Flæskesteg sous vide

Flæskesteg sous vide, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Flæskesteg sous vide, billede 4 Flæskesteg sous vide, billede 1 Flæskesteg sous vide, billede 2 Flæskesteg sous vide, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.Svinekam med svær
1.5 spsk.Salt, groft
 evt. 2-3 laurbærblade
Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne.

Stegen krydres med salt og lægges i vakuumpose, læg evt. med et par laurbærblade ved også.

Vandet opvarmes til 59 grader C. og stegen skal tilberedes ca. 7 timer heri.

Tag stegen op, saften fra posen hældes i skål eller gryde, den bruges til sovs, gelatine udtræk skrabes af sværen, den kan evt. overhældes med kogende vand inden den duppes tør. Sværen gnides med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.

Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret.

Sæt flæskestegen i en varm ovn på midterste rille, gerne så stærk varme som muligt og gerne varmluftsovn og steg den 20-30 minutter til sværen er sprød, men hold godt øje med den så den ikke bliver sort.





karakterer:
Opskriften er vist 2310 gange,
og udskrevet 53 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu