Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :


Stuvet hvidkål, billede 4 Stuvet hvidkål, billede 1 Stuvet hvidkål, billede 2 Stuvet hvidkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Muskat, friskrevet
   


Opskrift:

Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 12-15 minutter.

Smelt smørret i gryde, rør melet heri. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt under konstant omrøring, kog sovsen godt igennem.

Smag til med muskatnød, salt og peber.

Vend kålen i (uden kogevand). Lad det simre et par minutter under omrøring.

Server gerne med frikadeller, kogte kartofler og rødbeder.

Tips:

Se opskrift på Frikadeller her




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (236 stemmer)

Opskriften er vist 576739 gange,
og udskrevet 16750 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

E.H.  -  2019-11-22 12:09:32
Efter kålen er kogt hakker jeg den i en skål så den ikke er så grov, jeg bruger også kogevandet fra kålen til sovsen det giver ekstra smag.


  -  2015-03-08 21:09:46
Er jeg den eneste der spiser stuvede hvidkål drysset med et godt lag sort peber??


  -  2013-10-07 17:11:48
kan det fyses.


Trine  -  2011-11-06 19:31:05
Er jeg den eneste der kover hvidkålen i mælken? så bliver alle smags stofferne i sovsen.


Sofie  -  2009-03-16 19:54:12
smagte bare helt utrolig... Fik det her til aften og maven blev bare prop fuld...


Morten  -  2008-01-26 11:41:40
Meget fint:) Det er folk som dig der gør det lidt nemmere at være hjemmegående husfar :)


Else  -  2007-11-21 15:58:28
God opskrift. Hos os drysser vi med kanelsukker, og undlader muskatnød


Jørgen  -  2007-01-25 00:10:17
Stuvet hvidkål skal drysses med sukker og kanel. Smager fantastisk


Soren  -  0000-00-00 00:00:00
var en stor succes i USA..


Anja  -  0000-00-00 00:00:00
Stuvet hvidkål smager også godt med medister