Honninghjerter

Honninghjerter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

HøjtidJul - julen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Honninghjerter, billede 4 Honninghjerter, billede 1 Honninghjerter, billede 2 Honninghjerter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Hjortetaksalt
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
10 gram Gær, frisk
2 tsk. Potaske
1 tsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
200 gram Kogechokolade Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Smelt honningen i en rummelig gryde. Bland mel med krydderier og hjortetaksalt. Rør det i honningen.

Rør gæren ud i æggeblommen, og potaske i lidt vand. Tilsæt begge dele og lad dejen hvile 1 - 2 timer ved stuetemperatur.

Udrul dejen i 1 cm's tykkelse og udstik hjerter.

Bag dem ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.

Pensl hjerterne med smeltet chokolade. Honninghjerterne kan flækkes og lægges sammen med abrikos- eller appelsinmarmelade.

De opbevares i en tætsluttende dåse.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (271 stemmer)

Opskriften er vist 403588 gange,
og udskrevet 14207 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18065 (4301 kcal)
KJ pr. stk. 2258 (537 kcal)
Vægt ialt 1152 gram
Vægt pr. stk. 144 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1567 KJ (373 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 71.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mia  -  2018-11-12 15:59:06
Bager hvert åt i oktober/november måned 4-6 portioner af denne opskrift så jeg har til hele julen, efterhånden som jeg skal bruge dem flækker jeg dem og smører abrikosmarmelade på bunden og sprøjter en klat smørcreme i hver inden jeg overtræker dem med chokolade. For mig julens bedste kage 👏👏👏

Carsten  -  2017-11-18 20:25:34
Hvordan skal konsistensen være? De er meget solide, som om der er for meget mel i. Jeg kom mel på bordet så dejen ikke ville hænge fast når jeg rullede den ud. De fik også lidt længere så de fik en fin gylden kant, men jeg tror ikke det var sådan en god idé fordi kanten er blevet hårdere end sprød. De hævede til cirka halvanden størrelse.

  -  2016-12-04 20:14:11
Hvad er potaske? ?

  -  2016-06-18 13:58:05
Rigtig god

Camilla  -  2015-12-12 11:12:15
Fantastisk opskrift...selvom dejen inden den stod og hvilede lugtede lidt af hårfarve?...det gik heldigvis over.. synes det smager SKØNT og får den perfekte blanding af sejhed i krummen, sprødhed i skorpen og smag af jul... Fifs.. køb hjerter til at stikke ud med, kig på hjerterne i ovnen, de SKAL nå at blive lidt mere lysebrune uden på inden du tager dem ud, ellers kan de godt falde sammen. Når de kommer ud skal man være varsom for de er bløde og hvis de kommer til at ligge med oversiden ned mod, eks. en rist, så tager hjertet efter formen... Min dej var mellem 0,5 og 0,8 cm høj da jeg stak ud, og endte med at blive knap 2 cm høje, helt perfekt.. jeg har sådan et billigt sæt af plastik udstiks hjerter fra fakta.. og valgte den næst mindste, det flyder også godt ud, så bag lidt ad gangen, mine skulle kun have 10-11 minutter... så det var fint nok :-) God fornøjelse :-)

  -  2014-12-19 21:06:44
Hvis i har problemer med det klistre, så tilsæt en anelse mere mel , og rul ud imellem to stk. Cellofan.

Janet A  -  2013-11-22 21:53:25
et lille fif som vi bruger når vi laver honninghjerter. brug pålægschocolade som over træk, når kagerne er kommet ud af ovnen, så kom 1½ til 2 stk pålægschokolade på, lad det smelte og brug så en kniv eller pensel til at fordele chocoladen. man kan nemt overlade det til børne at stå for at komme chocolade på og evt. drus.

Sira  -  2012-12-20 19:33:56
NØJ! jeg er 17 år og tydeligvis ikke vant til at bage andet end de normale kager... først smeltede jeg jo honningen... også vidste jeg ikke at honningen skulle af efter at den var smeltet... så da dejen var færdig var den brændt i bunden... vi blev bange for at de ikke ville hæve men de hævede helt perfekt... så da jeg sku ha chokolade på glemte jeg at den slags skal ha dambad og ikke skal i selve gryden... så chokoladen blev underligt... men jeg har ikke hørt noget skidt om dem... syns det er en FANTASTISK opskrift :) givet karakter: 10

  -  2011-12-18 17:23:43
Man kan bruge flormelis blandet med cacaopulver og lidt vand. i stedet for chokolade :D

Helle  -  2011-12-01 11:40:26
Fantastiske!!

Anne  -  2011-11-24 21:43:23
De er vildt gode!! Jeg puttede en knivspids ingefær i, og synes det duftede meget af krydderier da dejen hævede, men resultatet blev super godt. Brugte det billige koge/spise chokolade fra fakta. Fik 15 hjerter. Kan klart anbefales!

kasper  -  2011-11-20 21:48:13
nu har jeg lavet så mange kager at jeg ved lidt af hvert... men hvad jeg ikke kan finde ud af er hvad jeg gjorde forkert? mine kager efter bagningen var stenhårde og umulige at æde... jeg vil råde til at bruge mindre mel end der står for dejen selv var også hård. når så blvier resten købt hos bageren :P

mig  -  2011-11-20 20:24:33
Chokoladen bliver grå når den er blevet opvarmet for hårdt.

JoshiMum  -  2011-11-14 11:59:03
Der er flere der skriver at dejen enten er klistret eller at kagerne falder sammen, til det vil jeg godt tilføje at afhænger også af typen af mel og fugtheden i luften - altså der er mere end bare mængden af det ene eller det andet der spiller ind der.....og der er også meget forskel på ovne, så den bedste metode og mængde, er at finde frem til det der passer bedst til en selv og ens egen ovn.. ;)

Thit  -  2011-11-12 10:28:00
Hvorfor skal de hvile ved stuetemperatur frem for i køleskabet?

Thit  -  2011-11-10 09:50:07
Bliver der seriøst kun til otte? en har skrevet i en kommentar at hun/han fik 40? jeg har altså ikke plads til så mange i min lille-bitte ovn. Tænkte at lave en opskrift til 6, men ikke hvis jeg så får 30 eller sådan noget.

sofie  -  2011-11-09 22:00:58
de er super gode! og utrolig nemme at lave, smager dog bedst dagen derpå ;)

Linnea  -  2011-11-06 12:44:17
Kan dejen holde til at komme i fryseren? Jeg vil nemlig gerne lave dejen i dag, og først bage dem lidt inden december.. Men kan man det med honningkagedej uden at dejen bliver underlig og ikke til at have med at gøre?

astrid  -  2010-12-22 12:20:12
hvor lang tid skal de være i køleskab

  -  2010-12-21 14:26:02
Efter min mening skal der ikke så meget hjortetakssalt i, ellers rigtig god :-)

Stine  -  2010-12-21 14:04:57
De er super gode.. og dufter fantastisk :D Min mand fik nogle med på aarbejde inden han fik ferie.. og ´det var en ren succes :D men hvad kan man gøre så chokoladen ikke bliver grå? har desværre ingen chokolade smelter..

Nanna  -  2010-12-12 16:13:24
Det kunne næsten ikke lade sig gøre at forme dem fordi de klistrer sådan. Er der nogle der har nogle fif? Jeg turde ikke komme mere mel i, da jeg var mange for, at de blev for tørre?

Vivi og 4 børn  -  2010-12-11 19:59:01
Vi var meget tilfredse med dejen, den var god at arbejde med. Børnene lavede mange sjove figurer med dejen. æste gang vil vi bruge mindre ½ tsk. nellike.

Anina  -  2010-12-03 15:19:06
Jeg plejer aldrig at udstikke honninghjerter - de skal smøres på bagepapiret ;) Nu har jeg (endnu) ikke prøvet denne opskrift, men nogle siger den er klistret - det gør da ikke spor! Jeg former hjerterne med nogle skeer - blot husk at de godt må være lidt aflange, da dejen flyder ud under bagningen - men nu kender jeg som sagt ikke lige denne her dej.

Heidi  -  2010-12-02 10:55:39
Altså jeg synes godt nok det lyder fuldstændig sindsygt med 450 gram honning til 8 kager,i forhold til andre opskrifter jeg har set? eller kan man ikke helt bedømme det ud fra den der dims hvor man kan bestemmme hvor mange man vil lave?

Mai-Britt  -  2010-12-01 18:41:46
hvis chokoladen skal blive blank og fin så brug en 55% og så smelt kun halvdelen og kom denne op i det resterende hakkede usmeltede chokolade så bliver den perfekt. husk det skal smeltes over vandbad og at der IKKE må komme vand i chokoladen for så er det lige til at smide ud.

Louise  -  2010-11-30 13:05:41
hej kan man fryse dem ned?? og hvor længe kan de holde i en dåse?? mvh Louise :)

Andrea  -  2010-11-27 23:06:55
Hvordan gør man dem, sådan mellem bløde. Ikke hårde, men heller ikke så bløde som når man køber dem. (-:?

Effersøe  -  2010-11-25 13:40:03
Super opskrift, 10+

Amanda  -  2010-11-06 00:18:49
øv det blev bare en stor fedtet masse, fuldstændig ubrugeligt :(

Lise-Lotte  -  2010-11-02 16:45:15
det er bare så rart at nogen endelig har tænkt sig at lægge opskriften ud på nettet. det er næsten også for dårligt at man kun spiser dem til julen, hvorfor ikke om sommeren? men nu kan man endelig bage dem selv om sommeren!

  -  2010-11-02 16:41:44
jeg elsker honningkager det er den bedste kage på året, og jeg forstår ikke at man kun kam købe dem til jul. det er skøndt at se at nogen endelig har lagt opskriften ud på nettet!

Bagenissen  -  2009-12-15 21:51:54
Kan slet ikke vente med at bage disse kager - uhm! Et tip til de der døjer med at chokoladen bliver grå; det kan sagtens skyldes at kagerne står for koldt, for så 'fryser' chokoladen.

Leoness  -  2009-12-15 21:29:36
Både gær, potaske og hjortetaksalt? Det synes jeg lyder lige lovlig voldsomt. Når jeg bager disse så bruger jeg kun hjortetaksalt, 2 tsk af det og ligeså af alle krydderierne (kanel, ingefær og nellike) samt 300 g brun farin. 300 gram flydende honning og 250 g smør samt 4 æg og 1 kg mel. Dejen kan sagtens stå på køl i flere dage (se det som holdbarheden på den pakke smør du bruger) og den er ikke svær at arbejde med når bare du ælter den igennem først. Drys mel på bordet før du ruller ud, samt på oversiden af dejen så rullen ikke hænger ved. Jeg bager mine hjerter ved 175 grader i 12 minutter, så bliver de dejligt bløde og umiddelbart efter de har svalet lidt på en rist, så 'maler' jeg dem med smeltet chokolade. Det kan også sagtens dekoreres yderligere med glasur. Kan fint bruges som en gave hvis de pakkets ind i celofan enkeltvis :) Kunne forestille mig at dem som har oplevet at de har fået tørre hjerter ud af ovnen måske har brugt varmluftsovn. I så faldet skal temperaturen jo så ned, men vil da anbefale at man bruger almindelig ovn til disse.

Kristine  -  2009-12-14 10:59:34
De blev bare rigtig gode! Men der bliver rigtig mange! Lavede opskriften så der skulle blive otte, men jeg fik næste 40! Og de var en pæn stor størrelse. Vi løb tør for kogechokolade, men kom nutella på de sidste - det stivner ikke, men blev et stor hit hos de mindste .

super_carla  -  2009-12-09 20:29:15
dejlig nem opskrift med et perfekt resultat:) jeg havde ingen problemer med hverken at rulle ud eller udstikke hjerterne efter 2 timer. og de smager super skønt :)

Rebecca  -  2009-12-05 14:49:17
Chokoladen bliver også grå, hvis det ikke er "rigtig" kogechokolade....

Per  -  2009-12-01 19:09:17
Hvis dejen ikke er til at arbejde med så må du jo tilsætte ekstra mel

piqerne   -  2009-12-01 14:34:08
hvor lang tid kan de holde sig i?

Sabrine og Louise  -  2009-11-22 12:56:00
UMMMMMM Det er en vildt god opskrift som smager fantastisk

lena  -  2009-11-15 01:40:15
Det er helt umuligt for mig at udstikke hjerterne, dejen er ALT for klisteret. Jeg har nu frosset den udrullet dej og så vil jeg prøve igen, men lykkes det ikke så må redningen for mig være at bage EEN stor kage og så udstikke bagefter. Hvad gør man ellers??

Søren  -  2009-11-04 12:01:43
Opskriften giver et rigtig godt resultat i smagen. Det er dog svært at røre gær ud i en æggeblomme, så jeg rørte først gæren ud i lidt lunkent vand og derefter rørte dette sammen med æggeblommen. Mit eneste problem er at udrulle og udstikke dejen. Den er meget klistret. Der kan ikke bruges kagerulle, og dejen hænger i udstikkeren. Jeg har prøvet at lade den stå i køleskab et døgn uden held. Er der nogen der har gode råd ? Ellers er mit næste træk at smøre dejen ud i 1 cm tykkelse og fryse den. Når der så skal laves kager, så vil jeg lade den tø indtil der kan udstikkes.

wonder  -  2009-10-26 09:19:52
Kan man bruge sirup istedet for honning??

winnie  -  2008-12-20 15:31:59
Det er bare de dejligste honninghjerter og de er nemme og lave:-)

Yvonne  -  2008-12-19 10:42:17
Hold da op - sikke nogle super lækre Honninghjerter

Henrik  -  2008-12-17 21:31:39
De lyder godtnok til at være gode. Må afprøve dem ved lejlighed.

Thit  -  2008-12-12 12:25:20
de er rigtig gode, værd at vente på (da hævetiden er 2 timer) ;D

Eva  -  2008-12-11 17:31:06
De er virkelig gode! En rigtig god opskrift, som kommer meget nær dem, man køber, uden at skulle til at lave dej i august. Vi lod dejen ligge 2 nætter i køleskab, og det blev super.

Camilla  -  2008-12-04 14:18:58
Jeg kan heller ikke faa potaske...

Camilla  -  2008-12-04 14:15:03
Hej! Jeg bor i udlandet og kan ikke faa hjortetakssalt, kan jeg bruge bagepulver eller natron istedet? Tak!

mette  -  2008-11-23 10:50:35
De lydder rigtig gode, selv mig der kommer fra jylland er det dejlige smørkager

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her