Berawecka

Berawecka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : -

HøjtidJul

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red:

Berawecka, billede 4 Berawecka, billede 1 Berawecka, billede 2 Berawecka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
135 g.korender
150 g.mørke rosiner
75 g.tørret frugttern
75 g.tørrede figner
75 g.tørrede abrikoser
50 g.sukker
1.25 dl.kirsch (kirsebærbrandy)
 
 Gærdej:
1 tsk.tørgær
0.8 dl.vand
275 g.hvedemel
1.25 dl.mælk
30 g.smør
0.5 tsk.salt
1 Knsp.Nelliker, stødt
1 Knsp.Kanel, stødt
1 Knsp.Anis, stødt
 
50 g.mandler
110 g.valnødder
40 g.pomerans
40 g.sukat
 
Opskrift:
Bland alle de tørrede frugter i tern med sukker og kirsch i en skål. Dæk til og lad i et døgn ved stuetemperatur.

Næste dag laver du din dej.
Opløs tørgær i varmt vand (max 37 grader C.) i en røreskål og lad den stå, indtil der begynder at dannes bobler, cirka 10 minutter.

Smelt smørret i en lille gryde, tag det af varmen og tilsæt mælken det må nu max være 37 grader C. Tilsæt mel, smør/mælkeblandingen, salt og krydderier til gærblandingen. Rør indtil det er godt blandet. Tilsæt så meget mel som nødvendigt for at lave en blød dej og ælt i et par minutter. Lad dejen hæve ved stuetemperatur, indtil dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Tilsæt tørret frugt, grofthakkede nødder, sukat og pomerans i tern. Ælt indtil frugten og nødderne er jævnt fordelt.

Del dejen i to og form hver halvdel til cirka 30 cm lange stykker. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad hæve i cirka 30 minutter mere.

Bag brødene, indtil de er faste og temmelig mørke, cirka 45 – 55 minutter ved 190 grader C alm. Ovn. Køle helt af på rist.

Beraweka holder mindst 3 dage ved stuetemperatur, pakket ind i plastik.

Tips:

Fra Alsace regionen i Frankrig


karakterer:
Opskriften er vist 1656 gange,
og udskrevet 9 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu