Populære opskrifter med Torsk
Kogt torsk med sennepssovs
Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt. Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad....
Se mere her
Kogt torskerogn
Rognen skylles og pakkes ind i Alufolie eller madpapir Rognen lægges i en gryde og dækkes med vand Krydderier, salt og eddike tilsættes Vandet bringes langsomt i kog Rognen koges i 40 - 45 min., afhængig af størrelsen Rognen tages op,...
Se mere her
Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat
Fiskebøf: Hak fisken fint med en stor kniv - foodprocessoren går også an, men pas på fisken ikke bliver for finthakket. Bland 1 tsk salt, friskkværnet sort peber, kapers, løg, bladselleritop og lidt citronsaft i...
Se mere her
Stenbiderrilette
Fisken plukkes fri for skind og ben. Vendes med creme fraiche, purløg, sennep og peber. Smages til med salt, men pas på fisken er salt i sig selv. Anrettes som ”æg” på bund af salat. Pynt med balsamicoglace og evt. stenbiderrogn...
Se mere her
Stegt stenbider
Fisken renses og fileteres. Herefter lægges den i køkkenvasken og drysses med lidt groft køkkensalt. Kogende vand hældes over fileterne, da konsistensen herved bliver meget fin. Efter afdrypning paneres fisken, og smør eller margarine samt lidt olivenolie smeltes på panden. Fileterne steges gyldne på begge sider ca. 20 min. i alt....
Se mere her
Stenbiderrogn (Rensning)
Rør æggene igennem med et piskeris, så alle de små hinder sætter sig fast i piskeriset. Man skal være omhyggelig med at få fjernet alle hinder. Kom rognen op i en sigte og skyl under koldt vand. Dryp af....
Se mere her
Du kan købe torsk året rundt, men højsæson er januar til marts. |