Medisterpølse med brun sovs

Medisterpølse med brun sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Medisterpølse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Medisterpølse med brun sovs, billede 4 Medisterpølse med brun sovs, billede 1 Medisterpølse med brun sovs, billede 2 Medisterpølse med brun sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Medisterpølse, rå 17 % fedt
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sovs:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Kogevand fra medisteren 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
400 gram Rødkål. konserves
   
Opskrift:
Medisterpølsen sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, trækker 5-10 minutter i vandet.

Pølsen skæres i stykker ca. 10 cm. og steges i smør på pande.

Mel drysses på panden som medisteren er stegt på og røres i resterne af fedtstoffet. kogevand fra medisteren tilsættes lidt efter lidt, gives lidt kulør og koges igennem et par minutter. Smages til med salt og peber.

Serveres med kogte hvide kartofler og rødkål.





karakterer:
Opskriften er vist 259018 gange,
og udskrevet 9224 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12213 (2908 kcal)
KJ pr. Pers. 3053 (727 kcal)
Vægt ialt 2718 gram
Vægt pr. Pers. 679 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 449 KJ (106 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 11.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-28 20:57:31
Det grønne er friskhakket persille, mest som pynt

  -   2024-01-22 02:54:54
Der mangler lige en beskrivelse af hvad det grønne er ;)

  -   2016-02-18 09:29:48
Det kan den være, Sisse, hvis man ser sig godt for og køber en god medister - der er stor forskel på kvaliteten. Og så foretrækker jeg en opbagt sovs i stedet for pandesovsen. Hvis man ikke skal lave sovs overhovedet, er der ingen grund til at kaste medisteren i vand. Så kan man bare stege den på panden i rå tilstand.

  -   2014-11-07 20:17:46
er denne rat god?