Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :


Stuvet hvidkål, billede 4 Stuvet hvidkål, billede 1 Stuvet hvidkål, billede 2 Stuvet hvidkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Muskat, friskrevet
   
Opskrift:
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 12-15 minutter.

Smelt smørret i gryde, rør melet heri. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt under konstant omrøring, kog sovsen godt igennem.

Smag til med muskatnød, salt og peber.

Vend kålen i (uden kogevand). Lad det simre et par minutter under omrøring.

Server gerne med frikadeller, kogte kartofler og rødbeder.

Tips:

Se opskrift på Frikadeller her


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (240 stemmer)

Opskriften er vist 601920 gange,
og udskrevet 17356 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6751 (1607 kcal)
KJ pr. Pers. 1687 (401 kcal)
Vægt ialt 1563 gram
Vægt pr. Pers. 390 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 431 KJ (102 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 6.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2020-10-24 16:36:48
Plejer at koge kålen i en mild hønse fon bliver super lækkert

E.H.  -  2019-11-22 12:09:32
Efter kålen er kogt hakker jeg den i en skål så den ikke er så grov, jeg bruger også kogevandet fra kålen til sovsen det giver ekstra smag.

  -  2015-03-08 21:09:46
Er jeg den eneste der spiser stuvede hvidkål drysset med et godt lag sort peber??

  -  2013-10-07 17:11:48
kan det fyses.

Trine  -  2011-11-06 19:31:05
Er jeg den eneste der kover hvidkålen i mælken? så bliver alle smags stofferne i sovsen.

Sofie  -  2009-03-16 19:54:12
smagte bare helt utrolig... Fik det her til aften og maven blev bare prop fuld...

Morten  -  2008-01-26 11:41:40
Meget fint:) Det er folk som dig der gør det lidt nemmere at være hjemmegående husfar :)

Else  -  2007-11-21 15:58:28
God opskrift. Hos os drysser vi med kanelsukker, og undlader muskatnød

Jørgen  -  2007-01-25 00:10:17
Stuvet hvidkål skal drysses med sukker og kanel. Smager fantastisk

Soren  -  0000-00-00 00:00:00
var en stor succes i USA..

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
Stuvet hvidkål smager også godt med medister