Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Halve æbler med gele

Halve æbler med gele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :


Halve æbler med gele, billede 4 Halve æbler med gele, billede 1 Halve æbler med gele, billede 2 Halve æbler med gele, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
  Sukkerlage:
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Æblerne (gerne Cox Orange, da de ikke koger ud) skrælles, halveres og kernehuset fjernes.

Sukkerlagen bringes i kog. Æblerne tilsættes. Æblerne koger ved svag varme og uden låg i ca. 5 min.

Æblerne afkøles i lagen. De halve æbler fyldes med gelé inden serveringen.

Tips:




Beskrivelse:
Sukkerkogte halve æbler med gele er en af de traditionelle tilbehør til julemaden



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (99 stemmer)

Opskriften er vist 371961 gange,
og udskrevet 11577 gange.


Energi:
KJ total 2151 (512 kcal)
KJ pr. Pers. 537 (128 kcal)
Vægt ialt 814 gram
Vægt pr. Pers. 203 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 264 KJ (62 kcal)
Protein 0.1 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 15.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Connie   -  2014-11-06 11:54:13
Det bliver også godt med Filippa æbler


Sunlady  -  2012-12-24 07:46:45
Ja, vi får dem også hvert år. De opvejer lidt den fede andeste og de brunede kartofler. Jeg kommer lidt citronsaft (plast) i en skål med vand og dypper dem heri når de er skrællet, derefter kommer jeg dem over i en blanding af vand, lidt citronsaft, godt med vanillesukker og lidt ekstra sukker. Småkoger i ca. 1½ min. på hver side - hullet ned af først. Dækker dem af med plastfolie - så er de lige klar til at fylde i aften. Mine står klar nu. Rigtig glædelig Jul, til jer der kommer på bloggen.


  -  2012-12-23 16:40:06
Det lyder godt og lækkert mmm..... Glædelig jul alle sammen der ser det her Og det smager så godt mm........


Anne Nielsen  -  2012-12-22 14:16:18
de er bare gode... og i vores familie får vi det altid til andestegen til jul.


Ove Hansen  -  2012-11-08 20:47:18
Det er sjovt at geléen ikke er på ingredients-listen, når den er i overskriften. Men de fleste kan nok finde ud af at anskaffe det alligevel...


Karina  -  2007-12-30 16:38:53
Æblerne kan også laves i mickroovnen. Det er dejligt nemt!


Cecilie  -  2007-12-24 12:41:27
Servér dem sammen med flæskestegen eller anden...Brug røde æbler..De bliver bedst, og mest søde!..


Gabriella  -  2007-12-23 11:38:45
Med lidt citron saft i vandet, bliver æblerne ikke brune.


Lisbeth  -  2007-12-22 08:33:37
hvor lang tid før kan man koge æblerne uden at de bliver brune inden servering?


Per  -  2007-10-15 11:37:17
kog æblerne med bunden opad, så bliver de ikke brune


Hassan  -  2006-12-31 14:51:09
Man kan fint bruge Tyttebær også


Farmor  -  2006-12-20 21:08:47
I stedet for at koge æblerne, kan man også sætte em i ovnen ved 175 gr. i 10-15 min afhængig af sort. Æblerne har nok sødme i sig selv.


nisse Mor.  -  2006-12-20 14:35:15
Jeg har brugt henkogte pære fra dåse igennem flere år det er så nemt og smager lige så godt .


Birger  -  2006-12-18 14:43:20
"Belle de Boskoop æbler" er den rigtigste staveform!


  -  0000-00-00 00:00:00
Boscop


Signe  -  0000-00-00 00:00:00
De bliver bedre med Belle Boscoup (stavet korrekt???) æbler