Kommentarer
Thorsminde fiskerby på Vestkysten - 2021-01-13 11:54:13 Når vi taler om kogt torsk, kuller eller anden fisk, er det meget vigtigt, at fisken saltes, inden den koges.
Når man salter fisken, trækkes væden ud, og man får en meget flot fast fisk, der ikke koger ud - men falder fra hinanden i flager.
Ved eks. kogt torsk, skæres torsken ud i passende stykker, puttes i en pose eller stor skål og overhældes med salt. Må gerne være i salten 6 - 8 timer. Efterfølgende sylles fisken under rindende kold vand og koges (uden salt i vandet) 10-15 min.
Per - 2020-12-16 22:17:49 Det er vist smag og behag om man synes det går ud over smagen at den bliver frosset. Her synes vi det er ok at den har været på frost, men så kort tid som muligt
Connie - 2020-12-13 05:09:38 Kan man fryse torsk før tilberedning
Philip - 2020-05-28 19:23:50 Tak til Qivittoq. Nu er det endelig lykkedes at 'koge' en torsk uden at torsken gik fuldstændig i opløsning :-)
Per - 2019-12-27 22:29:25 Bruger denne opskrift hvert år til nytår, dejlig nytårstorsk
Jørgen - 2016-02-04 14:29:23 kog kun i 8 min
Chalie Brown ! - 2015-05-01 15:18:57 Super ret !
rasmus - 2014-02-11 17:46:37 sådan må i aldrig gøre det smager a helvede til
det var sådan jeg gjorde første gang
der skal eddike og sukker i ellers er det ad
Martin H.J - 2013-12-28 14:18:54 der mangler da fedtegrever i tilbehør og lidt løg i kogevandet som ikke må koge skal være omkring 80 grader
ellers dejlig
og kommer fra lemvig så det er torsk hver nytårs aften
per bruun - 2013-01-06 19:05:31 god opskrift simpel og god.
især hvis man selv fanger torsken :)
Ole - 2012-12-29 14:45:40 Hvorfor læser I ikke rigtigt, der står tydelig Fiskesennep, så kan det være i pulverform som er svært at få fat på eller fra glas, og kartoflerner er også skrevet på, 1000 gr. skrællet vægt, så opskriften er retig skrevet
lillian - 2012-11-02 11:19:58 Oprindelsen er Danmark. Jeg ved at denne måde at servere kogt torsk på er blevet brugt på Fanø i minimum 100 år der er kun en ting, det er at i stedet for bacon lavede man en flæsketerninge sovs af løg og baconterninger resten af tilbehøret stemmer overens.
- 2011-12-31 12:57:20 Kartofler mangler på ingridienslisten ;)
Qivittoq - 2009-12-30 23:40:40 Nej, den er helt gal. Fisk må ALDRIG koge, temperaturen i væsken til tilberedelsen bør ikke komme over 80 grader. Den rigtige måde til en stor torsk er en STOR gryde med ca. tre-fire gange så meget vand som rumfanget af fisken, her ca. 4 liter. Det bringes i kog tilsat salt, peberkorn, vineddike, LAURBÆRBLAD plus evt. dildkroner. Så tages gryden af bluset og torsken tilsættes, gerne skåret i halvstore stykker, og gerne indpakket i pergament. Der skummes lidt (ikke specielt nødvendigt med en mager fisk som torsk) og så låg på, efter ca. 15 minutter er fisken klar.
I øvrigt bør der tilsættes ca. en spiseskefuld salt pr. liter vand, men så behøver den efterfølgende sovs heller ikke noget salt. "Æ fisk ska lav´s i æ vand den har svøm´d i", som min bedstefar sagde.
I øvrigt er friskhakket persille også uomgængeligt, sådan hen over kartoflerne.
Er der noget til overs, torskekød, kartofler, sennepssovs, smides det hele i en skål og røres sammen. Lunes så næste dag som plukfisk med groft rugbrød til - det er næsten det allerbedste af det hele. Hvis der da ikke er overvældende mængder tilbage af torskekød tilbage. Så anbefaler jeg torskegratin.
riborgdaehnert - 2008-12-29 15:01:03 og kan man få fat i torskerogn også, er det helt super .....!
riborgdaehnert - 2008-12-29 14:56:21 revet gulerod er også godt :-)
Riborg
Merete - 2008-12-29 11:05:06 Du har fuldstændig ret gitte!! Denne ret er bare sagen--MOMS.
2008 - 2008-12-28 18:24:05 Det var en rigtig god fisk prøv den . :)
gitte - 0000-00-00 00:00:00 man skal ikke bruge sennep fra en bøtte. Skal det være rigtigt skal man evt. selv knuse gule sennepsfrø eller købe fiskesennep. Det er nogle blå/grå poser. Så er det en sovs der smager af noget. Taler af erfaring har levet sammen med en erhversfisker. Der hvor jeg kommer fra er det faktisk tradition og spise kogt torsk nytårsaften. nam nam det er bare godt........
- 0000-00-00 00:00:00 Kom gerne et par laurbærblade i vandet
|