Kogt torskerogn
Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskerogn Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rognen skylles og pakkes ind i Alufolie eller madpapir
Rognen lægges i en gryde og dækkes med vand
Krydderier, salt og eddike tilsættes
Vandet bringes langsomt i kog
Rognen koges i 40 - 45 min., afhængig af størrelsen
Rognen tages op, folien fjernes og rognen afkøles
Serveres med hvide kartofler og en sauce efter egen smag. Saucen kan være persillesauce, hollandaise, citronsauce, remuladesauce eller sennepssauce. Tips: Rognen er lækker som pålæg i skiver. Hinden fjernes. Rognen moses og røres op med hytteost, ca. halvt af hver. Skæres i skiver og ristes let på panden i smør eller plantemargarine, et par minutter på hver side. |
|
Opskriften er vist 258070 gange,
og udskrevet 4364 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (82 stemmer) |
|
Kommentarer Erik Andersen - 2020-08-17 21:06:12 Man må, for Guds skyld og din egen, ALDRIG koge mad med alufolie omkring, da alufolien afgiver giftige stoffer til kogevandet. Det er alufolien sammen med saltet, som virker som katalysator. ALDRIG!!!!!!!!!!!!!!!!! Jens Svensson - 2017-01-03 13:20:56 I stedet for at pakke rognen ind i alufolie, kan man bringe vandet i kog, hvorefter rognen lægges ned i det kogende vand. Herefter skues der ned for blusset, og rognen forbliver hel, og kan koges ved svag varme. Erik Søgaard - 2016-12-06 12:13:29 Kog rognen, rag hinder væk, kom den i en firkantet skål, opløs husplas der svarer til mængde, opløs husplassen i lidt varmt lage, hæld det på, når det er koldt kan det skæres tyndt som det man køber, det er bare bedre. Knud Eckeroth - 2016-01-16 20:11:48 Jeg tror at man ikke skal være for fedtet med krydderierne det glver smagén Gudrun - 2015-01-28 11:23:22 En god måde at tilberede torskerogn: Kog den i en kogepose, hvor luften er suget ud, og bind en knude. Læg derefter posen ned i en gryde med varmt vand evt. med frisk dild og kog den ca. 20-30 min for svag varme. connie - 2014-02-13 15:21:09 Hvad er der galt når man har fulgt denne opskrift, og rognen ikke er fast når man tager den op af gryden ? - 2013-02-26 12:07:10 Hvad kan man goere med rogn som er for moden? For stor afstand mellem aeggene? Jorgen John - 2011-02-26 07:35:17 Til Iver, de skal da ikke stege 20 minutter på hver side! Riborg - 2010-02-25 15:28:08 PS: jeg kommer også et løg i kogevandet. Riborg - 2010-02-25 15:25:57 Jeg koger rognen med skiver af økologisk citron i stedet for eddike. Det smager også godt med gulerodssalat til. Kirsten - 2009-04-21 20:10:59 Tips: Put rognen i en nylonstrømpe når den skal koges. Iver - 2008-01-08 19:12:19 De kan også steges. Vend dem i æg, og paner derefter med rasp tilsat salt og peber. Steges så ca. 20 minutter på hver side ved svag/middel varme (pas på med ikke at stege ved for høj temperatur) Dyr mad men lækkert Lystfiskeren - 2007-01-06 15:53:44 Er lige kommet hjem med frisk torskerogn og ville så lige prøve denne opskrift. Den er perfekt, simpel og med et helt perfekt resultat... KAJA - 0000-00-00 00:00:00 Det er meget vigtigt ikke at koge torskerognen for meget så bliver den tør og kedelig denne opskrift smagte pragtfuld takker Inge - 0000-00-00 00:00:00 Jeg vil give Marian ret det er den bedste og den nemmeste måde at koge rognen på SKØNT Marian Pedersen - 0000-00-00 00:00:00 Det er bare måden at koge torskerogn på. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne