Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 400 minutter

Fryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Susan Andersen

Indsendt :      Red :
Langtidsstegt flæskesteg, billede 4 Langtidsstegt flæskesteg, billede 1 Langtidsstegt flæskesteg, billede 2 Langtidsstegt flæskesteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Svinekam med svær
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Laurbærblade
Enebær, hele
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 100 grader C. alm. ovn.
Sæt svinekamen i en bradepande. Gnid den godt med groft salt.
Sæt laurbærblade i ca. hver 3. rille på sværen, og et par enebær i hver side på ca. hver 2. rille, så det er forskudt fra laurbærbladene.

Fyld vand i bradepanden, til det når ca. halvt op på stegen.
Fordel 8-10 laurbær, 15-20 enebær og del en bouillonterning i 4 dele og læg en i hver side i bradepanden.
Sæt nu svinekamen i ovnen på midterste rille, på 100 grader C. alm. ovn, og lad den stege i 6 timer.

Når der er gået 6 timer, skru da op på grill, mens du holder øje med den.
Når sværen er boblet op og har fået farve, er den færdig.

Man går aldrig forkert af denne flæskesteg.
Hvis du vil være sikker på at få en god mør steg, så prøv denne her ;-)
VELBEKOMME

Tips:

Man kan si vandet og bruge det til sovs. Den bliver utrolig god.





Beskrivelse:

Langtidsstegt flæskesteg - ofte stillede spørgsmål

Det er en kunst i sig selv at tilberede en lækker, saftig flæskesteg med helt sprøde svær. Hertil er langtidsstegning ved lav temperatur en måde, hvorpå man kan sikre sig, at kødet får en blød og saftig konsistens.

Herunder finder du to af de mest ofte stillede spørgsmål, så du hurtigt og nemt kan finde svar på de essentielle spørgsmål, som kan opstå, når du skal i gang med at mestre mørt kød og sprøde svær.

Hvorfor bliver min flæskesteg tør?

Hvis en flæskestegen temperatur overstiger 65 grader, risikerer du, at din steg bliver tør. Er din steg hertil færdig i god tid, før den skal serveres, kan den holde varmen i 15-20 minutter ved stuetemperatur. Lad derfor den færdige steg køle af i cirka ti minutter, før du pakker den ind i stanniol. Husk at tage sværeren af inden, så de ikke bliver bløde.

Hvordan får jeg sprøde svær?

For at få sprøde svær, er det vigtigt, at du først og fremmest ridser sværen smalt og helt ned til kødet. Rids med cirka ½ centimeters mellemrum, og sørg for, at du ikke ridser helt ned i kødet. Ridser du ned i kødet, vil saften herfra nemlig kunne sive op og gøre sværene bløde og stegen tør.

Herefter skal du gnide dine svær med salt. Salt hjælper med at trække vandet ud af fedtet, hvilket gør det meget nemmere for sværene at blive sprøde.

karakterer:
Opskriften er vist 583637 gange,
og udskrevet 11403 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (174 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15142 (3605 kcal)
KJ pr. Pers. 1892 (450 kcal)
Vægt ialt 1510 gram
Vægt pr. Pers. 188 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1002 KJ (238 kcal)
Protein 19.3 gram
Fedt 18.2 gram
Kulhydrat 0.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-12-24 21:57:38
Super god opskrift, selv her i florida virker den, super moer og saftig, med sproede svaer. 4t og 15min. Paa 220F. Derefter 7 min grill.

  -   2022-06-06 20:13:55
Så nemt og lækkert😉😊👏👍💪

  -   2020-11-26 15:02:08
Den bedste og saftigste steg nogensinde. Plejer ellers at bruge traditionel opskrift. Men her med alm ovn (ikke varmluft) og masser af vand i bradepanden (til midt på stegen) blev stegen fantastisk og fik masser af ros. For fremtiden vil jeg bruge denne opskrift, den passer sig selv og huset dufter overalt. Sværen fik lige grillen til sidst, så var den poppet op og supersprød. Absolut anbefalingsværdig

  -   2019-09-18 21:06:21
Elendig opskrift. Fulgt til punkt og prikke.....Totalt TØRT kød 😡

  -   2019-01-07 01:52:47
Den blev godt nok aldeles god med sprød svær efter alle kunstens regler. Jeg brugte det meste af dagen, så den kunne serveres som julemiddag juleaften 2018

  -   2019-01-05 15:03:49
Nu har jeg prøvet denne opskrift i syv år på fire forskellige ovne, og det er aldrig endt ud i en tør steg, sommetider står den seks timer og sommetider syv. Måske er det fordi jeg altid sørger for at købe en steg med ben. Dette er ganske enkelt den bedste flæskesteg man kan sætte tænderne i 👍

  -   2018-11-30 19:24:11
6 timer er alt for meget. Det skal være 3 timer som i alle andre opskrifter på nettet.

  -   2017-12-25 14:50:41
Den blev ikke god ! Kedelig, selv efter de 6 timer. Sværen blev heller ikke sprød under grillen.

  -   2017-12-24 23:19:17
Jeg kan kun give de andre ret . Super god måde at lave en flæskesteg på

  -   2017-11-18 11:34:46
Den bedste opskrift på flæskesteg jeg har prøvet. Jeg har brugt den adskillige gange - altid med lækker saftig steg som resultat. Og hvis man "kun" har 5 timer, så kan man godt bruge opskriften alligevel :) I stedet for grill benytter jeg varmluft 275 grader til at få sværen sprød, det er lettere at få hele sværen sprød uden at brænde toppen på den måde. Husk at tage stegen ud mens ovnen varmer op fra 100 til 275 grader, da stegen ellers får for meget varme og bliver lidt tør.

  -   2017-10-11 11:58:45
Jeg drypper altid sværen med eddike dupper det på, også godt med groft salt ned i rillerne ,skær dem lidt dybere hvis slagteren har haft travlt. Hvis stegen ikke er helt lige, fold lidt stanniol og kom ind under ,så den er lige høj overalt.

  -   2017-03-14 20:41:10
Fulgte ovenstående opskrift og flæskestegen var gennemstegt og så tør og kedelig at vi måtte drikke en masse. ØV

  -   2017-03-04 10:44:57
Jeg ville nok sige hele seks timer, er mig lidt meget at bruge på madlavning for en simpel kamsteg. Men ok, en kold vinterdag hvor man alligevel vil være indendøre hele dagen, så går det jo nok fint. Ellers en god opskrift.

  -   2017-01-13 11:59:29
Jeg har altid værret uheldig med at min flæskesteg er blevet tør, og har ikke kunne bruges dagen efer til pålæg. Men så prøvede jeg tilfældigvis denne her opskrift, SUPER LÆKKER. Siden har jeg KUN brugt den her opskrift. Jeg har stadig udfordringer med sværen . Jeg kan virkelig anbefalde opskriften :)

  -   2016-12-23 16:39:25
Super lækkert

  -   2016-12-08 16:41:00
Stil den med fordel ind frossen, brug stegetermometer må max blive 65 grader, Bliver den mere bliver den tør.

  -   2016-05-05 14:25:31
Efter 2 1/2 time i alm ovn ved 100 grader var min flæskesteg på 2,3 kg. færdig. Så steg IKKE stegen i 6 timer.

  -   2015-12-25 21:36:22
Rene Petersen 24/12. 2015 Den flæskesteg blev bare så mør ,og den var ikke tør og ingen bløde steder på stegen Enest minus jeg kunne ikke skære pæne skiver men den smagte bare så godt Første jule dag kunne jeg skære skiver Stegt som skrevet men sidste 1/2 time. 200gr (Saltet stegen fra lillejule aften i rillerne )

  -   2015-12-17 17:31:31
Hvor lang tid skal den stege, når det drejer sig om en steg på 2,5 kg? Please svar - skal lave mad til mine søde gamle forældre, og den skal være mør, men ikke tør.

  -   2015-09-27 19:55:14
Flæskestegen blev meget tør, men smagte ellers fint

  -   2014-12-24 14:57:25
Tja nu er der gået kun tre timer og flæskestegen er færdig ifølge stegetermometer. Så seks timer ups den holdt altså ikke, øv

  -   2014-12-23 15:55:25
Efter 6 timer og der skal skrues over på grill skal graderne osse op? Hvis ja, hvor højt?

  -   2013-12-21 19:49:14
vil man kunne langtidsstege den side om side med en and? skal nemlig lave både and og steg til juleaften :-)

  -   2013-10-11 11:34:42
Gav en perfekt og meget mør og saftig steg.

  -   2012-12-20 11:33:29
Den bedste steg jeg nogensinde har lavet og ikke mindst smagt - Den gik rent ind hos gæsterne og opskriften er selvfølgelig delt. Noget så godt skal man jo ikke holde for sig selv ;-) Så 1000 tak, Susan!!

  -   2012-12-04 22:26:14
Den suverent bedste flæskesteg jeg har lavet (og smagt). Jeg fik fantastiske svær, lækker mørt kød og så var det jo nemt at lave, da den "bare" skal sættes i ovnen stille og rolig. Jeg laver ikke flæskesteg på andre måder fra nu af, altså bortset fra grillen ;0)

  -   2012-04-20 17:05:10
Helt sikkert den bedste flæskesteg jeg har fået. Den var super saftig og sværen poppede op og blev helt vild sprød. Smed et løg og lidt gulerødder i et ildfast fad og satte stegen direkte på bunden af fadet. Herefter hældte jeg vand i så det nåede 1 cm. op af stegen og hver time dryppede jeg sværen med væden fra bunden. Super lækker sovs.

  -   2012-01-09 19:43:34
følg helt opskriften, den er helt super, det er så mørt og sprødt, man skal bare have masser af tid, men det er det hele værd.

  -   2011-12-23 22:16:32
Hej Per. Jeg ved ikke hvilken ovn du har brugt til den flæskesteg, men jeg har lavet den i både alm. og varmluft ovn, og jeg har endnu aldrig været ude for, at sværen blev sej ;-(

  -   2011-12-08 23:06:36
Ingen grund til forviring, denne opskrift giver super saftig flæskesteg. Derimod blev sværen ikke god, den puffede fint op og overfladen var super sprød, men sværen var sej.

  -   2011-04-21 11:01:04
Har nu tænkt mig at prøve langtidsstegning, men er lidt forvirret. På denne opskrift står der 6 timer ved 100 grader. Kigger man på andre herinde står der 2½ time ved 100 grader. Samme størrelse steg ?

  -   2010-12-04 10:40:12
Langtidsstegning har jeg nu prøvet for første gang. Det tager jo syv år og en madpakke, men, indrømmet, det var værd at vente på.Saft og kraft,mums!:-)

  -   2010-05-21 08:00:18
Der skulle selvfølgelig stå at man IKKE kan gå "forkert" af denne opskrift ;-)

  -   2010-05-19 06:31:24
Hejsa Helle. Ja, man KAN faktisk ikke gå glip af denne opskrift. Glæder mig, du kan li den ;-) Vh. Susan

  -   2010-05-15 14:53:56
Har nu prøvet denne opskrift 2 gange. Supergod og mør hver gang.