Gammeldags hjemmelavet agurkesalat

Gammeldags hjemmelavet agurkesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 50 minutter

Fryseegnet : nej

Indsendt af : syd-bo

Indsendt :      Red:

Gammeldags hjemmelavet agurkesalat, billede 4 Gammeldags hjemmelavet agurkesalat, billede 1 Gammeldags hjemmelavet agurkesalat, billede 2 Gammeldags hjemmelavet agurkesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst.

Snit agurken i tynde skiver, gerne på råkostjern og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 10 minutter.

Knug væden af og vend skiverne i eddikelagen,og lad salaten trække mindst ½ time.

Hæld agurkesalaten i et syltetøjsglas og stil det i køleskab.


karakterer:
Opskriften er vist 1888507 gange,
og udskrevet 19503 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (523 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1741 (414 kcal)
KJ pr. Portion 1741 (414 kcal)
Vægt ialt 635 gram
Vægt pr. Portion 635 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 274 KJ (65 kcal)
Protein 0.5 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 14.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

IVAN SVEJGAARD LUND  -  2022-06-22 17:39:06
ET LAURBÆR BLAD GØR UNDERVÆRKER 💖

Mette   -  2022-04-12 10:54:08
Hvor længe kan de holde sig i køleskab

  -  2022-01-05 10:36:00
Nemt og hurtigt😃

E.Larsen  -  2021-12-05 23:20:20
Som mormor lavede den.Hun var født 1898🥰

Jytte jensen  -  2021-09-27 14:50:50
Tilføre dild eller syltekrydderi

  -  2021-09-09 19:16:40
Det smager super godt. Prøv det😊

Theodor  -  2021-09-04 20:37:57
Snit du bare noget Løg og lidt rød chili og kom med og lad gerne agurk salaten trække et døgn før servering af den gryde stegte kvalitets kylling

T B Pedersen.   -  2021-08-24 11:05:51
Det er som jeg husker det, da jeg var barn! Med agurkesalat og MEGA god sovs 😁 ps til gammdags oksesteg, stegeben osv mums 👍

Tove  -  2021-07-17 20:01:58
Bob for pokker, der skal jo ikke 0,5 liter i, men 0,5 dl.... ergo 1/2 dl, tror ikke der skal meget mindre i, så nok ikke en ommer

Bob  -  2021-03-06 19:12:37
Salaten bliver for "vandet". Bruge meget mindre vand. Det er en ommer

Mary vantmose  -  2021-01-21 13:39:07
Er i tvivl skal lagen være kold når den kommes på agurkesalat

  -  2020-10-08 10:05:36
Hvor lang tid er holdbarheden ( man bruger selvfølgelig en ren gaffel, hver gang man tager fra glasset ??

Irene Karlsson  -  2020-08-06 18:23:13
Hej. Hur länge håller den sig inlagd i en glasburk ? Irene

Super nem  -  2020-07-07 11:45:21
God nem og hurtig, virkelig lækker👍🏻

Sørensen  -  2020-06-11 10:20:29
Hvor længe kan salaten holde sig i et glas ?

Ole Bertelsen  -  2020-03-14 14:53:21
Jeg snittede 4 mindre agurker meget tyndt. Og så brugte jeg hvid eddike, knuste hvide peberkorn og brugte rørsukker. Lagen blev tilsat få dråber koncentreret vanilje. Brugte mere groft salt og lod dem trække i 20 min. Børstede det meste salt af i forbindelse med at vandet blev presset (knuget) fra agurkerne. Den afkølede lage over agurkerne og straks i desinficeret glas sammen med et par laurbærblade og en kvist frisk rosmarin.

Andersen  -  2020-01-15 13:03:41
Der er da noget helt galt med denne opskrift, 3,5 dl væde til 1 agurk??

Lars Jensen  -  2019-09-08 11:29:47
Jeg bruger 4 agurker i skiver,to spsk salt udvandning i en tre fire timer, kru det sidste vand ud af dem, en kop sukker oglidt mere eddike,frisk kvernet peber på og på med lagen når den har kølet lidt, kan nydes til aften. VH Lars

Møller  -  2019-08-05 18:00:57
Der mangler dild i opskriften!: Bind 1-2 spiseskefuld-e dildspidser ind i dobbelt lag køkkenrulle og luk til med bomuldssnor. Lad dilden trække i den lune (ikke koge med) lage og lad sen evt. komme med på glasset. (Pebberet må ikke koge med, men kværnes i med rund hånd til sidst!)

Strup  -  2019-07-18 10:46:29
Lige dele eddike og sukker koges op. Skal afkøles HELT inden agurkeskiverne kommes i. På den måde bliver agurkerne ved med at være sprøde rigtig længe. (Opskrift fra køkkenet på min gamle arbejdsplads)👍🏼

Tage M. Jessen  -  2018-09-25 09:51:02
Vander ikke ud. For meget sukker 1 tsk. Salt 1 —- Peber Ellers ok

Vivi Steen  -  2018-07-08 10:10:30
Som jeg husker den fra barndomshjemmet

Vivi Steen 8.7.2018  -  2018-07-08 10:09:39
Jeg synes godt om denne opskrift Fortæl min hvor længe kan den holde sig i køleskab i syltetøjsglas.

Pia  -  2018-07-02 15:57:23
Dildskærme i eddikelagen trækker smag og sies fra når eddiken hældes op. Det er min mors opskrift. Vildt lækkert

John  -  2018-06-06 11:03:06
Jeg plejer at skære agurken i tynde stave istedet for skiver. (På mandolinjern) De er meget nemmere at håndtere og falder ikke så nemt af hotdoggen. ;-)

Benny  -  2018-02-17 04:01:56
Laver dem efter opskriften lader dem trække væden ud imellem køkkenpapir og putter dem i glas og hælder lagen på langsom så glasset ikke sprænger. Mine venner hernede i Australia er vilde med dem.

Charlotte   -  2017-10-22 17:54:43
Simpelthen de bedste 👍🏻🌞

JON  -  2017-09-17 13:34:01
Som vor mor lavede den - herligt!

Britta  -  2017-08-15 15:42:54
jeg skifter med at tilsætte frisk persille, frisk plukket timian - frisk - frosset nye granskud - lærk og andre nye granskud plukket i april maj måned det samme med rødbederne - godtaget af familie - anvender lagen 2 gange - spiser glasset op og fylder ny agurk,rødbed i - lagen kasseres gemmes til myregift - fantastisk giftfri middel inde - tiltrækker myrer i stor stil - flad tallerken . virker. - godt anvendt - god økonomi.

Britt  -  2017-07-01 16:28:03
alt for sød - hold 1/2 delen af sukkeret tilbage

Marie Bøgen, Vejle  -  2017-02-06 18:14:34
Rigtig dejlig agurkesalat, nem at lave. Savner lidt, at der står holdbarheden, fx hvor længe det kan holde sig i lidt eddikelage i køleskabet 😊

  -  2017-02-06 18:12:10
En rigtig dejlig agurkesalat, nem at lave. Savner at der står noget om holdbarheden - fx hvor længe det kan stå i køleskabet i lidt af eddikelagen 😊

Dirch  -  2016-08-18 10:01:45
Tilsæt yderligere indholdet fra en vanilestang til lagen. Gammelt mormor-råd og er helt fantastisk.

  -  2016-08-09 19:33:05
Trække mindst 0,5 time kan den stå flere måneder😳 Har i prøvet at tilføre lidt chili

Lis Hechendorff  -  2016-07-14 14:29:04
Det er en god idé at opløse sukkeret i det kogende vand, inden eddiken hældes i.

Carsten  -  2016-07-13 23:46:21
Kog lagen efter behag med hel peber,laurbærblade og nelliker. At drysse med groft salt et stykke tid giver sprødhed.

Lone   -  2016-07-06 15:03:32
Jeg bruger lige dele sukker og eddike, jeg udvander heller ikke. Tilsætter lidt peber korn.

jytte  -  2016-06-20 12:32:23
jeg synes den er god

Whinney  -  2016-01-13 12:55:36
Rigtig god agurkesalat. Køber aldrig mere efter jeg fandt denne opskrift. Jeg presser ikke væden fra når den har stået og "saltet" hælder eddikelagen på og i køleskabet med den.. Når jeg har fået spist det meste kommer jeg en 1/2 - 3/4 ny agurk i den "gamle" lage. Det fungere fint. Når det så er spist laver jeg en frisk og ny portion.

Nicolai  -  2015-10-23 16:24:26
Den er blevet testet til frysning og er også velegnet......den bliver perfekt efter frost også

kim senior  -  2015-05-01 11:35:33
Dejlig syrlig men jeg har en gang set den lavet med en pose krydderurter som trækker i 1 døgn. Vild dild måske ?

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her