. skiver som lægges på en bageplade og trykkes let flade.

Bages ved 225 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.

Når sneglene er afkølede blandes glasur som fordeles over og drysses hurtigt efter med blandet sukkerkrymmel, så glasuren ikke når at stivne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (74 stemmer)

Opskriften er vist 35934 gange,
og udskrevet 323 gange.


Energi:
KJ total 29263 (6967 kcal)
KJ pr. Stk. 1219 (290 kcal)
Vægt ialt 1794 gram
Vægt pr. Stk. 74 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1631 KJ (388 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 20.7 gram
Kulhydrat 45.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Catrine Groth Bøgelund  -  2019-02-04 11:21:05
De var mega gode


mig  -  2019-02-04 08:29:05
smager godt