Populære opskrifter med æbler

Dessert:
Gammeldags dansk æblekage med gele
Æblegrød til æblekage: Skyl madæblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og put dem op i en gryde. Tilsæt ½ deciliter vand. Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru op helt op for varmen...
Se mere her
Færøsk æblekage
Æggehvider og sukker piskes stive, hakkede mandler og kartoffelmel vendes i. Der laves 2 bunde, som kan laves aflange eller runde, som bages på bagepapir midt i ovnen, ved 160 grader C. i 30-40 min. Før kages lægges sammen, skal bundene lige...
Se mere her
Æbletrifli med vaniljecreme og ristede havregryn
Æblemos: De skyllede, skrællede æbler deles i både. Kernehus, blomst og stilk fjernes. Æblerne skæres i småstykker og koges med vand under låg. Mosen sødes og smages til med vaniljesukker og afkøles...
Se mere her
Æblegrød
Æblerne vaskes og skrælles, kernehuset fjernes, og æblerne snittes i små stykker. Æblerne sættes over med vandet, dampes møre over svag varme og smages til med sukker. Serveres med mælk eller fløde...
Se mere her
Æblekagerasp
Smør smeltes på panden. Rasp og sukker blandes og ristes i smørret under stadig omrøring. Når raspen har den ønskede farve hældes raspen af panden da den ellers vil tage mere farve...
Se mere her
Æblebeignet - Æbleringe i beignetdej
De skyllede, skrællede æbler befries for blomst og stilk. Kernehuset bores ud. Æblerne skæres i 1 cm tykke skiver og pensles med citronsaft for ikke at blive mørke. Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres til jævning med...
Se mere her
Kandiserede æbler
Hæld vand og sukker i en gryde og varm op Rør rundt af og til og vent til blandingen bliver flydende Tilsæt derefter eddiken Tilsæt evt. frugtfarve Lad blandingen stå på svag varme til den begynder at jævne...
Se mere her



Kage:
Nem æbletærte
Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt smeltet smør og mel, rør dejen sammen og bred den ud i en smurt, raspdrysset tærteform (26 cm i diameter). Skræl æblerne, skær dem i tynde både og sæt dem tæt i dejen...
Se mere her
Æblekage med smuldredej
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Skræl æblerne, del i både. Æblerne lægges i et smurt ildfast fad. Sukker drysses over æblebådene. Smør, sukker og hvedemel æltes sammen til en smuldredej. Smuldredejen fordeles over...
Se mere her
Bradepandekage med æbler
Æg og sukker piskes hvidt, margarinen smeltes og hældes i. Mel og bagepulver blandes og sigtes ned i dejen sammen med mælken. Æblerne skrælles og skæres i tern, inden de vendes i dejen. Dejen fyldes i en bradepande ca. 23x33 cm...
Se mere her
Muffins med æble og kanel
Bland mel, sukker, bagepulver og krydderier i en skål. Pisk smeltet smør, mælk og æg sammen og rør det i de tørre ingredienser. Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i tern. Vend æbletern i dejen og fordel den i ca. 12 forme...
Se mere her
Æblecrumble
Start med at smuldre mel, smør, havregryn og brun farin sammen til en smuldret dej. Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og massér den sammen med ca. 2 spiseskefulde af sukkeret, så vaniljekornene bliver fordelt...
Se mere her



Frokostret:
Halve æbler med gele
Æblerne (gerne Cox Orange, da de ikke koger ud) skrælles, halveres og kernehuset fjernes. Sukkerlagen bringes i kog. Æblerne tilsættes. Æblerne koger ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Æblerne afkøles i lagen. De halve æbler...
Se mere her
Æbleflæsk
Steg flæskeskiverne på panden. Skræl imens æblerne og skær dem i både. Tag flæsket af panden og hold det varmt. Løgene skæres i grove stykker og svitses klare i noget af fedtet. Kom æblerne på og damp dem møre, æblerne...
Se mere her
Æbler er i sæson fra august til april
Se flere opskrifter med æbler