Klassisk julekage

Klassisk julekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 4 stk.
KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Klassisk julekage, billede 4 Klassisk julekage, billede 1 Klassisk julekage, billede 2 Klassisk julekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Wienerbrødsdej:
  Grundej:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
50 gram Gær, frisk
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Indruldning:
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   
   
  Borgmestermasse:
100 gram Ren rå marcipan
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Pomerans, kandiseret 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Se hvordan du laver Wienerbrødsdej her


Wienerbrødsdejen rulles ud til en firkant ca. 50x50 cm. og ca. ½ cm. tyk

Dejen deles i 4 lige store stykker som smøres med borgmestermassen, der fordeles pomerans, sukat og rosiner herpå og dejen foldes ind over fyldet. Hiv lidt i de 4 hjørner og fod dem ind over en gang mere.

Dejen sættes til hævning ca. 1 time. Pensles med sammenpisket æg og drysses med alm. sukker. Bages ved 190 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter midt i ovnen.

Borgmestermasse:
Marcipan og sukker køres sammen først. smør tilsættes lidt efter lidt.





karakterer:
Opskriften er vist 9380 gange,
og udskrevet 164 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25935 (6175 kcal)
KJ pr. stk. 6483 (1543 kcal)
Vægt ialt 1604 gram
Vægt pr. stk. 401 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1616 KJ (384 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 23.9 gram
Kulhydrat 38.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu