Kogt torskerogn

Kogt torskerogn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskerogn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kogt torskerogn, billede 4 Kogt torskerogn, billede 1 Kogt torskerogn, billede 2 Kogt torskerogn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Torskerogn, frisk
0.5 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Laurbærblade
5 Peberkorn, sorte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Torskerognen skylles lægges i en gryde og dækkes med vand. Krydderier, salt og eddike tilsættes. Vandet bringes langsomt i kog Rognen simrer 30 - 45 min., afhængig af størrelsen. Rognen tages op og rognen afkøles

Serveres med hvide kartofler og en sauce efter egen smag.

Saucen kan være persillesauce, hollandaise, citronsauce, remuladesauce eller sennepssauce.

Tips:

For at undgå torskerognen går i stykker kan den pakkes ind i bagepapir/madpapir.

Rognen er lækker som pålæg i skiver. Hinden fjernes. Rognen moses og røres op med hytteost, ca. halvt af hver.

Skæres i skiver og ristes let på panden i smør eller plantemargarine, et par minutter på hver side.





Beskrivelse:
Torskerogn kaldes også for bukser da den ligner et par bukser med 2 ben.

FAQ:
hvor længe skal torskerogn koge?
Torskerogn skal koge 30-45 afhængig af størrelsen.

kan man fryse kogt torskerogn?
Kogt torskerogn kan fryses.

Hvor lang tid kan kogt torskerogn holde sig?
Kogt torskerogn kan holde sig 4-7 dage i køleskab.

Er torskerogn sundt?
Frisk torskerogn betegnes som sund.

karakterer:
Opskriften er vist 281074 gange,
og udskrevet 4654 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (89 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3071 (731 kcal)
KJ pr. Pers. 767 (182 kcal)
Vægt ialt 650 gram
Vægt pr. Pers. 162 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 472 KJ (112 kcal)
Protein 20.2 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-01-18 17:26:30
Enig med Erik Andersen. Jeg (gammel husmor ;-)) har altid lært at pakke rognen ind i madpapir. Det skal ligge lidt stramt om rognen, ellers bliver den løs. Kapers sauce passer også godt.

  -   2020-08-17 21:06:12
Man må, for Guds skyld og din egen, ALDRIG koge mad med alufolie omkring, da alufolien afgiver giftige stoffer til kogevandet. Det er alufolien sammen med saltet, som virker som katalysator. ALDRIG!!!!!!!!!!!!!!!!!

  -   2016-01-16 20:11:48
Jeg tror at man ikke skal være for fedtet med krydderierne det glver smagén

  -   2013-02-26 12:07:10
Hvad kan man gøre med rogn som er for moden? For stor afstand mellem æggene?

  -   2011-02-26 07:35:17
Til Iver, de skal da ikke stege 20 minutter på hver side!

  -   2010-02-25 15:28:08
PS: jeg kommer også et løg i kogevandet.

  -   2009-04-21 20:10:59
Tips: Put rognen i en nylonstrømpe når den skal koges.

  -   2007-01-06 15:53:44
Er lige kommet hjem med frisk torskerogn og ville så lige prøve denne opskrift. Den er perfekt, simpel og med et helt perfekt resultat...

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er meget vigtigt ikke at koge torskerognen for meget så bliver den tør og kedelig denne opskrift smagte pragtfuld takker

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg vil give Marian ret det er den bedste og den nemmeste måde at koge rognen på SKØNT

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er bare måden at koge torskerogn på.