Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Spandauer

Spandauer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 16 Stk.
KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Spandauer, billede 4 Spandauer, billede 1 Spandauer, billede 2 Spandauer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Wienerbrødsdej:
  Grundej
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Indrulning
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
Syltetøj. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Vanillecreme 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Se fremgangsmåde på wienerbrøddej her:


Rul den færdige dej ud til en stor firkant og skær den i firkanter på 12x12 cm. På hver firkant lægges en klat syltetøj eller kagecreme midtpå og hjørnerne foldes ind mod midten igen. Lad spandauerne efterhæve i 15 minutter.

Pensl med æg og bag dem 12 –15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Pynt med glasur, lavet af flormelis og vand.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (46 stemmer)

Opskriften er vist 77400 gange,
og udskrevet 1285 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19209 (4573 kcal)
KJ pr. Stk. 1200 (285 kcal)
Vægt ialt 1304 gram
Vægt pr. Stk. 81 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1473 KJ (350 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 21.1 gram
Kulhydrat 35.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bente  -  2015-05-09 15:02:51
Hej. Kan kagerne fryses? Jeg skal bruge MANGE om en måned og ville gerne bage dem ad nogle gange og så bare tø dem op inden servering.

Bent kristensen Zimbabwe  -  2014-02-23 14:28:46
Mageløs, det er næsten som at være hjemme, her i Zim , ude i bushen er glæderne noget begrænset, kagerne er bare gode kan anbefales

Per  -  2012-10-24 16:15:00
De fleste vil nok bruge et brev pulverceme som skal røres op med sødmælk, men ellers kan opskriften her bruges Vaniljecreme

  -  2011-04-14 15:42:25
hej jeg syntes også at det er lidt underligt at der ikke er en opskrift på creme men de er ellers ret gode.. man kunne ikke anbefale dem bedre <333333 ;););)

1235  -  2011-03-25 13:24:13
Jeg kan smage den for mig, og jeg glæder mig til at lave den.

Kamilla(pahrump, NV, USA)  -  2010-03-17 05:31:52
Hej! Jeg lavede dette til min familie i USA, fordi de havde hoert om 'Danishes', hvilket er en amerikaniseret slags spandauer, saa jeg lovede dem at lave den aegte slags, og de syntes det var ret godt. jeg lavede dog cremen selv, hvor jeg bare fandt en opskrift paa creme fra fastelavnsboller, og puttede det i, og det blev godt. Jeg puttede smoer i, og vendte over, MANGE gange, og de blev meget gode, og noget af dejen faldt af, fordi de var saa 'flaky'. rigtigt gode. Jeg giver den 9, pga. der mangler opskrift paa creme, men den var ellers super god. Kan klart anbefales.

venke  -  0000-00-00 00:00:00
En nem og overskuelig opskrift. Og så smager det hele osse bare momms !