Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Boller i Karry af medister

Boller i Karry af medister, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Medisterpølse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nikie

Indsendt :


Boller i Karry af medister, billede 4 Boller i Karry af medister, billede 1 Boller i Karry af medister, billede 2 Boller i Karry af medister, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Medisterpølse, rå 17 % fedt
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Karry
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peberkorn, sorte
   
  Sovs:
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Karry
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Kogevand fra kødbollerne 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Mangochutney, stærk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
400 gram Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
   


Opskrift:

Sæt en gryde med vand over, kom bouillonterningen i samt salt og peber og lidt karrypulver i. Når vandet koger trykker du medisteren ud i den ønskede størrelse på bollerne lad dem koge i ca. 20 minutter.

Sovsen:
Smelt margarinen og kom karryen i inden smørret bliver brunt rist så karryen af, kom derefter melet i når dette er rørt godt sammen tilsættes mælken lidt efter lidt sovsen skal være under kog hele tiden. Tilsæt nu honningen og chutneyen og rør godt rundt, kom ca. 1/4 liter vand fra bollerne i også og lad det småkoge et par minutter tilsæt til sidst fløden.

Tips:

Det er vigtigt at sovsen får ens smagssans til virkelig at juble, sovsen skal smage sødt til at starte med, men vil så herefter blive frisk og stærk. Skær tomaten og agurken i tern og server til kog æggene til de er hårdkogte og kom dem i sovsen sammen med bollerne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (186 stemmer)

Opskriften er vist 255198 gange,
og udskrevet 3825 gange.


Energi:
KJ total 14019 (3337 kcal)
KJ pr. Pers. 3504 (834 kcal)
Vægt ialt 2714 gram
Vægt pr. Pers. 678 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 516 KJ (122 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 9.6 gram
Kulhydrat 5.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Beth  -  2016-12-21 09:54:35
Ikke vores smag. Men brug kogevandet i stedet for piskefløde. Lav bollerne helt fra bunden. Smag til med salt.


Rikke Jørgensen  -  2016-04-18 19:16:03
Retten er netop blevet rost i høje toner af hele familien. Jeg undlod honning og tog madlavningsfløde i stedet for alm fløde. Super nem ret👍🏼


Jytte Schultz Jensen  -  2015-03-05 11:29:51
RIGTIG go karry sovs, jeg laver dog bollerne helt fra bunden.


mig  -  2014-11-14 11:43:20
synes det er for billigt og nemt at bruge medister(de fleste er fyldt med tilsætningstoffer, mel og vand) ordenlig medister koster en røv og kan næsten kun skaffes ved privat slagter. MEN kan man lide det nemt og med glas mangochutney så er det vel fint. synes dog ikke der meget hjemmelavet over denne opskrift.


AD  -  2014-10-17 19:27:35
Jeg synes personligt den var for sød. Man skal kunne lide en sød karry sovs hvis man er til denne ret.


  -  2014-09-09 16:44:43
Bedste boller i karry nogensinde :D


Maria  -  2012-12-10 20:18:57
Skøn ret! Kan lige tilføje, at den er ganske børnevenlig! Mine unger på knap 2 og 5 år spiste som aldrig før! Kan varmt anbefales :)


Nikie (Ejer)  -  2012-11-10 14:48:54
Super dejligt så mange syntes om opskriften, den er jo ved at have nogle år på bagen. Vil man lave den mere fedtfattigt kan sovsen laves på vand blandet med svineboullion, og fløden kan byttes ud med evt. cocosmælk light, god fornøjelse. Hilsen Nikie


:)  -  2012-07-17 14:47:49
Skal man putte æg i? O.O Lyder til at være en lækker opskrift, så vil lave den i aften :)


Maria  -  2012-04-16 18:13:20
Mega god sovs


  -  2012-04-09 15:51:19
vildt godt


louise  -  2011-01-05 15:13:42
jeg har lige lavet den med min veninde og den var super god :D


nawaal  -  2010-06-13 16:49:20
hvor maget vand skal der i


fctang  -  2010-03-17 16:01:51
man må da ikke lave kødboller af medister!!! og hvor kom ægget fra?


  -  2009-06-25 13:29:20
er der et godt forslag til hvad vi kan bytte mælken ud med?


CamillaG  -  2009-01-24 17:37:13
Absolut den bedste opskrift på "boller i karry" jeg nogensinde er stødt på. Den skal dog som alle andre opskrifter smages til, og herhjemme skal der både mere karry, salt, mangochutney og honning i opskriften. Og man kan også sagtens undlade fløden de dage man synes det er i overkanten. Men ideen om at blande mangochutney og honning i saucen er helt eminent, og derfor får denne opskrift mine varmeste anbefalinger!


Michael  -  2008-12-01 20:17:15
Da jeg serverede den for kæresten fik jeg denne kommentar; Den må du godt servere igen! Og det var sagt af en jyde ;-) På københavnsk - den er sgu god


Henrik  -  2008-10-30 13:45:55
Det var lige godt sørens, den smager sindsygt godt den sovs SKAL PRØVES!!!


CamillaG  -  2007-06-22 18:27:16
Glemte lige - Herhjemme skal den dog smages noget mere til efter fløden er kommet i, men det er jo ingen sag.


CamillaG  -  2007-06-22 18:26:06
Super lækker karrysovs. Blev meget positivt overrasket over at så simpel en opskrift kan smage SÅ godt. Troede bestemt at min mors var bedst.. - Dette er hermed taget tilbage. ;0)


Dino  -  2007-03-03 01:10:36
Den der Mangochutney giver lidt et rigtig lækkert pift.. Skide god ide!


Sofie  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan godt smage at bollerne er lavet af medister, men det er jo også ok for mig :)


JQJ  -  0000-00-00 00:00:00
Lyder god og nem, skal lave boller i karry til 25 personer, så denne opskrift må jeg prøve :-)


Boller i Karry elskeren  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har ikke smagt lige præcis den her opskrift...Men boller i karry er min livret !!! Så hvorfor ikke prøve den her opskrift :)


Ole Back  -  0000-00-00 00:00:00
Knald god sovs og driller lidt på tungen. MEn meget velsmagende


Kokken  -  0000-00-00 00:00:00
Lyder som en interesant opskrift, den skal pröves :) .. Jeg er ikke enig i at du skal tilsaette salt når du der er bouillon i, den skal först smages til. Jeg er 2år studerende kok i Finland.. igen, FED opskrift!!


Simon  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager godt


Ole  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare super god


Herbert  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes at denne opskrift er glimrende og meget udfordrende


anne  -  0000-00-00 00:00:00
Har aldrig smakt en bedre karry en denne


cecilie  -  0000-00-00 00:00:00
den her er skide god prøv den