Færøsk æblekage

Færøsk æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Færøsk æblekage, billede 4 Færøsk æblekage, billede 1 Færøsk æblekage, billede 2 Færøsk æblekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
175 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
 
  Æblefyld:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
  Karamel creme:
5 spsk. Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æggehvider og sukker piskes stive, hakkede mandler og kartoffelmel vendes i. Der laves 2 bunde, som kan laves aflange eller runde, som bages på bagepapir midt i ovnen, ved 160 grader C. i 30-40 min. Før kages lægges sammen, skal bundene lige afkøle.

Fyldet:
Fløden piskes stiv, æbler skæres i tern. Flødeskummet, cremefraiche og æbler vendes sammen.

Karamelcreme:
Det hele blandes i en gryde og koger 20-40 min. til cremen bliver stiv.

Kagen lægges sammen, først bund derefter æblefyld, næst en bund og til sidst hældes karamelcremen over kagen i et fint lag.





karakterer:
Opskriften er vist 434660 gange,
og udskrevet 5180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (646 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 22172 (5279 kcal)
KJ pr. Pers. 2771 (659 kcal)
Vægt ialt 1773 gram
Vægt pr. Pers. 221 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1250 KJ (297 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 20.1 gram
Kulhydrat 26.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-11-18 13:00:58
Den laves også ofte i Grønland.

  -   2023-09-18 23:19:08
Hej med jer ... Har I nogensinde prøvet andre frugter end æblestykker her i kagen? Jeg ved at der var nogen der har prøvet med pærer ... som også gav en succes .. men hvad med jordbær?? Jeg kunne tænke mig at prøve med jordbær ... men vil lige høre nogen som har prøvet den og hvordan var den kage? :-)

  -   2022-05-17 14:33:48
Jeg laver den med rabarberkompot i stedet for æbler i rabarbersæsonen, det er suverænt

  -   2021-11-06 15:48:47
Æggehvderne skal først piskes stive inden man kommer sukkeret i

  -   2021-02-04 10:30:59
Kommer pif paf puf eller cornflakes i da alle ikke kan tåle møder

  -   2020-03-15 18:06:48
Lækker luftig og nem.

  -   2019-11-21 17:47:16
Virkelig lækker

  -   2019-06-02 10:48:12
Den er nem at lave og vækker jubel når man siger vi skal have æblekage, alm. Æblekage er bestemt også velkommen men denne er helt speciel.

  -   2018-04-11 19:27:05
Mandler kan erstattes ned cornflakes ca. 85 gram til den portion

  -   2017-11-28 11:23:09
2½ dl fløde ??? 😱

  -   2016-05-28 14:52:02
Skal man forvarm ovn først?

  -   2016-01-21 22:09:07
Mener altså det er en Bosnisk æblekage og ik en færøsk

  -   2016-01-17 14:43:30
Den må jeg prøve at lave til min færøske svigersøn.

  -   2016-01-17 00:28:06
Denne kage laves meget på Færøerne! Jeg bruger kun æggehvider og sukker i bundene, 4 stk og 200gr, og bager på 150 grader i 1-1 1/2 time og så evt stå natten over i slukket ovn og tørre af eftervarmen. Man kan sagtens lave karamelcremen dagen i forvejen, og lige varme den i microovnen lidt inden brug; bare lige tempereres. Også æbler og fløde og creme fraice kan ordnes dagen før, men først lægges sammen med kagebundene inden brug. Bare nogle ideer:O)

  -   2016-01-16 23:14:56
Kan manbrufe andet frugt end æbler

  -   2016-01-16 22:15:45
Gad vide hvad man kan bruge i stedet for cremefraise? Kan ikke tåle mælkeprodukter. fløde er nemt nok.

  -   2016-01-16 20:39:09
Jeg syntes at karamellen er for sød. Derfor bruger jeg kun 60 g flormelis og 3 spsk sirop.

  -   2016-01-16 18:35:02
Kom ikke kartoffelmel i. Bunderne bliver meget meget bedere uden kartoffelmel. Brug kun, æggehvider, mandler og sukker 😊 Hilsen fra en der tit laver marengs-bunde

  -   2015-12-16 18:24:17
Karamelcremen er også FANTASTISK til ris ala mande 😋

  -   2015-09-25 09:02:48
En af mine favoritkager! Karamelcremen er KLART det bedste ved kagen! Mandler kan sagtens undlades. Karamelcremen skal være afkølet, når man hælder den over kagen 😊

  -   2015-06-06 10:29:58
Skal karamelsovsen være varm når jeg kommer den på kagen og må jeg stille den i køleskabet i 3 timer til vi skal spise den?

  -   2015-05-30 17:27:04
På billedet har vi smurt bunden ud i 26*15 cm.

  -   2014-02-03 22:38:11
Muums siger jeg bare....!! :) et mega godt alternativ til lagkage til fødselsdage :) SKAL prøves

  -   2013-10-11 22:14:21
Hun havde dog undladt karamel cremen :-)

  -   2013-10-11 22:12:17
Har lige fået det hos en veninde, og det smager så godt :-)