Jordbærmedalje

Jordbærmedalje, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Medaljer

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.hvedemel
100 g.smør
50 g.sukker
2-3 spsk.fløde eller 1 æggeblomme
 
 Creme:
2.5 dl.Kaffefløde 9%
0.5 vaniljestang
2 æggeblommer
2 spsk.sukker
1 spsk.majsstivelse
250 g.friske jordbær
 
 Endvidere:
 flormelis
 
Opskrift:
Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Tilsæt fløde eller æggeblomme og saml dejen. Rul den ud til to runde plader. Prik dem med en gaffel og bag dem ved 175ºC i ca. 10 min. Lad dem svale.

Creme:
Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i. Hæld koghed fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag gryden fra varmen og lad cremen svale.

Fisk vaniljen op. Skær de fleste af jordbærrene i skiver og vend dem i den helt kolde creme. Læg medaljen sammen med jordbærcreme.

Drys med flormelis og pynt med hele jordbær.





karakterer:
Opskriften er vist 4875 gange,
og udskrevet 74 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-28 21:14:09
Halløjsa... Opskriften er fra 'Karolines Køkken - 5' - udgivet i 1992. :-) Den bliver ekstra lækker, hvis en del af spinaten erstattes med rejer. Jeg kommer gerne lidt rød peber i strimler ved (Den må gerne blancheres først). - Evt. en smule rødløg med i mixeren. Husk at dejen skal dække rundt om fyldet. Det giver ekstra fasthed. Den er fryseegnet - max 2.mdr. God fornøjelse. Ps.: 1 time 10 min er ok - ingen varmluft, da pateen derved tørrer ind. Husk at dække over med folie !!!

  -   2005-01-01 01:01:01
bagetid 1 time og 10 min ved 150 grader

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvorlænge skal den stå i ovnen og ved hvilken temp.?

  -   2005-01-01 01:01:01
ingen ovntemperatur og ingen bagetid