Populære opskrifter med pære
Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og vanillesukker. Saml dejen med æg og vand. Rul halvdelen af dejen ud og fordel den i en smurt tærteform. Skæl pærerne, fjern kernehuset og del dem i halve. Fordel de otte halve pærer på...
Se mere her
Rør smør og sukker godt og rør æggene i et ad gangen. Skær pærerne i små stykker og rør det forsigtigt i dejen sammen med vanillesukkeret. Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i. Bred dejen ud i en bradepande, ca. 23x33...
Se mere her
Bland mel, sukker, bagepulver og krydderier i en skål. Pisk smeltet smør, mælk og æg sammen og rør det i de tørre ingredienser. Pærerne skrælles, befries for kernehus og skæres i tern. Vend pæretern i dejen og fordel den i ca. 15...
Se mere her
Læg tre kugler vaniljeis i et dessertglas eller på en tallerken. Læg en halv syltet pære oven på og hæld chokoladesauce over. Pisk fløden stiv og pynt desserten med flødeskum og evt. chokoladespåner.
Se mere her
Pærerne vaskes, skrælles og kan syltes hele. Da må stilken skrabes og blomsten skæres bort. Pærerne kan flækkes og kernehuset bores ud med en teske. Lage: Sukker, eddike og vand koges til en lage, hvori de skrællede pærer koges...
Se mere her
Pærerne skal helst være modne for at koge ud. Hvis de ikke vil koge ud så kog dem længere tid og tilsæt evt. ekstra vand så de ikke koger tør. Fjern kernerne i pærerne og skær pærerne i mindre stykker. Læg pærerne i en gryde sammen...
Se mere her
Pærerne skrælles, skæres i fire dele. Kernehuset udtages. De koges halvmøre i lidt vand, det skal næsten dække pærene. Mælken bringes i kog, grynene og de halvmøre pærer (+ deres saft) kommes i og koger 10 - 15 min. Spises med...
Se mere her
Pærer tilhører rosenfamilien (Rosaceae). Oprindelsen af vore dages pære er noget usikker. Flere steder i Asien og Europa findes vilde pærer, men det antages, at de former vi kender i dag stammer fra Nordvestasien, hvor et stærkt tornet, småfrugtet pæretræ regnes for at være stamformen.
Pærer har været dyrket i kultur i flere tusinde år af bl.a. grækerne og romerne. Romerne udbredte pæredyrkningen til resten af Europa, især til Frankrig. Ved koloniseringen af Nordamerika i 1600-tallet bragte europæerne pæren med til Amerika. I dag dyrkes pærer i alle verdensdele med Kina og Italien som de største producenter. Sæson for pære er slutningen af august til november. Den ideelle opbevaring for pærer er ved 0 °C og 95-100% relativ fugtighed. Holdbarheden er afhængig af sort og modenhed. I detailleddet kan løse pærer holde sig i 1-3 uger ved 2-5 °C og 3-7 dage ved 20 °C. Pakkede kan de holde sig 5-7 dage ved 2-5 °C og 2-4 dage ved 20 °C. Se flere opskrifter med pære |