Sur-sød sovs (hvid)

Sur-sød sovs (hvid), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Diverse mælkeprodukter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sur-sød sovs (hvid), billede 4 Sur-sød sovs (hvid), billede 1 Sur-sød sovs (hvid), billede 2 Sur-sød sovs (hvid), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
5 dl. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Smør smeltes i en gryde og mel kommes i under kraftig omrøring. (pas på det ikke brænder på)

Bouillon tilsættes (lidt af gangen) under omrøring! Mælk og fløde tilsættes, og hvis man ønsker en tyndere sovs, tilsættes lidt mere bouillon.

Eddike og sukker røres sammen og tilsættes.

Tips:

Af bouillon bruges kogevand/suppe fra det kød du serverer sovsen til, det kunne også være kogevand fra evt. kartofler eller grønsager.

Alternativt kan bruges vand og bouillonterning.





karakterer:
Opskriften er vist 70132 gange,
og udskrevet 2073 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7801 (1857 kcal)
KJ pr. Pers. 1950 (464 kcal)
Vægt ialt 660 gram
Vægt pr. Pers. 165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1181 KJ (281 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 24.8 gram
Kulhydrat 13.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu