Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Pandekager, gammeldags

Pandekager, gammeldags, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :


Pandekager, gammeldags, billede 4 Pandekager, gammeldags, billede 1 Pandekager, gammeldags, billede 2 Pandekager, gammeldags, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Til stegningen: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Æg og mel piskes sammen. Heri piskes det varme smeltede smør, spædes med mælk og tilsmages med salt, sukker og vanille.

Bag pandekagerne lysebrune i smør på panden. Der bliver 8-12 pandekager alt efter pandens størrelse. 12 stk. med pande på 19 cm. i diameter.

Server pandekagerne med, sukker og syltetøj, blød vanilleis eller flødeskum.

Tips:

Det kan være en fordel at have en pande som kun bruges til pandekager, for at undgå de hænger fast på panden.



Andre brugere har også læst:


Beskrivelse:
Der er intet bedre end en god omgang gammeldags pandekager med is, sirup, syltetøj, sukker, bær eller chokolade. Den lækre dessert kan indtages på hyggelige sommeraftener i haven såvel som kolde vinterdage under tæppet. Men hvad er grunden egentlig til, at vi kalder dem “gammeldags pandekager”?

Det siges angiveligt, at pandekagen går mere end 500 år tilbage i historien - ja faktisk helt tilbage til 1490, hvor hertugdatteren Anne af Bretagne søgte tilflugt hos en fattig brændehugger under et uvejr. Brændehuggerens datter bagte ofte fladbrød, men ønskede ikke at servere den slags fattigmandsmad for så fine gæster. Derfor fandt hun på at bage fladbrødene helt tynde og fylde dem med forskellige ingredienser.

En anden forklaring på pandekagens oprindelsen lyder sig på, at danskerne engang fastede 40 dage op til påske. Dagen inden fasten begyndte skulle spisekammeret tømmes for madvarer, der ikke måtte spises under fasten, og som ikke kunne holde hele perioden igennem. Her var der tale om æg, mælk og smør. Mel blev blandet med ingredienserne, og pandekagen opstod.

I dag er gammeldags pandekager en klassisk dessert, som bliver serveret i mange hjem. Desserten er ikke sæsonbetonet, men er kendt som en hyggelig ret, man kan servere for familie og venner hele året rundt. Pandekagen er i dag blevet så populær, at en hel dag er dedikeret til den lækre spise. Dagen er bedre kendt som “Pandekagedag”. Pandekagedag fejres årligt første tirsdag efter fastelavn. Denne dag er valgt på baggrund af en gammel kristen tradition, kaldet hvede-tirsdag. Pandekagedag startede med at blive afholdt i Danmark i 2006 og er inspireret af de engelsktalende lande.

Der ses i dag et hav af forskellige typer pandekager. Dog er de mest kendte dessertpandekager, som er de mest udbredte i Danmark, protein pandekager, madpandekager som f.eks. mexicanske pandekager, amerikanske pandekager, crepes og blinis.



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (1483 stemmer)

Opskriften er vist 973552 gange,
og udskrevet 12665 gange.


Energi:
KJ total 5667 (1349 kcal)
KJ pr. Pers. 1416 (337 kcal)
Vægt ialt 773 gram
Vægt pr. Pers. 193 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 733 KJ (174 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 18.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Pandekager, gammeldags

Kasper  -  2018-06-07 15:10:41
Hvilken temperatur skal de laves ved. Havde lidt svært med det i starten

Maria  -  2018-05-15 16:55:54
Jo mere jo bedre😊

Rebecca  -  2018-05-12 10:20:29
Jeg elsker disse pandekager og jeg har brugt opskriften i 1 år og den virker stadig. Kan virkelig Anbefales!!

Ella  -  2018-05-10 13:36:07
De smager som var de faldet ned fra himlen. Jeg tror englene græd da de mistet dem😭. De smager fantastisk😍😍

Rosalina   -  2018-05-10 08:36:58
Jeg laver dem hele tiden jeg laver dem nu de smager rigtig godt🤤🤤🤤🤤🤤🤤

Katrin  -  2018-05-06 20:22:56
Super lækkert! Og med lidt kardemomme, smager det ligesom mormor lavede dem 😋

Max Møller  -  2018-05-05 18:10:46
Smager fantastisk, med alt forskelligt fyld.

Ida  -  2018-04-07 12:24:31
Gode pandekager! Jeg brugte mandelmælk og lidt ekstra sukker i opskriften, det smagte rigtig godt.

  -  2018-04-06 16:07:51
Elsker dem🤤🤤

Simon Schou   -  2018-03-31 10:17:02
Lækre pandekager 😋

Freja  -  2018-03-30 10:44:43
Der bliver lidt færre end der burde være men ellers god opskrift :)