Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Rødkål

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ole j

Indsendt :


Hjemmelavet rødkål, billede 4 Hjemmelavet rødkål, billede 1 Hjemmelavet rødkål, billede 2 Hjemmelavet rødkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rødkål. rå
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Ribssaft. sød. koncentreret
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Tilberedning af hjemmelavet rødkål

Snit kålen fint og svits den i smør (brug andefedt hvis du har det) i en gryde.

Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen.

Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg.

Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden.

Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time.
Smag til med sukker og evt. mere salt.

Tips:



Beskrivelse:
Hjemmelavet rødkål
Til en god omgang hjemmelavet rødkål skal man bruge grøntsagen rødkål, som er én af flere varianter af Have-Kål. Rødkålets blade er farvet stærkt mørkelilla pga. et højt indhold af anthocyaniner, men kan skifte farve efter jordens surhedsgrad. Derved kan rødkål have forskellige farver alt efter hvor i verden den er dyrket. I sur jord vil bladenes farve være røde, imens de i neutral jord vil være mere blå. Netop farven i rødkål er da også årsag til man tilfører eddike ved kogning af hjemmelavet rødkål. Ved kogning vil rødkålen normalt farves blå, men ved tilsætning af eddiken beholder hjemmelavet rødkål den flotte røde farve.

Rødkål som farvestof
Rødkål er en såkaldt naturlig indikator og skifter farve alt efter surhedsgrad som beskrevet ovenfor. Det vil sige at rødkål kan afgive en hel palet af farver alt efter hvordan den kombineres med syre eller base. Afkog af rødkål alene giver en smuk lilla farve, men gøres den mere basisk ved at hælde f.eks. natron i bliver den til en grønlig farve. Tilsætter du derimod syre som citronsaft bliver den mere rød. Så rødkålens saft kan faktisk bruges som naturligt farvestof til både madvarer og tøj.

Hjemmelavet rødkål på flere måder
Traditionelt laves hjemmelavet rødkål varm og serveres ved juletid. Men rødkål kan bruges på mange andre måder. Den kan f.eks. laves som en kold hjemmelavet rødkålssalat ved at snitte rødkål fint, skære æbler i både og derefter i mindre tern og så tage sagten af et par appelsiner der presses over. Appelsinkødet komme i den hjemmelavede rødkål bagefter. Det hele blandes sammen og trækker et par timer i køleskabet. En sådan salat med hjemmelavet rødkål kan spises året rundt til diverse retter og ikke kun til julemaden.
Find opskriften på salat med frisk hjemmelavet rødkål lige her på Alletiders Kogebog

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (181 stemmer)

Opskriften er vist 810128 gange,
og udskrevet 9864 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4781 (1138 kcal)
KJ pr. Pers. 956 (227 kcal)
Vægt ialt 1382 gram
Vægt pr. Pers. 276 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 346 KJ (82 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 12.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Norma Frøsig   -  2019-10-18 16:53:14
Altid vellykket rødkål bruger altid denne opskrift har lige syltet til familien og køber ikke rødkål på glas mere hjemme syltning er nr 1 .rigtig god smag 😀👍🏻

Jette j.  -  2019-01-19 01:11:34
Jeg laver rødkålen med røde løg, portvin, rødvin, Bouillon, appelsinsaft og himbærgelé.

Lotte  -  2018-12-26 19:12:37
Super nem og lækker rødkål. Jeg brugte solbær saft ufortyndet istedet for ribs saft.

Ole j  -  2018-11-07 10:16:23
prøv lige at peppe den op inden servering med saft og kerner fra et granat æble det giver en fin smag og lidt at tygge i , hvis du har hele frosne ribs så er det også fin med et par håndfulde lige før servering skal lige varmes op

Jette johnsen  -  2018-01-17 14:14:24
Den bedste rødkål jeg har smagt. Laver altid en stor portion og fryser det, har aldrig haft problemer med det😉.

Evi Nielsen   -  2017-12-18 19:52:29
Kan se der er flere der skriver om frysning, det kan da bare hældes på glas med lidt atamom ,lige som man gør med rødbeder. Osv.

René Lundsgaard  -  2016-12-24 14:44:48
Prøv med honning i stedet for sukker, giver et fantastisk blankt udtryk og en helt fabelagtig smag.

Nem og god opskrift smør kan byttes til olie og ande fedt bedst kh Anders eigen. Glædelig jul   -  2016-12-23 08:55:19
Lækre sager

Pia  -  2016-12-05 17:02:28
Jeg mener helt sikker at det/den er fryseegnet. Vi er 2 og jeg koger normalt et helt rødkål af gangen og pakker det så i 2personsposer i fryseren - helt perfekt

  -  2016-11-06 11:29:02
Jeg har haft frosset rødkålen uden problemer, men uden "saften". Efter optøning varmes rødkålen med frisk ribs, solbær eller hyldebærsaft.

Elisabeth Price  -  2016-03-09 04:06:54
En god, praktisk opskrift, som man self kan lave om på efter smag og de lokale muligheder. Vi har ingen ribs her i St Louis, så jeg bruger tranebaersaf og tilsaetter et aeble. Hjemme brugte vi fedtet fra flaeskestegen, og krydrede med en kanelstang,nogle nelliker og et par laurbaerblade, og vi kunne godt lide at bruge rødbedeeddike til at fordybe farven og give lidt sødme, da der endelig ikke måtte kommes hvidt sukker i. Når man har den rigtige fremgangsmåde kan man let finde frem til de game familie variationer.

  -  2016-02-18 22:28:42
Den brune farin giver også en let karamelagtig smag. Hvorfor fryse den, skold et par glas og smid den på, den holder i årevis i skabet, ganske som hjemmelavet syltetøj. Julemodellen skal have kanel, nelliker, laurbærblade .... :)

  -  2015-12-22 15:27:10
Prøv at skifte det hvide sukker ud med brun farin. Det giver en super flot mørk farve.

Per  -  2015-12-19 18:01:05
God opskrift Prøv med en presset sød appelsin, det er godt.

Rikke  -  2015-12-14 20:43:19
Hvilke eddike skal der bruges

  -  2015-12-14 14:23:58
Super rødkål ungerne elsker den

Dorthe  -  2015-12-07 19:04:03
Der står den ikke er frysegnet 😀men jeg har tit frossen den ned med godt resultat

Amine  -  2015-12-06 19:32:45
Tilsatte et par kanelstænger, nelliker og laverbærblade. Ellers dejlig opskrift!

.  -  2015-12-05 06:39:56
Hvis man putter rødkålen på patentglas skyllet med atamon, kan det holde sig meget længere. Mange uger og nok også måneder.

Susann  -  2015-11-14 11:47:15
Prøv at søde med honning, gerne med rosmarin i. Giver en fin smag

Ulla Nielsen  -  2015-11-11 20:22:35
Jeg vil også gerne vide hvor længe det kan holde sig i et sylteglas i køleskabet?

S.R.J.N  -  2015-11-02 16:16:36
Hejsa hvor længe kan det holde sig i et sylte glas????? på forhånd tak

Keld   -  2015-11-01 12:58:47
Hvad med en kanel stang, kom man ikke det i i gamle dage.. Ved juletid

Henrik  -  2015-10-13 15:50:02
Selvfølgelig kan rødkål fryses. Prøv at tilsæt lidt revet/snittet æble og hakket trænebær.

Henrik  -  2015-10-13 15:48:14
Prøv at tilsæt lidt æbler og blændet tranebær

Beate  -  2014-12-23 21:49:29
Glimrende rødkål. Er taget lige ud af Frk. Jensens Kogebog. Kan sagtens fryses. Ribssaft kan med fordel erstattes af hyldebærsaft (ikke fra Frk. Jensen).

Karin  -  2014-12-22 16:38:56
Tilsatte friske ribs, super, også velegnet til nedfrysning.

  -  2014-12-22 13:07:04
Prøv at komme nogle stykker æbler i

Anne   -  2014-12-17 11:35:27
Hvorfor kan den ikke fryses? Jeg har altid lavet meget rødkål, hvorefter jeg lagt det i fryseren.

Helle C.  -  2014-12-16 18:18:39
Super god opskrift, lige som vor mor lavede det

Heidi  -  2014-12-14 16:58:29
Tilsatte lidt ekstra sukker. Ellers super fin opskrift.

Hanne E. H.  -  2014-11-21 10:06:58
god opskrift.. tilpas sødme.. Kan anbefales