Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Frøsnapper (Med remonce)

Frøsnapper (Med remonce), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Frøsnapper (Med remonce), billede 4 Frøsnapper (Med remonce), billede 1 Frøsnapper (Med remonce), billede 2 Frøsnapper (Med remonce), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Wienerbrødsdej:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
65 gram Gær
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Remonce:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Frøsnapper:
Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Blå Birkes
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   


Opskrift:

Wienerbrødsdej:
Tørdelene sigtes. Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget smør æltes godt sammen. Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse. Smør fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.

Smørret må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.

Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smørstykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug.

Remonce:
Blødgør smørret, rør derefter sukker og vanille i.


Frøsnappere:
Nu rulles vinerbrødsdejen ud til en plade på 3-4 mm. ca. 40x60 cm. Remonce smøres på halvdelen af dejen og den anden halvdel lægges over. Dejen pensles godt med sammenpisket æg og drysses først med blå birkes og derefter sesamfrø.

Dejen skæres i ca. 5 cm. brede strimler som vrides 1-1½ omgang og lægges på en bageplade, gerne med bagepapir. De stykker af dejen som vender op som er uden birkes pensles med æg.

Frøsnapperne bages ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter til de er smukt lysebrune




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (35 stemmer)

Opskriften er vist 93923 gange,
og udskrevet 1383 gange.


Energi:
KJ total 23609 (5621 kcal)
KJ pr. stk. 2360 (562 kcal)
Vægt ialt 1457 gram
Vægt pr. stk. 145 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1620 KJ (385 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 24.0 gram
Kulhydrat 38.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Alberte  -  2018-08-11 15:09:26
Hvor mange kalorier er der i en frøsnapper? 😊


Elise  -  2017-04-22 11:42:52
De er super og hvor udførligt😘


Elisabeth  -  2016-07-11 12:36:27
Rigtig lækker. Jeg lavede dem som smørbirkes, og de blev rigtig gode. (Lavede dem i halvpotion)


Tabitha  -  2016-04-10 14:17:07
De 3 gange er det med den som det bliver når man har lagt den i 2 lag


Anne  -  2016-02-15 19:33:36
Kan de laves dagen i forvejen og så bage dem næste morgen...hvis ja, skal de så opbevares køligt


Tove birk Jefsen   -  2015-06-19 08:06:01
Hej skal dejen slet ikke hæve i denne opskrift


Giada  -  2015-01-17 10:49:12
Skal dejen slet ikke hæve?


Jelena  -  2014-08-17 10:46:49
SOS!! Det her forstår jeg simpelthen ikke: "Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug" 1) skal dejen skæres ud i 3 og så lægges ovenpå hinanden? 2) Skal den så rulledes kagerulle (hvor meget?) og skæres ud i 3 igen og lægges ovenpå hinanden? Jeg forstår det bare ikke :-( Vil så gerne lære det. Og hos bageren er den ene side med birkis og den anden med sesam, hvordan gør man det? Er der nogen der har en how-to så man kan se hvordan man laver det? På forhånd tak.


ANONYMOUS  -  2013-02-14 15:12:22
FANTASTISK! Den er vidunderlig god! Kunne dog godt klare lidt mere remonce :)


xxx  -  2012-02-19 19:08:02
De er helt perfekte.De går ikke op.


lea  -  2011-12-02 20:24:07
haha laila. fedtstoffet er nok smøret skal du se...


Lejla  -  2011-04-03 15:02:25
Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen. hvad er fedstoffer


mr-chilli  -  2011-02-27 13:47:59
Herhjemme syntes vi de var vildt lækre... Helt perfekte... Et stort 10 tal herfra...


B-O  -  2010-06-11 15:58:27
Vidunderligt goda.


Per  -  2008-10-08 15:45:30
Vi var lidt ueninge omkring remoncen, jeg syntes ikke frøsnapperne var søde nok, men havde der været mere fyld i var det rendt ud, måske man kan putte mere sukker i i forhold til smørret. Frøsnapperne havde en tendens til at gå op ved sammenføjningen, vi prøvede at lave sammenføjningen midt på, men det var ikke bedre, men det gjorde jo ikke noget.