Husmandskost-Mormormad opskrifter på diverse retter

Flødestuvede kartofler
Smelt smørret, tilsæt melet og pisk godt. Hæld fløden i opbagningen lidt ad gangen under stadig piskning. Lad saucen koge i ca. 5 minutter, pisk i saucen så den ikke klumper...
Se mere her
Varm kartoffelsalat, gammeldaws
Smør kommes i tykbundet gryde/ stegegryde, løg skrælles og skives/ternes og kommes i lad simre i ca. 10 minutter (må ikke blive brune). Eddike, sukker og vand kommes i og koges op. De kogte kolde kartofler skæres i tern/ grov stykker. kom i og skru ned og lad det simre 10 minutter...
Se mere her
Stuvede ærter og gulerødder
Kog grønsagerne i velsaltet vand som angivet på pakken, ca 10 minutter. Rør fedtstof og mel sammen. Rør smørbolle i grønsagerne og rør til den er opløst. Kog stuvningen 5 minutter. Smag til med salt. Drys persille over...
Se mere her
Stuvet hvidkål
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 12-15 minutter. Smelt smørret i gryde, rør melet heri. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt under konstant omrøring, kog sovsen godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend kålen i (uden kogevand). Lad det simre et par minutter under omrøring...
Se mere her
Pandekager, gammeldags
Æg og mel piskes sammen. Heri piskes det varme smeltede smør, spæd med mælk og smages til med salt, sukker og vanille. Bag pandekagerne lysebrune i smør på panden. Der bliver 8-12 pandekager alt efter pandens størrelse. 12 stk. med pande på 19 cm. i diameter. Server pandekagerne med, sukker og syltetøj, blød vanilleis eller flødeskum...
Se mere her