Amerikansk æblekage med flødeskum

Amerikansk æblekage med flødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :      Red:

Amerikansk æblekage med flødeskum, billede 4 Amerikansk æblekage med flødeskum, billede 1 Amerikansk æblekage med flødeskum, billede 2 Amerikansk æblekage med flødeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
6 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Skræl æblerne, skær dem i både og lig dem i et ildfast fad, drys dem evt. med lidt kanel.

Smelt smørret og lad det køle af.

Bland mel, sukker og bagepulver. Rør sammenpisket æg heri sammen med smørret.

Bred dejen ud over æblerne.

Bages ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter.

Smager bedst med flødeskum eller creme fraiche til.


karakterer:
Opskriften er vist 454340 gange,
og udskrevet 23386 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (604 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11531 (2745 kcal)
KJ pr. Pers. 1921 (457 kcal)
Vægt ialt 1055 gram
Vægt pr. Pers. 175 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1093 KJ (260 kcal)
Protein 2.4 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 35.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

askevej  -  2021-11-19 20:13:59
hvor stor form er best

Jesper Mathiesen  -  2021-08-21 16:18:24
Super god og hurtig at lave.Vi er vilde mad den

:)   -  2021-07-11 14:11:25
Super god og nem at lave! Selv datteren på 12 kunne lave den fint uden hjælp!

Susan  -  2021-01-29 21:00:05
Den er bare så god, og jeg tænker tilbage på USA

dan  -  2020-12-29 10:16:11
en dejlig kage

dan  -  2020-12-22 12:06:04
hvor stort fad skal man bruge

  -  2020-07-17 17:31:05
Virkelig lækker, nem at lave. En favorit herhjemme.

Kirstine  -  2018-03-12 11:29:52
Lavede den til familien , da jeg var i huset , for mange, år siden , da fik vi varm vaniliesovs til, manden kom fra England.

IB HOCH  -  2015-10-26 19:35:17
Nu har jeg fået denne lækre Amerikanske æblekage hos mine venner tit dene r bare god nu prøver jeg selv God sommer venner

  -  2015-09-15 16:22:31
hvor meget kannel skal der i

misse  -  2015-05-16 19:29:02
Vildt god, som at være tilbage i USA :-)

  -  2014-10-22 13:01:39
Super lækker og let kage at lave kan kun anbefales

Line  -  2014-03-03 18:59:37
Lækker, nem og god:)

Christina  -  2014-01-08 14:10:05
Den er super god og nem at lave, jeg har servicet vanilie is til, en aften hvor tøserne kom til spisning.

Mia  -  2013-10-26 14:57:40
Hurtig og nem, og smager fantastisk. Plejer at servere den lun og med en god vanilje is

  -  2013-09-16 09:39:24
Super lækker kage, min familie var helt vilde med den..! :)

Maria  -  2013-03-30 13:19:50
Har en MEGET glad kæreste efter jeg lavede denne kage. Jeg er slet ikk øvet i at bage, men den her gik nemt.Dog måtte jeg sætte dejen i køleskabet lidt så den var nemmere at brede ud uden den klistrede.

Sara  -  2012-12-23 09:19:24
En fremragende æblekage. Hurtigt og nemt, lige til at gå til!

Signe  -  2012-11-10 19:06:17
Smager helt fantastisk!! Og så er den let at lave:-)

Nanna  -  2012-10-14 23:27:11
Det er en super lækker kage, og den er utrolig simpel at lave. Jeg kom et godt lag kanel på æblerne (så de var dækket) og kagen blev spist med creme fraiche rørt med sukker og vaniljesukker.

Lulu  -  2012-09-30 23:27:25
Fantastisk opskrift, mine arbejdskollegaer var helt begejstret!!

Jonathan  -  2012-09-27 21:12:30
Alletiders vildt gode kage, nemt og hurtigt. Bagning er som raketvidenskab! denne her er hurtig at mestre

Jens  -  2012-07-01 10:05:17
Jeg har lavet den med 75 g smør og 100 g sukker, altså halvdelen af de "uartige" sager, til gengæld brugte jeg en smule mere mel og lidt mælk til at bibeholde konsistensen, og den smagte mindst lige så godt som "originalen" :o)

  -  2012-03-18 14:46:51
Det smager helt fantastisk godt med sukker og kanel oven på dejen (y).

Line  -  2012-03-15 19:57:45
Mere a la tærte. Jeg lavede den med 50 gr mindre smør. (der er en del smør i forhold til mel syntes jeg) Og sukker i både dej og over æbler (50/50) + kanel i både dej og ved æblerne. Og tilsatte så også kardemomme til dejen. Menisær kanelen er vigtig! god kage :)

  -  2012-03-15 19:39:50
Kage/omvendt tærte. Jeg puttede 50 gr mindre smør i da der er en del smør i forhold til mel. Fordelte sukkeret både i dejen og vendte æblerne i sukker. Og tilsatte kanel og kardemomme til dejen. (og ved æblerne selvfølgelig!) kanel er vigtig. Den er god og nem :)

Pernille  -  2012-02-07 19:35:31
Den absolut bedste æblekag jeg har smagt, og jeg har smag mange....

Karen  -  2012-02-03 13:14:29
Super god! - Kæresten og jeg spiste det hele på under 15 minutter. :) (Og ja, vi lavede til 6 personer, men der bliver ikke så meget. Havde nok lavet til 12 hvis 6 personer skulle få mere end 1 stykke. )

Helene  -  2012-02-03 09:39:03
Hvor mange personer er opskriften til?

mig  -  2012-01-08 14:09:04
den er super god og nem at lave

PIGERNE=2piger  -  2012-01-03 15:21:34
den er rigtig lækker og smager godt med flødeskum og varm kakao

Biksen  -  2011-12-16 14:41:53
Ser godt ud.

be  -  2011-12-09 12:19:16
Bedste æblekage - let og lækker. Tilsatte hakkede mandler;-D

Britt  -  2011-10-17 08:42:04
Denne kage er så fantastisk, især lun med enten flødeskum eller creme fraice :-) PRØV DEN .....

Marie Louise  -  2011-10-16 16:51:20
Jeg skal lave æblekagen i aften, til lækker aftenskaffe! Den ser god ud (men det er de fleste opskrifter her inde på hjemmesiden også...) Jeg glæder mig til at smage den og lave den, for den har jo fået nogle gode karaktere!!

  -  2011-10-07 08:42:22
Den skal prøves :)

jane  -  2011-09-07 17:43:48
jordbær kan også bruges :-) rigtig dejlig op skrift og vanili isten for kanel

Gitte  -  2011-08-19 13:39:38
absolut den bedste kage, den er altid et hit. Kan sagtens laves dagen før og sættes i køleskabet og så lunes inden servering

sofie  -  2011-08-06 22:55:15
Prøv at komme to små marcipanbrød/alm. marcipan i dejen. Dét er lækkert!

  -  2011-07-31 15:22:37
man kan evt. bruge mørk rørsukker hvis man ønsker en mere aromatisk smag - til jul tilsætter jeg lidt stødt nellike og så har man en hurtig juledessert. Jeg severer den altid med kold fuldfed økologisk creme fraiche - men som alt andet, er det jo et smagsspm. :-)

  -  2011-07-26 18:14:10
jeg kan bedst lide den lun der er den bedst mit tip: drys lidt kanel på toppen af dejen til slut, hvis du altså har en sød tand son mig ;)

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her