Gammeldags grydestegt kylling

Gammeldags grydestegt kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Gammeldags grydestegt kylling, billede 4 Gammeldags grydestegt kylling, billede 1 Gammeldags grydestegt kylling, billede 2 Gammeldags grydestegt kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørbolle:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Tør kyllingen og fjern evt. fedt og rester af indvolde inde i kyllingen.
Skyl persillen, fjern stilkene og fyld persille i kyllingen.

Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Krydr med salt og peber.
Læg kyllingen med brystsiden nedad og hæld vandet ved. Steg under låg ved svag varme i ca. 45 min. til kyllingen er gennemstegt.

Skær et snit ved låret. Kødsaften skal være klar.
Tag den gennemstegte kylling op.

Brug stegeskyen til sovs. Rør smør og hvedemel sammen.
Bring skyen i kog og tilsæt smørbolle lidt af gangen under omrøring, til passende konsistens, det skal ikke være en meget tyk sovs.
Kog et par minutter. Farv sovsen med kulør og smag til med salt og peber.

Kyllingen serveres med kogte kartofler og agurkesalat

Tips:

Grydestegt kylling kan også serveres med mormorsalat med mormordressing, eller i foråret og forsommer med en rabarberkompot.


karakterer:
Opskriften er vist 446286 gange,
og udskrevet 6651 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8283 (1972 kcal)
KJ pr. Pers. 2070 (493 kcal)
Vægt ialt 1962 gram
Vægt pr. Pers. 490 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 422 KJ (100 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sanne J  -  2022-06-04 18:58:42
Smagte ikke rigtig af noget. Hverken kylling eller sovs….? Måske jeg puttede for meget vand ved?

Kim  -  2021-09-21 20:13:37
Jeg brugte flere af de tips, andre brugere her har nævnt - fx persille og laurbærblade i mens kyllingen ligger og simrer. Kom også citronsaft i sovsen, noget ribsgelé og et godt skvæt fløde i. Og endelig en stump grøntsagsbouillon og nogle stænk engelsk sauce. Sovsen blev mums. Og hvis man ikke har prøvet det før, så kan jeg anbefale et glas let afkølet Late Bottled Vintage portvin til retten. Det passer rigtigt godt sammen 😊

Birte, 31.08.21  -  2021-07-31 16:46:55
Når kyllingen er godt brunet på alle sider tilsættes vand og derefter tilsættes en stor buket persille med stilkene på direkte i stegeskyen og steger med til kyllingen er stegt - det giver en fantastisk velsmagende sauce, skyen med persille sies før saucen jævnes med maizena. Håber i kan bruge opskriften.

Peter  -  2021-01-08 17:38:05
Har persille, men også salt, peber og smør inde i kyllingen. Efter bruning lægger jeg løg og gulerot bider i bunden af gryden. Så bliver kødet hævet over bunden, så det ikke brænder fast. Samtidig giver det en god smag til kraften.

Berit Hein  -  2019-06-02 15:44:13
Persillen er det der gør den ret unik, persille er ikke kun til pynt!!

ssc  -  2017-04-26 16:53:41
Hvordan undgår man at skindet gror fast i gryden

Benny  -  2016-01-07 15:22:35
Linda i Canada, du spiser persillen sammen med den lækre sovs der kommer og sammen med kartoflerne,,, guld mad,,,

Aino B  -  2013-08-16 14:03:48
Jeg kan anbefale et par laurbærblade i også, det giver verdens bedste smag til saucen ;-) Persillen skal ind i kyllingenmam kan også køre en lidt mere moderne udgave med basilikum. Og citronbåde i stedet for persille, det er også godt men knap så gammeldags ;-)

katja  -  2013-05-13 15:43:34
skal persillen ikke ind i kyllingen?

gschrist  -  2012-03-05 16:28:13
jeg smider 1 løg og 2 gulerødder ned til fru kylling når den er lige ved at være brunet færdig. dem sir jeg fra før jeg laver sovs... det gir lige lidt ekstra,,, fløde er naturligvis godt i en sovs,,, så det bruger jeg også i rå mængder... ca. ½ liter, persillen pisker jeg i den gode sovs... mums.

Grace  -  2012-01-21 19:50:53
Kanon god opskrift lige til at finde ud af.

gitte g  -  2011-09-21 11:36:39
- Linda: Persillen skal du bare pynte kyllingen med, det smager fantastisk.

Linda i Canada  -  2011-03-11 00:29:58
Hvad gør mand med persillen efter kyllingen er stegt?