Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grønlangkål

Grønlangkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

HøjtidJul - julen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grønlangkål, billede 4 Grønlangkål, billede 1 Grønlangkål, billede 2 Grønlangkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 gram Grønkål, hakket, dybfrost
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Kogevand
   
0.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskat
   
Opskrift:
Den frosne grønkål tøs og væden presses fra.

Lad kålen snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret.

Tilsæt piskefløde og kog i 20-30 minutter.

Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens).

Smag til med salt, peber, muskat (og evt. sukker).

Tips:

Se opskrift på glaseret skinke Her

Se opskrift på brunede kartofler Her



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (58 stemmer)

Opskriften er vist 423067 gange,
og udskrevet 5352 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9353 (2226 kcal)
KJ pr. Pers. 2338 (556 kcal)
Vægt ialt 1429 gram
Vægt pr. Pers. 357 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 654 KJ (155 kcal)
Protein 2.1 gram
Fedt 15.1 gram
Kulhydrat 4.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Roland  -  2020-12-08 12:22:51
Rigtig god opskrigt. Og det med hælde sky fra skinken er rigtig god det giver sammenhænk retten, det kan også gøre med medisterpøl og til nød frikkedeller

Charlotte lund Pedersen   -  2020-05-17 16:14:42
Må den fryses ned