Grønlangkål

Grønlangkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Grønlangkål, billede 4 Grønlangkål, billede 1 Grønlangkål, billede 2 Grønlangkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 gram Grønkål, hakket, frost
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
0.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
   
Opskrift:
Den frosne grønkål tøs og væden presses fra.

Lad kålen snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret.

Tilsæt piskefløde og kog i 20-30 minutter.

Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens).

Smag til med salt, peber, muskat (og evt. sukker).

Tips:

Se opskrift på glaseret skinke Her

Se opskrift på brunede kartofler Her



karakterer:
Opskriften er vist 483503 gange,
og udskrevet 6234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (110 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9353 (2226 kcal)
KJ pr. Pers. 2338 (556 kcal)
Vægt ialt 1529 gram
Vægt pr. Pers. 382 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 611 KJ (145 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 14.1 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Peter Hansen  -  2021-12-30 11:29:03
Grønlangkål er ribbet skåret og snittet i strimler = Synnejysk grønlangkål bum færdig. Hvis man hakker grønkål er det en fysisk umulighed at lave ægte synnejysk grønlangkål! Det kan højst blive en ret der hedder: hakket grønkål. Når man maser grønkål igennem en kødhakker biver den bitter og lugter af prut.

Roland  -  2020-12-08 12:22:51
Rigtig god opskrigt. Og det med hælde sky fra skinken er rigtig god det giver sammenhænk retten, det kan også gøre med medisterpøl og til nød frikkedeller

Charlotte lund Pedersen   -  2020-05-17 16:14:42
Må den fryses ned