Agurkerand

Agurkerand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Agurkerand, billede 4 Agurkerand, billede 1 Agurkerand, billede 2 Agurkerand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5 agurk
1 lilleskalotteløg
1 spsk.estragon, frisk
1 spsk.persille, frisk
0.5 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
8 Husblas, blade
2.5 dl.hønsebouillon
 
 Pynt:
 dild, frisk
 
Opskrift:
Flæk agurkerne, tag kernerne ud som kasses, riv agurkerne groft.

Reven agurk, hønsebouillon på nær et par spsk. Finthakket skalotteløg hakket estragon og persille blandes smages til med citronsaft salt og peber, pas lidt på med saltet da der er salt i bouillonen.

Husblassen knuges fri for væde og smeltes i den gemte hønsebouillon og blandes godt med de øvrige ingredienser Hældes i en lille randform knap 1 liter og stilles i køleskabet en times tid gerne natten over.

Ved serveringen lægges salatblade i midten og der fyldes f.eks. med rejer , laks og kaviar eller lignende.

Ser flot ud på et stort frokostbord og smager godt.


karakterer:
Opskriften er vist 30853 gange,
og udskrevet 750 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Margit fra Borsholm  -  2012-07-23 20:47:40
Denne agurkerand har været een af mine yndlingsretter i årevis. Blot mangler i opskriften her at den skal serveres med creme fraiche tilsat knust hvidløg,salt, peber og dertil flute. Man kan også bruge andre krydderurter i randen end estragon,f.eks.basilikum. merian,løvstikke,persille purløg,el. lidt af hvert.

Stinne Engholm  -  2012-07-23 15:24:12
En dejlig ret, og passer godt til en varm sommer dag, hvor appetitten ikke er stor.