Grønlangkål
Hovedingrediens : Kål - Grønkål Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Gammeldags grønlangkål med smør og flødeGrønlangkål er en klassisk og elsket dansk ret, som oftest spises om vinteren og om efteråret - særligt i juletiden. Specielt i Sønderjylland og på Fyn er grønlangkål populært, men retten spises over hele landet.Vores opskrift er på sønderjysk grønlangkål, som er den traditionelle og oprindelige måde at lave grønlangkål på. Gammeldags grønlangkål, som sønderjyderne foretrækker den, laves nemlig med smør, piskefløde, hvedemel og muskatnød – præcis som vores opskrift. Hvis du gerne vil lave en gammeldags sønderjysk grønlangkål, og give dine gæster en autentisk oplevelse, er det derfor vores opskrift på grønlangkål, du skal følge. Sønderjysk opskrift på grønlangkålI Sønderjylland serveres grønlangkål, traditionen tro, gerne med kålpølser. Men grønlangkål kan også serveres med kogt eller røget flæsk, hamburgerryg, frikadeller, medisterpølse samt brunede kartofler eller hvide kartofler.Nogle steder, fx i Nordjylland, serveres grønlangkål gerne med kanelsukker og der drikkes varm hvidtøl til. Der kan generelt være små variationer på, hvordan retten serveres rundt om i landet, men her får du altså en opskrift på sønderjysk grønlangkål, som for mange betragtes som den originale. FAQ:Kan man fryse grønlangkål igen?DU kan sagtens fryse grønlangkål igen. Blot du husker at afkøle retten hurtigt og genopvarme den grundigt når den skal spises. Men undgå at serverer rester af grønlangkål for børn under 1 år.Kan man gemme grønlangkål?Grønlangkål kan opbevares 7 dage i køleskab. |
Opskriften er vist 567573 gange,
og udskrevet 9027 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (116 stemmer) |
|
|
Kommentarer jørgen jensen - 2024-12-31 15:28:00 en rigtig god opskrift alle kan lave grønlangkål efter den opskrift Peter Hansen - 2021-12-30 11:29:03 Grønlangkål er ribbet skåret og snittet i strimler = Synnejysk grønlangkål bum færdig. Hvis man hakker grønkål er det en fysisk umulighed at lave ægte synnejysk grønlangkål! Det kan højst blive en ret der hedder: hakket grønkål. Når man maser grønkål igennem en kødhakker biver den bitter og lugter af prut. Roland - 2020-12-08 12:22:51 Rigtig god opskrigt. Og det med hælde sky fra skinken er rigtig god det giver sammenhænk retten, det kan også gøre med medisterpøl og til nød frikkedeller |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne




