Agurkerand

Agurkerand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Agurkerand, billede 4 Agurkerand, billede 1 Agurkerand, billede 2 Agurkerand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 lille Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Estragon, frisk
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
8 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Flæk agurkerne, tag kernerne ud som kasses, riv agurkerne groft.

Reven agurk, hønsebouillon på nær et par spsk. Finthakket skalotteløg hakket estragon og persille blandes smages til med citronsaft salt og peber, pas lidt på med saltet da der er salt i bouillonen.

Husblassen knuges fri for væde og smeltes i den gemte hønsebouillon og blandes godt med de øvrige ingredienser Hældes i en lille randform knap 1 liter og stilles i køleskabet en times tid gerne natten over.

Ved serveringen lægges salatblade i midten og der fyldes f.eks. med rejer, laks og kaviar eller lignende.

Ser flot ud på et stort frokostbord og smager godt.


karakterer:
Opskriften er vist 31571 gange,
og udskrevet 753 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 455 (108 kcal)
KJ pr. Portion 455 (108 kcal)
Vægt ialt 721 gram
Vægt pr. Portion 721 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 63 KJ (15 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 1.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Margit fra Borsholm  -  2012-07-23 20:47:40
Denne agurkerand har været een af mine yndlingsretter i årevis. Blot mangler i opskriften her at den skal serveres med creme fraiche tilsat knust hvidløg,salt, peber og dertil flute. Man kan også bruge andre krydderurter i randen end estragon,f.eks.basilikum. merian,løvstikke,persille purløg,el. lidt af hvert.

Stinne Engholm  -  2012-07-23 15:24:12
En dejlig ret, og passer godt til en varm sommer dag, hvor appetitten ikke er stor.