Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gammeldags grydestegt kylling

Gammeldags grydestegt kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gammeldags grydestegt kylling, billede 4 Gammeldags grydestegt kylling, billede 1 Gammeldags grydestegt kylling, billede 2 Gammeldags grydestegt kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørbolle:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Tør kyllingen og fjern evt. fedt og rester af indvolde inde i kyllingen.
Skyl persillen, fjern stilkene og fyld persille i kyllingen.

Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Krydr med salt og peber.
Læg kyllingen med brystsiden nedad og hæld vandet ved. Steg under låg ved svag varme i ca. 45 min. til kyllingen er gennemstegt.

Skær et snit ved låret. Kødsaften skal være klar.
Tag den gennemstegte kylling op.

Brug stegeskyen til sovs. Rør smør og hvedemel sammen.
Bring skyen i kog og tilsæt smørbolle lidt af gangen under omrøring, til passende konsistens, det skal ikke være en meget tyk sovs.
Kog et par minutter. Farv sovsen med kulør og smag til med salt og peber.

Kyllingen serveres med kogte kartofler og agurkesalat

Tips:

Grydestegt kylling kan også serveres med mormorsalat med mormordressing, eller i foråret og forsommer med en rabarberkompot.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (32 stemmer)

Opskriften er vist 340326 gange,
og udskrevet 3596 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8283 (1972 kcal)
KJ pr. Pers. 2070 (493 kcal)
Vægt ialt 1962 gram
Vægt pr. Pers. 490 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 422 KJ (100 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Berit Hein  -  2019-06-02 15:44:13
Persillen er det der gør den ret unik, persille er ikke kun til pynt!!

ssc  -  2017-04-26 16:53:41
Hvordan undgår man at skindet gror fast i gryden

Benny  -  2016-01-07 15:22:35
Linda i Canada, du spiser persillen sammen med den lækre sovs der kommer og sammen med kartoflerne,,, guld mad,,,

Aino B  -  2013-08-16 14:03:48
Jeg kan anbefale et par laurbærblade i også, det giver verdens bedste smag til saucen ;-) Persillen skal ind i kyllingenmam kan også køre en lidt mere moderne udgave med basilikum. Og citronbåde i stedet for persille, det er også godt men knap så gammeldags ;-)

katja  -  2013-05-13 15:43:34
skal persillen ikke ind i kyllingen?

gschrist  -  2012-03-05 16:28:13
jeg smider 1 løg og 2 gulerødder ned til fru kylling når den er lige ved at være brunet færdig. dem sir jeg fra før jeg laver sovs... det gir lige lidt ekstra,,, fløde er naturligvis godt i en sovs,,, så det bruger jeg også i rå mængder... ca. ½ liter, persillen pisker jeg i den gode sovs... mums.

Grace  -  2012-01-21 19:50:53
Kanon god opskrift lige til at finde ud af.

gitte g  -  2011-09-21 11:36:39
- Linda: Persillen skal du bare pynte kyllingen med, det smager fantastisk.

Linda i Canada  -  2011-03-11 00:29:58
Hvad gør mand med persillen efter kyllingen er stegt?