Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Klassisk julekage

Klassisk julekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 stk.

KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Klassisk julekage, billede 4 Klassisk julekage, billede 1 Klassisk julekage, billede 2 Klassisk julekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Wienerbrødsdej:
 Grundej:
500 g.Hvedemel
1 tsk.Salt
60 g.Sukker
1 tsk.kardemomme, stødt
50 g.Gær
2.5 dl.Mælk
1 Æg
 
 Indruldning:
300 g.smør
 
 
 
 Borgmestermasse:
100 g.ren rå marcipan
100 g.sukker
100 g.smør
 
 Pommerans
 sukat
 rosiner
 
 Pensling:
1 æg
 sukker
 
Opskrift:
Se hvordan du laver Wienerbrødsdej her


Wienerbrødsdejen rulles ud til en firkant ca. 50x50 cm. og ca ½ cm. tyk

Dejen deles i 4 lige store stykker som smøres med borgmestermassen, der fordeles pommerans, sukat og rosiner herpå og dejen foldes ind over fyldet. Hiv lidt i de 4 hjørner og fod dem ind over en gang mere.

Dejen sættes til hævning ca. 1 time. Pensles med sammenpisket æg og drysses med alm. sukker. Bages ved 190 grader C. alm. ovn ca 20 minutter midt i ovnen.

Borgmestermasse:
Marcipan og sukker køres sammen først. Margarine tilsættes lidt efter lidt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (12 stemmer)

Opskriften er vist 2260 gange,
og udskrevet 55 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu