Spørgsmål efter opskrift

2006-12-30
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  HC Andersen kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en opskrift fra Gluten Flour, som var rigtig lækker.den var på et af deres kort fra midt i 1960érne, er desværre blevet væk.Det var en gærdej,hvor noget af dejen blev brugt til at danne bund i en bradepande, resten blev rullet i pølser m remonche i. disse pølser blev flettet og senere klippet op, så der blev et flot mønster. øverst skulle der drysses m sukker.er der mon en, som kan hjælpe m at finde frem til denne opskrift, så vil jeg blive rigtig glad. min datter har bagt den mange gange, mens hun boede hjemme, og nu vil hun gerne bage den igen. med venlig hilsen Kirsten.

Svar til Helle   :  
Hej Helle

Jeg har fundet frem til en opskrift her som lyder til at passe på din beskrivelse.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-30
Spørgsmål fra   :  sussanne
Spørgsmål   :  mandelbund glutenfri
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad er pre-mix ?
Bemærkninger   :  


Svar til sussanne   :  
Hej Susanne

Pre-mix er en glutenfri melblanding producenten skulle være lidano og skulle forhandles af Coop.

Med venlig hilsen
Per




2006-12-30
Spørgsmål fra   :  Tommy
Spørgsmål   :  Hjorteryg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi skal have hjorteryg Nytårsaften. Hvad skal stegetermometret vise når den er færdigstegt?

Svar til Tommy   :  
Hej Tommy

Når termometeret viser 65 ˚ er kødet rødt / rosa og ved 75 grader er det gennemstegt. Lad stegen hvile lidt under folie.

Men vær meget påpaselig med stegetermometeret at du ikke får det helt ind til benet.

Med venlig hilsen
Per




2006-12-30
Spørgsmål fra   :  Lilian Andersen
Spørgsmål   :  Lynstegt tun serveret på sauce vierge
I opskriften indgår bl.a   :  Tun filet skal steges, hvile og skæres i bøffer Hvad er sauce vierge og vordan laves det?
Bemærkninger   :  


Svar til Lilian Andersen   :  
Hej Lilian

Det lyder til at du har styr på tunfiletten, og jeg har fundet en opskrift frem på sauce vierge som jeg så har oversat fra engelsk.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-29
Spørgsmål fra   :  Hanne
Spørgsmål   :  Brune bønner med røget flæsk
I opskriften indgår bl.a   :  Brune bønner, suppe fra kogt røget skinke
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne   :  
Hej Hanne

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg mener skulle være den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-29
Spørgsmål fra   :  tonni larsen
Spørgsmål   :  coctailfromage
I opskriften indgår bl.a   :  fromage med hakkede coctailbær og nødder evt. chokolade
Bemærkninger   :  
jeg mener den skal laves som sherryfromage, men er i tvivl. Hjælp udbedes. Tak

Svar til tonni larsen   :  
Hej Tonni

Jeg har omformet en citronfromage til cocktailfromage, håber det er en opskrift du vil syntes om, du må meget gerne kommentere opskriften med hvor meget coktailbær og sherry du bruger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-28
Spørgsmål fra   :  kristina
Spørgsmål   :  Vides ikke
I opskriften indgår bl.a   :  Ymer eller lign. banan i skiver, vanilie, ristet kokos.
Bemærkninger   :  
Fik denne dessert engang. Kender ikke præcis ingredienserne. Men det var i stil med evt. ymer rørt med vanillie, bananer i skiver deri, og drysset med ristet kokos. Håber i kan hjælpe med en opskrift.... MVH Kristina

Svar til kristina   :  
Hej Kristina

Du beskriver jo det meste af opskriften selv, og vi har ikke en nærmere opskrift på det så du må prøve dig lidt frem.

Med venlig hilsen
Per




2006-12-28
Spørgsmål fra   :  Madøre
Spørgsmål   :  Diabetes morgenbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Søger en opskrift på morgenbrød uden sukker, mælk og hvedemel da jeg har diabetes og mit blodsukker bliver for højt pga. ovenstående ingredienser.

Svar til Madøre   :  
Hej Madøre

Her er 2 forslag. Den ene er med noget mælk, men det kan man jo erstatte med vand. Normalt burde 3 dl skummetmælk fordelt på 20 boller dog ikke være et problem og man kan undlade sukkeret.

Langtidshævede morgenboller

Lynhurtige speltboller

Med venlig hilsen
Inge Lise Nielsen




2006-12-28
Spørgsmål fra   :  Frits Kjær Steffensen
Spørgsmål   :  små marcipankeger
I opskriften indgår bl.a   :  marcipan-nougat og pyntebær på toppen
Bemærkninger   :  
kommes i små riflede aluforme

Svar til Frits Kjær Steffensen   :  
Hej Frits

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-28
Spørgsmål fra   :  Soffia Danielsdottir
Spørgsmål   :  lakse riletter
I opskriften indgår bl.a   :  Fersk laks og røget laks sammen i en ret
Bemærkninger   :  


Svar til Soffia Danielsdottir   :  
Hej Sofia

Jeg har fundet en opskrift på lakserilette frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-28
Spørgsmål fra   :  bitten sørensen
Spørgsmål   :  hakkebøf
I opskriften indgår bl.a   :  oksefars
Bemærkninger   :  
I et forsøg på at hjælpe en 65 årig (total hjælpeløs i køkkenet) mand. Søger jeg en meget detaljeret opskrift på hakkebøf. Jeres opskrift mangler lidt om, hvor får han suppen fra, hvad jævner han med og smages til med hvad, vi er helt nede på begynder stadiet, hvor en mand aldrig har sat sine ben i køkkenet, undtagen for at hente den færdigbryggede kaffe. Evt. vejledende tegninger ville være godt please hjælp mig

Svar til bitten sørensen   :  
Hej Bitten

Lige nu har jeg ikke en opskrift med hakkebøffer, men jeg har en opskrift her som jeg mener er ret godt beskrevet, måske du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-28
Spørgsmål fra   :  Dorte
Spørgsmål   :  røget laks med birkes og avocadocreme
I opskriften indgår bl.a   :  røget laks med birkes og avocadocreme
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter en opskrift, som jeg fandt i en reklameavis sidste år. Det er en lakseroulade med avocadocreme rullet i birkes

Svar til Dorte   :  
Hej Dorte

Jeg har ikke kunnet finde frem til den efterlyste opskrift, men vi har en opskrift på lakseroulade som du måske kunne bruge i stedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-27
Spørgsmål fra   :  elisabeth mattsson
Spørgsmål   :  krondyrs mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej jeg skal servere krondyrs mørbrad til nytår men hvad kan man servere til forret og dessert jeg bruger jeres opskrift med champignonssovs

Svar til elisabeth mattsson   :  
Hej Elisabeth

Du kan sagtens betragte en menu som flere enkeltstående opskrifter som du kan blande efter smag og behag, jeg syntes ikke der er nogle opskrifter der passer bedre end andre til krondyrmørbrad.

Vi har jo samlet nogle forskellige opskrifter som plejer at være populære her til nytår, og dem vil jeg foreslå at du kigger på og se om du kan finde inspiration der.

Se nytårsopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-27
Spørgsmål fra   :  Ulla Rohde
Spørgsmål   :  Fyldt oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Der er billede af noget med kartofler......er der nogen der kender opskriften på hvordan man laver dem ?
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Rohde   :  
Hej Ulla

Det er kartoffeltimbaler som vi lavede til, det er lidt svært at få en målfast opskrift ud af en kok, men jeg har fået nogle ca. mål og en opskrift som jeg sender med som et link her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-27
Spørgsmål fra   :  Milica
Spørgsmål   :  Bacalhau a Braz
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en portugisisk torsk, lavet med kartofler og røræg

Svar til Milica   :  
Hej Milica

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg vil tro er den som du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-27
Spørgsmål fra   :  Britta Astrup
Spørgsmål   :  Hellig-tre-kongers kage/brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det har i "gamle" dage været tradition at bage specielle kager og brød til Helligtrekonger. Jeg kan kun finde en eneste opskrift i Jeres ellers skønne kogebog. Mon nogen kan hjælpe mig med andre og flere opskrifter???

Svar til Britta Astrup   :  
Hej Britta

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til yderligere opskrifter på helligtrekongersopskrifter på brød eller kager.

Beklager meget
Per




2006-12-27
Spørgsmål fra   :  sonja fjellstad
Spørgsmål   :  paroonhai eller haimalle
I opskriften indgår bl.a   :  fisken heter paroonhai,eller haimalle skulle gjerne hatt oppskrift med det...
Bemærkninger   :  


Svar til sonja fjellstad   :  
Hej Sonja

Vi har nogle få opskrifter på hajmalle som jeg vil sende dig linket til.

Se hajmalleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-26
Spørgsmål fra   :  grete bech
Spørgsmål   :  kransekagekomfekt
I opskriften indgår bl.a   :  der må meget gerne værer mandler og sukker og æggehvide i til 5oo g marcipan
Bemærkninger   :  
har brugt 500 g marcipan og 3 æggehvider og sukker plus mandler, men hvor meget ? Takker

Svar til grete bech   :  
Hej Grete

Normalt er der ikke mandler i kransekagekonfekten, ikke ud over dem som er i marcipanen, men du kan jo prøve dig lidt frem hvis du syntes der skal mandler i. Jeg sender en opskrift med som du måske kan bruge?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-25
Spørgsmål fra   :  Lisbeth Kjærgaard
Spørgsmål   :  Fasan som i Normandiet
I opskriften indgår bl.a   :  fasan råstegtekartofler Calvados fløde samt nogle krydderier
Bemærkninger   :  
Der kan bruges æblemost i stedet for calvados

Svar til Lisbeth Kjærgaard   :  
Hej Lisbeth

Jeg er ikke helt med på hvad du har i tankerne, men vi har en opskrift her som du muligvis kan bruge med calvados i stedet for rødvinen?

Se opskriften her

Råstegte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både, bland med oregano olie og salt. Lægges i en bradepande med bageparpir og bages i ca 45 minutter ved 200 grader C.

Med venlig hilsen
Per




2006-12-25
Spørgsmål fra   :  birta nielsen
Spørgsmål   :  zebrasmåkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
gl. opskrift, måske sønderjysk

Svar til birta nielsen   :  
Hej Brita

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg vil tro er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-24
Spørgsmål fra   :  franck simonsen
Spørgsmål   :  udskæring af and
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ved ikke hvordan jeg skal skære anden ud håber i har en tegning.

Svar til franck simonsen   :  
Hej Franck

Jeg har en beskrivelse af parteringen her, og der er lidt billeder på så du forhåbentlig kan se hvorledes det gøres.

Se beskrivelsen her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-22
Spørgsmål fra   :  Jette
Spørgsmål   :  Crab cakes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskift på amerikanske crab cakes. Meget gerne en Original amerikansk opskrift.

Svar til Jette   :  
Hej Jette

Jeg har fundet en opskrift frem på crabcakes her som jeg håber at du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-21
Spørgsmål fra   :  Kim Friborg
Spørgsmål   :  evt græsk?
I opskriften indgår bl.a   :  Brød?
Bemærkninger   :  
Jeg var inde på en lille cafe med et tilhørende lille galleri i esbjerg hvor jeg bestilte det jeg troede var en lille anretning af græske frikadeller. Jeg fik så en kæmpe, indbydene anretning, og der var brød med til. Og det var på brødet der var hældt eller brødet var dyppet i en grøn olie-agtig "ting" som simpelthen var en oplevelse. Det mindede vel lidt om pesto men tror jeg ikke det var da der var noget olie i der gjorde den meget flydene. Men det smagte for vildt! Håber i måske kan hjælpe for har ledt ledt!

Svar til Kim Friborg   :  
Hej Kim

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på græsk brød.

Beklager meget
Per




2006-12-21
Spørgsmål fra   :  kim sørensen
Spørgsmål   :  fuldskager ( laves på Sejerø)
I opskriften indgår bl.a   :  man laver en fars af kød og flæsk af dem laver nogle kød boller som skal på køl i nogle timer... her efter laver man en dej som man ruller ud til den er meget tynd, denne dej putter man kød bollerne i (med andre ord pakker man kødbollerne en efter en ind i et tynd stykke dej, her efter koger man dem. dette er en super dejlig ret som jeg vil være meget taknemlig for at kunne få opskriften på.
Bemærkninger   :  
denne ret laver man tit på Sejerø det er der jeg for år tilbage har smagt den 2 gange....

Svar til kim sørensen   :  
Hej Kim

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-21
Spørgsmål fra   :  aase tønnesen
Spørgsmål   :  simonekål
I opskriften indgår bl.a   :  tilbehør til chateau brian
Bemærkninger   :  


Svar til aase tønnesen   :  
Hej Aase

Jeg kender ikke simonekål, men jeg har slået det op og det skulle være en speciel kål, og ikke så meget en bestemt opskrift.

Se beskrivelsen her:
Ligner blomkål, men har en lysegrøn farve. De enkelte buketter er spidse, nærmest konkylieformede. Simonekål har en aromatisk, krydret smag. Fås på samme tidspunkt som blomkål.

Med venlig hilsen
Per




2006-12-20
Spørgsmål fra   :  Heidi Pedersen
Spørgsmål   :  laksepate
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
laksepate med broccoli i stedet for spinat.

Svar til Heidi Pedersen   :  
Hej Heidi

Jeg går ud fra at du har kigget på laksepaten i kogebogen hvor der indgår spinat, der skulle ikke være noget i vejen for at du skifter spinaten ud med blancheret broccoli i små buketter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-19
Spørgsmål fra   :  Aida
Spørgsmål   :  rosiner med chokolade overtræk
I opskriften indgår bl.a   :  rosiner og chokolade, og...?
Bemærkninger   :  
Hej jeg kunne godt tænke mig at lave nogle rosiner med chokolade overtræk - ved godt det er bare chokolade med rosiner men jeg ved ikke hvordan forbereder jeg chokoladen, skal den blandes med noget andet for at være flydig . hvis du har sådan en opskrift eller bare opskrift på selve chokoladen så vil jeg meget gerne have den . Tusind tak på forhånd mvh Aida

Svar til Aida   :  
Hej Aida

Jeg mener at du kan bruge opskrifterne på cornflakestoppe og skifte cornflaksene ud med rosiner.

Se cornflakestoppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-19
Spørgsmål fra   :  tinalotte
Spørgsmål   :  Nytårs dessert
I opskriften indgår bl.a   :  Nemt, ikke for sødt og ike for fedt.
Bemærkninger   :  
Jeg søger ganske enkelt en lile nytårs dessert til 4 personer der helst er som nævnt ovenover. God Jul og Godt Nytår.

Svar til tinalotte   :  
Hej Tinalotte

Vi har en champagnesorbet som en af de populære nytårsdesserter, måske du kan bruge denne?

Se champagnesorbetopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-19
Spørgsmål fra   :  Sophie
Spørgsmål   :  gorgomola
I opskriften indgår bl.a   :  most advocado, creme fraiche, citronsaft, salt, peber, hvidløg
Bemærkninger   :  
Har smagt det som dip til tortilla chips.

Svar til Sophie   :  
Hej Sophie

Jeg har en afprøvet opskrift på Guacamole her som jeg håber du vil syntes om.

Se Guacamoleopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-19
Spørgsmål fra   :  Ellen
Spørgsmål   :  Kirsebærsovs af frosne kirsebær
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på kirsebærsovs til risalamande. Jeg har frosne kirsebær og vil gerne lave sovsen uden først at henkoge bærene. Kan det lade sig gøre?

Svar til Ellen   :  
Hej Helle

Jeg tror ikke det kan lade sig gøre, da kirsebærene skal have lov til at trække noget tid for ikke at være for sure, så de skal stå min et par dage i lagen før du kan bruge dem.

Med venlig hilsen
Per




2006-12-18
Spørgsmål fra   :  Ole Mikkelsen
Spørgsmål   :  Stegning af kalkun
I opskriften indgår bl.a   :  I har opskrift på at stege en kalkun på 2.5kg. Men jeg skal stege en på 10kg. Hvad gør jeg hvor lang tid skal den stege, skal der noget indeni. På forhånd tak venlig hilsen Ole.
Bemærkninger   :  


Svar til Ole Mikkelsen   :  
Hej Ole

Tit bliver kalkunen fyldt med fars, men med en kalkun på 10 kg, og fyldt med fars skal man jo være rigtig mange til bords, du kan også sagtens stege kalkunen uden at fylde den.

Jeg har dog fundet en opskrift frem på julekalkun til dig her, som du måske kunne bruge, her står der også hvor meget du skal regulere tiden.

Se opskriften her


Jeg har lært at regulere ved at dividere stegetid med vægt i opskriften og så gange med den nye vægt.

Se flere opskrifter med kalkun her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-18
Spørgsmål fra   :  Margrethe Madsen
Spørgsmål   :  Sønderjysk surribs
I opskriften indgår bl.a   :  Ribben fra svin der er kogt i en lage af vand og eddike m/ laurbærblade, lagen blandes med husblas og hældes over kødet efter kogningen, jeg mangler forholdet mellem de forskellige ingredienser
Bemærkninger   :  


Svar til Margrethe Madsen   :  
Hej Margrethe

Jeg har fundet opskriften frem som skulle være den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-18
Spørgsmål fra   :  Thora
Spørgsmål   :  chillisause
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har været ude at spise og fik her til jul serveret ris a lamande med en lys sovs til hvor der var chili i. kender nogen denne opskrift.
Bemærkninger   :  


Svar til Thora   :  
Hej Thora

I opskriften vild risalamande bruges en sirup med chili som tilbehør, kunne det være denne sauce?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-18
Spørgsmål fra   :  Tina Vad
Spørgsmål   :  Fyldt kalkun
I opskriften indgår bl.a   :  Farsfyldt kalkun ikke udbenet 1
Bemærkninger   :  
Den kalkun jeg har er på 11,5 kg.!! Hvor lang tid mon sådan et dyr skal have ? Tak for hjælpen..

Svar til Tina Vad   :  
Hej Tina

Der er en opskrift her i kogebogen hvor kalkunen vejer 4 kg, og den skal have 3 timer ialt.

tager du stegetiden og dividere med kiloerne, og ganger med den nye vægt så skulle du få stegetiden.

Altså 3 timer divederet med 4 kg det giver 0.75 ganget med 11.5 giver 8,6 timer eller omkring 8½ time og det ved 175 grader C men se lige opskriften som jeg sender med.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-18
Spørgsmål fra   :  margit
Spørgsmål   :  Sønderjyske surribs
I opskriften indgår bl.a   :  en gammel julefrokostret. ribbensteg skåret i skiver og lagt i lage, der stivner.
Bemærkninger   :  


Svar til margit   :  
Hej Margit

Jeg har fundet en opskrift frem her på surrib som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-17
Spørgsmål fra   :  T & E. Kristiansen
Spørgsmål   :  Vancouver (Småkager)
I opskriften indgår bl.a   :  Damen kaldte kagerne Vancouver. Kagerne indeholder bl.a. havregryn.
Bemærkninger   :  
Vi var i Rosengårdscentret. Hos Kop & Kande var der en dame, der lavede nogle fantastiske småkager. Hun satte dejen på pladen med en teske. Jeg har fundet en opskrift, hvor man skal rulle og skære dejen som f.eks v/ pebernødder. Kan det være denne ??

Svar til T & E. Kristiansen   :  
Hej T & E

Jeg kender ikke kagen, men hvis den ene skal sættes med ske, og den anden rulles ud, så lyder det jo ikke til at være helt det samme, men der er ikke så meget andet at gøre en at prøve *S*

Med venlig hilsen
Per




2006-12-17
Spørgsmål fra   :  Lise
Spørgsmål   :  kartoffelkage og marinerede rødbeder
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrift på kartoffelkage (tynde taglagte kartoffelskiver) i bradepande, således der kan skæres passende stykker ud ved servering.Ligeledes opskrift på fennikelmarinerede rødberdestrimler. Har fået det på restaurant, og det smagte himmelsk. Vil nu selv forsøge nytårsaften, til 15 personer. Jeg søger mængde og fremgangsmåde. På forhånd tak Lise
Bemærkninger   :  


Svar til Lise   :  
Hej Lise

Kartoflerne er en Pommes Anna og jeg har fundet en opskrift frem her som godt nok er beskrevet til cocotteforme (små ildfaste forme), men opskriften kan sagtens tilberedes i en bradepande.

Se opskriften her

Opskriften på rødbeder er ikke en traditionel opskrift, formentlig er det restaurantens egen.

Du kan tage nogle syltede rødbeder og skære i strimler.
Lidt af syltelagen koges ned til en sirup sammen med strimlet frisk fennikel, rødbedestrimlerne vendes heri.

Med venlig hilsen
Bjørn




2006-12-16
Spørgsmål fra   :  Kurt Larsen
Spørgsmål   :  kogt saltet sild
I opskriften indgår bl.a   :  sild,vand, øl og snaps. spørgsmåler eer, hvorlænge skal sildene koges
Bemærkninger   :  
en egnsret fra falster, silden serveres med hoved og hale, dog uden indmad tilbehør rugbrød med smør, dertil øl og snaps

Svar til Kurt Larsen   :  
Hej Kurt

Det er ikke en opskrift jeg kender, men jeg vil skyde på at de skal koge en 5-6 minutter.

Med venlig hilsen
Bjørn




2006-12-16
Spørgsmål fra   :  Lars S. Hansen
Spørgsmål   :  nougatbrud
I opskriften indgår bl.a   :  nougat, mørk overtræks chokolade, hakkede hasselnødder, hvad der mere er i ved vi ikke rigtig.
Bemærkninger   :  


Svar til Lars S. Hansen   :  
Hej Lars

Jeg har ikke kunnet finde den eksakte opskrift, men jeg har en opskrift på nøddebrud her som du måske kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-16
Spørgsmål fra   :  Keld Lund
Spørgsmål   :  Julemad
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad spiser franskmænd, tyskere, englændere, finner etc. juleaften/første juledag? og Hvorfor har du ikke opskrifterne lagt ud? Hvad spiser de kristne i Indien når de fejer jul? osv. etc.
Bemærkninger   :  


Svar til Keld Lund   :  
Hej Keld

Jeg kender ikke til hvad de spiser til jul i andre, jeg har tidligere forsøgt at finde ud af dette, men kunne ikke finde frem til sikre oplysninger.

Beklager meget
Per




2006-12-15
Spørgsmål fra   :  flemming
Spørgsmål   :  skidt æg ??
I opskriften indgår bl.a   :  æg i en slags senneps sovs
Bemærkninger   :  
hele æg koges og kommer i en senneps sovs

Svar til flemming   :  
Hej Flemming

Jeg vil tror at det du søger er skidne æg, så det får du lige en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-15
Spørgsmål fra   :  Susanne Lind
Spørgsmål   :  kænguro filet
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har købt 3pakker a 400g med 4 stk i hver i brugsen men det står på 3 slags sprog som jeg ikke forstår Har i en ide til noget vi skal ha det den 231206.på forhånd tak.
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne Lind   :  
Hej Susanne

Jeg har aldrig selv forsøgt mig med kænguro, men der ligger et par opskrifter i kogebogen som du måske kan bruge, om ikke andet så til inspiration.

Se kænguroopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-14
Spørgsmål fra   :  jeanette
Spørgsmål   :  vildsvinekølle i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  gerne marineret, men ikke i rødvin/hvidvin
Bemærkninger   :  
min mor bliver syg af mad tilberedt i rød/hvidvins sovs. vi skal have maden juleaften.. håber på hurtig svar, på forhånd tak.

Svar til jeanette   :  
Hej Jeanette

Vi har flere opskrifter med vildsvinekølle, men jeg syntes også godt du kan kigge på de øvrige vildsvineopskrifter efter inspiration, så jeg vil sende linket til vildsvin, så kan du gå ind under de forskellige udskæringer.

Se vildsvineopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-14
Spørgsmål fra   :  lone giovanni lundgreen
Spørgsmål   :  jødesild
I opskriften indgår bl.a   :  stegte sildefile i tomat sovs. mangler opskriften. kan også hedde skomager sild.
Bemærkninger   :  


Svar til lone giovanni lundgreen   :  
Hej Lone

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-13
Spørgsmål fra   :  Kim Catarina McGill
Spørgsmål   :  Svenske chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  Perlesukker, kakao, æg
Bemærkninger   :  


Svar til Kim Catarina McGill   :  
Hej Kim

Vi har en enkelt opskrift på svensk chokoladekage, men der indgår ikke perlesukker i denne, men måske du alligevel kan bruge den?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-13
Spørgsmål fra   :  danillla
Spørgsmål   :  frkaddeller/sur sød sovs
I opskriften indgår bl.a   :  sur sød sovs
Bemærkninger   :  


Svar til danillla   :  
Hej Danillla

Jeg ved ikke om det er opskrift til både sauce og frikadeller du ønsker, så jeg sender dig begge opskrifter her.

Sursødsauce

Frikadeller

Med venlig hilsen
Per




2006-12-13
Spørgsmål fra   :  Bettina Hansen
Spørgsmål   :  And stegt som vildt
I opskriften indgår bl.a   :  selvfølgelig and andet ved jeg ikke
Bemærkninger   :  
ER DET MULIGT AT MAN KAN STEGET AND SOM VILDT??? OG HVORDAN GØR MAN???

Svar til Bettina Hansen   :  
Hej Bettina

Er det ikke lidt synd at bruge en tamand som vildt?

Jeg har en opskrift på gammeldags vildand her som du måske kan bruge med tamand i stedet for vildænder, men du skal være opmærksom på at de skal have længere tid, du kan også svitse noget røget flæsk eller bacon med for at give den vilde smag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-12
Spørgsmål fra   :  Berit Jørgensen
Spørgsmål   :  grønlangkålsboller
I opskriften indgår bl.a   :  grønlangkålsboller. Altså lige fra at de står i haven, og til at de er færdige og står på bordet.
Bemærkninger   :  


Svar til Berit Jørgensen   :  
Hej Berit

Jeg har en opskrift her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-11
Spørgsmål fra   :  Andreas Vrist
Spørgsmål   :  Tarteletter
I opskriften indgår bl.a   :  Tarteletter
Bemærkninger   :  
Tarteletter, og jeg ønsker opskrift på noget som ligner og samtidig og om krystade dej og krystade jern

Svar til Andreas Vrist   :  
Hej Andreas

Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål, men det ligner at du ønsker nogle tarteletter, og dem vil jeg så sende en opskrift på.

Se tarteletopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-11
Spørgsmål fra   :  Anette
Spørgsmål   :  rødbedejuice
I opskriften indgår bl.a   :  rødbede mm
Bemærkninger   :  
Skal drikkes kold, evt. sødet med sukker eller sødemiddel

Svar til Anette   :  
Hej Anette

Jeg ved ikke om dettte er et spørgsmål da du syntes at vide hvad der skal gøres med juicen, men hvis det er fremstillingen af juicen, så vil jeg mene du kan bruge en saftpresser til dette, og der følger formentlig en vejledning med.

Med venlig hilsen
Per




2006-12-11
Spørgsmål fra   :  liselotte laulund hansen
Spørgsmål   :  fedetbrød
I opskriften indgår bl.a   :  flormelis sukker kokos mel
Bemærkninger   :  
jeg tror at der er flormelis mel (måske æg) sukker kokos.og de er aflange med glasur oven på

Svar til liselotte laulund hansen   :  
Hej Liselotte

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg selv lige har afprøvet, og som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-11
Spørgsmål fra   :  mette
Spørgsmål   :  dyreryg stegt i gryde
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har engang haft en opskrift på dyreryg stegt i gryde i ca 3-4 timer. den er væk. er der nogen der kan hjælpe mig.
Bemærkninger   :  


Svar til mette   :  
Hej Mette

Jeg syntes det ville være syndt at stege en dyreryg i 3-4 timer.

Det jeg jeg ville gøre er at jeg ville brune ryggen af i en stor stegegryde, kødsiden nedad, herefter vendes ryggen og der tilsættes fløde op til fileten, kryder med salt, peber og evt. enebær, låg på og braiser ryggen en 30 minutter.

Tag ryggen op og lad det trække mens du laver saucen.
Løsen fileten fra benene og skær den i skrå skiver.

Saucen kan smages til med lidt ribsgele eller saft.

Med venlig hilsen
Bjørn




2006-12-11
Spørgsmål fra   :  Bo Rødvig
Spørgsmål   :  Rådyr-krone
I opskriften indgår bl.a   :  Rådyrryg udskåret som krone - omviklet med bacon? - årstidens grønt - svampe og tranebær.
Bemærkninger   :  
stegetid på pande eller ovn?

Svar til Bo Rødvig   :  
Hej Bo

Størrelsesmæssigt ligner lam og rådyr jo hinanden meget, måske rådyret er en smugle mindre, så jeg vil tro at du kan bruge næsten samme stegetid som ved en lammekrone.

Se opskrift på lammekrone her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-11
Spørgsmål fra   :  M. Mikkelsen
Spørgsmål   :  Æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ønsker en opskrift på æbleskiver
Bemærkninger   :  
Opskriften må ikke indeholde hverken mælk eller æg

Svar til M. Mikkelsen   :  
Hej M. Mikkelsen

Jeg har ikke kunnet finde frem til en æbleskive som er uden både mælk og æg.
Men jeg har en opskrift på en gæræbleskive her som er uden æg, og som jeg håber du har mod på at prøve med sojamælk eller rismælk som erstatning for mælken.

Se opskriften her


Vi har lavet flere kategorier med fødevareallergi her på kogebogen, men ud over at sortere opskfrifterne har ingen af os den store erfaring med allergier, men måske du kan bruge dette?

Se fødevareallergier her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-10
Spørgsmål fra   :  Nienna Gabrielle Bay
Spørgsmål   :  Kommenskager
I opskriften indgår bl.a   :  Kommen - derudover ??
Bemærkninger   :  
Disse kommenskager blev oprindeligt serveret til vintersolhvervsfest ifølge den hedenske tro.

Svar til Nienna Gabrielle Bay   :  
Hej Nienna

Kommenskager kender jeg ikke, og det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på disse, men hvad med kommenskringler? kan de bruges i stedet ?

Se kommenskringleopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-10
Spørgsmål fra   :  gitte knudsen
Spørgsmål   :  pebermyntecreme
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
pebermyntecreme til fyldt chokolade

Svar til gitte knudsen   :  
Hej Gitte

Vi har desværre ikke kunnet finde frem til opskriften på pebermyntecreme til fyldte chokolader.

Beklager meget
Per




2006-12-10
Spørgsmål fra   :  Stefan Nielsen
Spørgsmål   :  risalement
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
måske har ikke stavet risalement korrekt. Vi er 6 mennesker men har ikke lavet det før... Hjælp...!

Svar til Stefan Nielsen   :  
Hej Stefan

Jeg er ikke helt sikker på hvordan det staves, men jeg vil mene at det er Ris a la mande, men det smager man heldigvis ikke, så her er en opskrift som jeg håber i vil syntes om.

Se risalamandeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-10
Spørgsmål fra   :  Lisbeth Engelmann
Spørgsmål   :  kattetunger
I opskriften indgår bl.a   :  marcipan, Appelsinskal, mel, æg, sukker, margarine. Chokolade til pynt.
Bemærkninger   :  
småkager der er formet som kattetunger og efter bagning dyppes halvdelen af småkagen i chokolade.

Svar til Lisbeth Engelmann   :  
Hej Lisbeth

Her er opskriften på kattetunger hvis det var den du ledte efter

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Bettina Hansen




2006-12-10
Spørgsmål fra   :  Den madglade
Spørgsmål   :  Kubbah
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Farsboller pakket ind i tyndt lag mannagrød kogt i tomatsouce med squash, løg, persille o.l.

Svar til Den madglade   :  
Hej Den Madglade

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Kubbah.

Beklager meget
Per




2006-12-09
Spørgsmål fra   :  Ea Mårtensson
Spørgsmål   :  Gåsebryst
I opskriften indgår bl.a   :  et gåsebryst på ben ca 900-1000 g
Bemærkninger   :  
Hvorlænge skal det være i ovnen ? Jeg har tænkt mig at servere det juleaften.

Svar til Ea Mårtensson   :  
Hej Ea

Jeg har en opskrift på gåsebryststeg som du måske kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-08
Spørgsmål fra   :  flemming
Spørgsmål   :  pærebellahelena
I opskriften indgår bl.a   :  pærer flødeis chokolade
Bemærkninger   :  
pærer koges ! chokolade smeltes hældes over is + pæærer

Svar til flemming   :  
Hej Flemming

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, som jeg håber svare til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-08
Spørgsmål fra   :  Lissie Baun
Spørgsmål   :  Andesteg
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan gør man når man steger sin and dagen før juleafte, og blot behøver at skulle varme den, bliver den i så fald tør?
Bemærkninger   :  


Svar til Lissie Baun   :  
Hej Lissie

Jeg har en beskrivelse af fremgangsmåden her som jeg håber du kan bruge.

Se fremgangsmåden her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-08
Spørgsmål fra   :  Hans Erik Steffensen
Spørgsmål   :  bredboller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Bredboller er suppeboller à la melboller, en specialitet fra egnen øst for Hadsund.

Svar til Hans Erik Steffensen   :  
Hej Hans

Jeg har en opskrift her som jeg vil mene er den du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-07
Spørgsmål fra   :  Janni Asbæk
Spørgsmål   :  En småkagedej rullet omkring en rutebil agtig dej.
I opskriften indgår bl.a   :  En småkagedej rullet omkring en rutebil agtig dej.
Bemærkninger   :  
Min farmor søger en opskrift på en fin småkagedej der bliver udrullet, og herpå lagt en tyk "rutebildej" som dejen samles omkring. Rullen skæres i skiver, og rutebildejen hæver flot op under bagningen.

Svar til Janni Asbæk   :  
Hej Janni

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.

Beklger meget
Per




2006-12-07
Spørgsmål fra   :  Eva
Spørgsmål   :  småkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter en opskrift på småkager hvor dejen ikke er fedtet, så det er muligt at udstanse motiver med forme, selv for børn.

Svar til Eva   :  
Hej Eva

Jeg har godt nok ikke selv prøvet dejen her, men den er beregnet til at lave firgurkager ud af, så mon ikke den kan bruges?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-06
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  Syltede hele appaelsiner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg ved ikke, hvad opskriften hedder, men har engang set hele syltede appelsiner. Bruges evt. til vildt, også ser de ret så dekorative ud på glas. Hjælp søges....

Svar til   :  
Hejsa

Jeg har ikke kunnet finde frem til den eksakte opskrift, men jeg har fundet frem til en opskrift her på hele syltede kumquats som du måske kan bruge som udgangspunkt. Kumquats er noget mindre end appelsiner, så de skal sikkert trække længere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-06
Spørgsmål fra   :  Lene Bjerregaard
Spørgsmål   :  chokoladefremstilling
I opskriften indgår bl.a   :  kakao bønner + ?
Bemærkninger   :  
Da jeg er allergisk overfor alm sukker + mælk bliver jeg ødt til at lave min egen chokolade. - Men hvordan får man de knuste bønenr til at blive chokolade? mvh Lene Bj.

Svar til Lene Bjerregaard   :  
Hej Lene

Jeg er ikke klar over hvorledes chokolade fremstilles, men prøv at smelte 200 g. palmin, tilsæt 125 g. kakao og så noget sødestof svarende til 200 g. flormelis, ved ikke lige hvilken sukker du kan tåle, tror glukose kan bruges.
Skal opbevares koldt.

Med venlig hilsen
Per




2006-12-06
Spørgsmål fra   :  lene
Spørgsmål   :  langtidsstegt steg el mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Spørgsmålet er hvordan langtidssteger man, er det gryde eller ovn og hvor lang tid. Venlig hilsen lene
Bemærkninger   :  


Svar til lene   :  
Hej Lene

Langtidsstegning mener jeg kun kan gøres i ovnen, og det foregår ved lav varme. Jeg ved ikke om der er regler for hvor lavt, men jeg vil mene at det skal være under 150 grader c.

Fordelen ved langtidsstegning skulle være at kødet bliver mindre tørt, men der kan jo også være den fordel at du kan nå i kirke her til jul uden anden brander på.

Der skulle ikke være noget i vejen for at du bruger dine normale opskifter som du steger ved lavere varme i længere tid, hvor længe kan du regne ud ved at gange tid med temperatur og herefter dividere med den nye temperatur.

1 steg steges 2 timer ved 200 grader 2*200=400 du sætter nu temperaturen ned til 130, 400/130=3 timer.

Vi har flere opskrifter på langtidsstegning som du kan se herunder.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-06
Spørgsmål fra   :  Gert Romme
Spørgsmål   :  Jule-stollen
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg er instruktør for et diabetes II hold, hvor vi lærer at leve som diabetikere. I denne forbindelse savner jeg en opskrift på stollen for diabetikere. Stollen stammer fra Schleisen-Sachsen, men jeg ved, der findes en rigtigt god engelsk opskrift på stollen, hvor kvark var med til at hindre, at den blev tør. Og når i nu er i gang, hvad så med en Lebkuchen for diabetikere? Mvh. Gert

Svar til Gert Romme   :  
Hej Gert

Vi har begge opskrifter i kogebogen, men ikke som diabetesopskrifter, men måske du/I selv kan forsøge jer med sukkerreducerede versioner.

Jeg vil dog mene at Stollen vil blive svær at lave til diabetikere da den indeholder så mange kandiserede frugter.

Stollen

Lebkuchen

Jeg vil håbe at selvom jeg ikke kan hjælpe så meget, at I har mod på at lægge opskrifterne ind, eller vil sende dem til mig, hvis i kommer frem til en sukkerfri version.


Med venlig hilsen
Per




2006-12-05
Spørgsmål fra   :  Ninette
Spørgsmål   :  rababersild
I opskriften indgår bl.a   :  ???????
Bemærkninger   :  
Halløjsa. Jeg har tidliger spurgt på rababer sild, hvor du ikke har kunnet hjælpe mig. Jeg kan se at der er kommet en masse nye opskrifter med sild og håber derfor at du kan vejlede mig til hvilken af disse opskrifter der kunne være vejen til den slags sild jeg ønsker. Det skal dog være en kold sild. Jeg har kigget lidt på den med ribs men ved ikke hvordan jeg kunne gøre for at få dem til at være med rabarber, jeg er ikke lige så god til at finde ud af hvilke ting der passer sammen, jeg er typen der følger en opskrift slavisk, ellers vil det ikke lykkedes for mig. Glæder mig til at høre fra dig. Mange hilsner Ninette

Svar til Ninette   :  
Hej Ninette

Jeg har stadig ikke kunnet finde frem til en rabarbersild, men de opskrifter med ribssild som du nævner tror jeg faktisk godt du vil kunne bruge med rabarber i stedet.

Jeg ville ønske at jeg havde tid til at prøve det af, men det har jeg desværre ikke.

Se ribssild her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-05
Spørgsmål fra   :  Rikke Holm
Spørgsmål   :  Palt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Palt er en almindelig spise fra Sverige. F.eks i "Emil fra Lønneberg" lavede de palt, når de slagtede gris.

Svar til Rikke Holm   :  
Hej Rikke

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Palt.

Beklager meget
Per




2006-12-05
Spørgsmål fra   :  Rikke Jakobsen
Spørgsmål   :  Osteindbagt chili
I opskriften indgår bl.a   :  Chili, ost
Bemærkninger   :  
Osteindbagt chilifrugt - paneret uden på. Sprød skorpe med smeltet ost og chilifrugt indeni.

Svar til Rikke Jakobsen   :  
Hej Rikke

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på indbagte chili.

Beklager meget
Per




2006-12-05
Spørgsmål fra   :  Karin Nørgård
Spørgsmål   :  Nøddefarseret kalkun
I opskriften indgår bl.a   :  kalkunbryst, hasselnødder
Bemærkninger   :  
Hejsa. Jeg søger med lys og lygte efter en opskrift på nøddefarseret ( hasselnødder ) kalkunbryst. Kan I hjælpe mig med det , så bliver jeg super glad

Svar til Karin Nørgård   :  
Hej Karin

Jeg har ikke kunnet finde frem til den eksakte opskrift, men jeg har dog en opskrift på farseret kalkunbryst her, som jeg håber du kan bruge som udgangspunkt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-05
Spørgsmål fra   :  hans brøcker
Spørgsmål   :  citronformage uden æg
I opskriften indgår bl.a   :  Hej findes der en opskrift på citronformage uden æg ? Mvh hab
Bemærkninger   :  


Svar til hans brøcker   :  
Hej Hans

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her


Hvis du søger en citronfromage uden æg pga. allergi over for æg, så skulle du også kigge forbi kategorien fødevareallergi hvor vi har opskrifter, links og fora omkring æggeallergi.

Se kategorien her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-04
Spørgsmål fra   :  Charlotte Rasmussen
Spørgsmål   :  Mozeralla Sticks
I opskriften indgår bl.a   :  Varm ost i en dej af en slags.
Bemærkninger   :  
Håber i kan hjælpe mig med en eventuel opskrift på ovenstående.

Svar til Charlotte Rasmussen   :  
Hej Charlotte

Jeg kender ikke Mozeralla Sticks, men det må være nogle ostestave dyppet eller pakket ind i en form for dej, jeg vil tror at det er en Beignets dej.

Jeg har gjort det at jeg har oprettet en opskrift på Mozeralla Sticks, måske nok lidt mangelfuld, men det giver mulighed for at kommentere på opskriften, og på den måde måske komme frem til det helt rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-04
Spørgsmål fra   :  Aviaaja Petrussen
Spørgsmål   :  fuldkornsgrød/øllebrød
I opskriften indgår bl.a   :  Fuldkornsgrød eller øllebrød eller andet grød glutenfri.
Bemærkninger   :  


Svar til Aviaaja Petrussen   :  
Hej Aviaaja

Jeg mener ikke der er nogen forskel på at lave almindelig og glutenfri øllebrød, bortset fra at du jo skal bruge glutenfrit rugbrød.

Se øllebrødsopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-04
Spørgsmål fra   :  Tove
Spørgsmål   :  kransekagemasse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hi guys - jeg bor i toronto, canada. jeg kan ikke koebe god raa marcipan her i byen. jeg vil gerne lave smaa kransekager til jul. hvis jeg laver jeres opskrift paa kransekagemasse er den saa bageklar eller skal der flere ingredienser til inden jeg skubber dem i ovnen? thanks and Merry Christmas... Tove

Svar til Tove   :  
Hej Tove

Jeg syntes at opskriften du har fundet frem der mangler lidt sukker, men ellers skulle den nok kunne bruges.

Jeg har dog fundet en anden opskrift frem til dig som jeg vil mene ligner den marcipan vi kender fra butikkerne, og så kan du bruge opskrifterne med marcipan.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-04
Spørgsmål fra   :  inge erichsen
Spørgsmål   :  røget dyrkøøle
I opskriften indgår bl.a   :  hej. jeg har set opskriften på røget dyrkølle hos jer, men har du en anden ide som med æggestand m.m fordi jeg skal tilberede det til 80 pers. f.eks. dressig og salat
Bemærkninger   :  


Svar til inge erichsen   :  
Hej Inge

Det er rigtigt, at man traditionelt serverer røget dyrekølle med groft brød, smør (eller krydderfedt) og æggestand, men jeg har ofte som forret serveret det med stuvet spinat - det passer rigtig godt sammen. Man kan også bruge stuvede asparges, men min favorit er spinaten.

Håber, du kan bruge svaret til noget.

Venlig hilsen
Inge Lise




2006-12-03
Spørgsmål fra   :  ib jespersen
Spørgsmål   :  spanske kødboller
I opskriften indgår bl.a   :  hakket kalv og flæsk sherry tomat hvidløg
Bemærkninger   :  
jeg ved de skal steges på pande

Svar til ib jespersen   :  
Hej Ib

Inge Lise har sendt denne opskrift som hun mener kunne være den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-03
Spørgsmål fra   :  Solveig Jessen
Spørgsmål   :  Sprængt ?
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan sprænger jeg selv f.eks. en kalvelårtunge ? Opskrift herpå ønskes. Mvh/Solveig Jessen
Bemærkninger   :  


Svar til Solveig Jessen   :  
Hej Solveig

Jeg har fundet en opskrift på sprængning af kalvelårtunge frem til dig, og som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-12-02
Spørgsmål fra   :  Ulla Kamp
Spørgsmål   :  diabetes kransekage og diabetes konfekt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Kamp   :  
Hej Ulla

Jeg har fundet en opskrift frem på kransekage uden sukker som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her


Vi har faktisk en kategori for diabetiker som du finder hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her finder du diabeteskost lidt nede på siden.

Se diabeteskost her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2006

Se spørgsmålene for februar 2006

Se spørgsmålene for marts 2006

Se spørgsmålene for april 2006

Se spørgsmålene for maj 2006

Se spørgsmålene for juni 2006

Se spørgsmålene for juli 2006

Se spørgsmålene for august 2006

Se spørgsmålene for september 2006

Se spørgsmålene for oktober 2006

Se spørgsmålene for november 2006

Se spørgsmålene for december 2006