Mormordressing / Mormorsalat
Hovedingrediens : Salat - Alm. hovedsalat Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland fløde, citronsaft og sukker.
Rør det forsigtigt sammen, indtil fløden begynder at tykne.
Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Skyl salathovedet og skær det yderste af roden. Del hele hovedet inkl. rod i kvarte. Hæld marinaden over salaten. |
|
Opskriften er vist 333403 gange,
og udskrevet 2933 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (70 stemmer) |
|
Kommentarer - 2021-07-06 20:02:37 Jeg mener at man starter med lidt eddike og sukker og så kommer man lidt sennep i - rører godt - og kommer så fløde i 😊 Lis Jensen - 2020-10-09 19:17:55 Oprindeligt brugte man eddike og ikke citronsaft Aase Skov. - 2019-06-30 17:45:27 Hej skal der ikke også kærne mælk i mormor dressing Christine E L Jørgensen - 2018-07-08 20:48:23 Hvad er en Hovedsalat Lotte B. - 2014-07-02 13:32:09 Jytte Brændgaard har ret, det er med eddike. Den er rigtig god, laver den tit. Supper god. Nam nam. Jytte Brændgaard - 2012-09-09 19:13:27 Ægte mormordressing er ikke med citronsaft men eddike. Til 2 salathoveder anvendes ½ dl letpisket piskefløde tilsat 1 spk. eddike og 1 spk. sukker evt. 1 nip salt. Inge V. - 2010-08-12 18:50:28 God og nem dressing. Ligesom min mor serverede salat om sommeren, da jeg var barn. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne