Populære opskrifter med agurk

Gammeldags hjemmelavet agurkesalat
Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst. Snit agurken i tynde skiver, gerne på råkostjern og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 10 minutter. Knug væden af og vend skiverne i eddikelagen,og lad salaten...
Se mere her
Råsyltede agurker
Agurkerne skæres i skiver som til pålæg (2-4 mm tykkelse vil holde dem sprøde lang tid). Lægges i en krukke. Sukker, salt og eddike hældes over. Der skal ikke røres. Sukker og salt opløses i løbet af 8 - 10 dage. Stil krukken koldt...
Se mere her
Agurkemousse
Hak agurken fint, drys med salt og lad den trække ½ times tid Udblød husblasen i koldt vand Rør creme fraiche og mayonnaise sammen Tør agurketerningerne, og bland dem i sammen med finthakkede skalotteløg og stenbiderrogn eller lakserogn...
Se mere her
Agurkerand
Flæk agurkerne, tag kernerne ud som kasses, riv agurkerne groft. Reven agurk, hønsebouillon på nær et par spsk. Finthakket skalotteløg hakket estragon og persille blandes smages til med citronsaft salt og peber, pas lidt på med saltet da...
Se mere her
Kold agurkesuppe
Ingredienserne blendes sammen og stilles på køl et par timer, smages til med citronsaft, sukker, salt og peber. Serveres med stegte tandoorirejer og frisk mynte.
Se mere her
Agurkekanapeer
Skær en salatagurk i skiver og del skiverne i halve. Læg dem på et fad. Smag cremefraiche til med salt, peber og citronsaft, kom den på en sprøjtepose med en lille stjernetyld og så små dutter cremefraiche på agurkeskiverne. Læg...
Se mere her
Agurkesandwich
Til ti hele sandwiches skrælles en stor agurk, som skæres i meget tynde skiver, der lægges i et dørslag med salt i en time. Skiverne tørres derefter helt tørre med køkkenrulle og kommes i en skål, hvor de blandes med 1 spsk. olivenolie...
Se mere her