Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogt torskerogn

Kogt torskerogn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskerogn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kogt torskerogn, billede 4 Kogt torskerogn, billede 1 Kogt torskerogn, billede 2 Kogt torskerogn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Torskerogn, frisk
0.5 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 laurbærblade
5 Peberkorn, sorte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Rognen skylles og pakkes ind i Alufolie eller madpapir Rognen lægges i en gryde og dækkes med vand Krydderier, salt og eddike tilsættes Vandet bringes langsomt i kog Rognen koges i 40 - 45 min., afhængig af størrelsen Rognen tages op, folien fjernes og rognen afkøles

Serveres med hvide kartofler og en sauce efter egen smag.

Saucen kan være persillesauce, hollandaise, citronsauce, remuladesauce eller sennepssauce.

Tips:

Rognen er lækker som pålæg i skiver. Hinden fjernes. Rognen moses og røres op med hytteost, ca. halvt af hver.

Skæres i skiver og ristes let på panden i smør eller plantemargarine, et par minutter på hver side.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (70 stemmer)

Opskriften er vist 203660 gange,
og udskrevet 4056 gange.


Energi:
KJ total 3071 (731 kcal)
KJ pr. Pers. 767 (182 kcal)
Vægt ialt 650 gram
Vægt pr. Pers. 162 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 472 KJ (112 kcal)
Protein 20.2 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jens Svensson  -  2017-01-03 13:20:56
I stedet for at pakke rognen ind i alufolie, kan man bringe vandet i kog, hvorefter rognen lægges ned i det kogende vand. Herefter skues der ned for blusset, og rognen forbliver hel, og kan koges ved svag varme.


Erik Søgaard  -  2016-12-06 12:13:29
Kog rognen, rag hinder væk, kom den i en firkantet skål, opløs husplas der svarer til mængde, opløs husplassen i lidt varmt lage, hæld det på, når det er koldt kan det skæres tyndt som det man køber, det er bare bedre.


Knud Eckeroth   -  2016-01-16 20:11:48
Jeg tror at man ikke skal være for fedtet med krydderierne det glver smagén


Gudrun  -  2015-01-28 11:23:22
En god måde at tilberede torskerogn: Kog den i en kogepose, hvor luften er suget ud, og bind en knude. Læg derefter posen ned i en gryde med varmt vand evt. med frisk dild og kog den ca. 20-30 min for svag varme.


connie  -  2014-02-13 15:21:09
Hvad er der galt når man har fulgt denne opskrift, og rognen ikke er fast når man tager den op af gryden ?


  -  2013-02-26 12:07:10
Hvad kan man goere med rogn som er for moden? For stor afstand mellem aeggene? Jorgen


John  -  2011-02-26 07:35:17
Til Iver, de skal da ikke stege 20 minutter på hver side!


Riborg  -  2010-02-25 15:28:08
PS: jeg kommer også et løg i kogevandet.


Riborg  -  2010-02-25 15:25:57
Jeg koger rognen med skiver af økologisk citron i stedet for eddike. Det smager også godt med gulerodssalat til.


Kirsten  -  2009-04-21 20:10:59
Tips: Put rognen i en nylonstrømpe når den skal koges.


Iver  -  2008-01-08 19:12:19
De kan også steges. Vend dem i æg, og paner derefter med rasp tilsat salt og peber. Steges så ca. 20 minutter på hver side ved svag/middel varme (pas på med ikke at stege ved for høj temperatur) Dyr mad men lækkert


Lystfiskeren  -  2007-01-06 15:53:44
Er lige kommet hjem med frisk torskerogn og ville så lige prøve denne opskrift. Den er perfekt, simpel og med et helt perfekt resultat...


KAJA  -  0000-00-00 00:00:00
Det er meget vigtigt ikke at koge torskerognen for meget så bliver den tør og kedelig denne opskrift smagte pragtfuld takker


Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg vil give Marian ret det er den bedste og den nemmeste måde at koge rognen på SKØNT


Marian Pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare måden at koge torskerogn på.