Spørgsmål efter opskrift

2010-08-31
Spørgsmål fra   :  Niels Vinther
Spørgsmål   :  Comtesse Vafler
I opskriften indgår bl.a   :  To ronde vafler lagt sammen med en Creme Kagens Farve er meget Lyse brun
Bemærkninger   :  
moske en Mokka Creme Chokolade eller Smørcreme

Svar til Niels Vinther   :  
Hej Niels

Hermed en opskrift på komtessevafler.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-31
Spørgsmål fra   :  margo
Spørgsmål   :  frysning svampe
I opskriften indgår bl.a   :  Svampe frysning
Bemærkninger   :  


Svar til margo   :  
Hej Margo

Du skriver ikke rigtig noget spørgsmål ud over en overskrift som heder frysning svampe, men jeg går ud fra at dit spørgsmål skulle have lydt noget i stil med, kan svampe fryses.

De aller fleste svampe kan fryses, kantereller kan blive en smule bittre.

Svampene skal børstes rene, undgå at bruge vand, champignoner kan med fordel skæres i skiver inden de fryses, eller hvad du nu skal bruge.

Med venlig hilsen
Per


Hej Margo. Min erfaring med kantareller er at de bliver allerbedst tørrede. Har man ikke et frugttørreapparat er 40 grader i varmluftovn med døren på klem(sæt skaftet af en grydeske i klemme, ellers virker varmluften ikke),Læg svampene på en bageplade.
Mvh. Karin




2010-08-31
Spørgsmål fra   :  marianne jensen
Spørgsmål   :  Suppe med rejer og Agurk
I opskriften indgår bl.a   :  500g skalrejer 1/2 agurk hakket mynte salt og peber tilbehør 1 pk fuldkornsbaguetter
Bemærkninger   :  


Svar til marianne jensen   :  
Hej Marianne

Hermed en opskrift på agurkesuppe med rejer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-30
Spørgsmål fra   :  edith damsbak
Spørgsmål   :  saft af aronia bær opskrift
I opskriften indgår bl.a   :  aronia bær
Bemærkninger   :  


Svar til edith damsbak   :  
Hej Edith

Jeg kender kun Aronia af navn, og har ikke haft mulighed for at afprøve opskrifter med dette bær, men jeg har skrevet en opskrift ned på kogning af saft som er basseret på den normale måde at koge saft på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-30
Spørgsmål fra   :  Conny Pedersen
Spørgsmål   :  smørrebirkis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Conny Pedersen   :  
Hej Conny

Hermed et link til opskrifter på smør birkes.

Se smørbirkesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-30
Spørgsmål fra   :  Jan Saxil
Spørgsmål   :  oksehøjrebs kottelet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jan Saxil   :  
Hej Jan

Det er svært at hjælpe dig når du ikke skriver mere end navnet på en ingrediens, ville ønske du havde skrevet hvad du ønskede.

Jeg sender et link til opskrifter på oksekoteletter som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-29
Spørgsmål fra   :  mettems
Spørgsmål   :  agurkesalat
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger opskriften på agurkesalat som det man får på mcdonalds
Bemærkninger   :  


Svar til mettems   :  
Hej Mettems

Det er meget sjælden at jeg kommer på Mc Donalds, så jeg er ikke klar over hvordan agurkesalaten smager derfra, så det kan jeg ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




2010-08-29
Spørgsmål fra   :  mettems
Spørgsmål   :  kransekage
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har et problem med mine kransekager når jeg bager dem revner de hvorfor gør de det ?
Bemærkninger   :  


Svar til mettems   :  
Hej Mettems

Din kransekage-masse er for tør, put lidt mere æggevide i.

Med venlig hilsen
Helle




2010-08-29
Spørgsmål fra   :  diana Sørensen
Spørgsmål   :  Mozart chokoladelikør
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
Denne likør smager ganske enkelt dejligt og som noget, man kan lave selv. Jeg vil umiddelbart sige, at det smager som en blanding af vodka og cacaomælk, men mon ikke man kan fremstille likøren så den kan holde sig i længere tid?? Håber på nogle gode fif.. på forhånd tak Diana

Svar til diana Sørensen   :  
Hej Diana

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Mozart chokoladelikør.

Beklager meget
Per




2010-08-29
Spørgsmål fra   :  alexander
Spørgsmål   :  brandte mandler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til alexander   :  
Hej Alexander

Hermed en opskrift på brændte mandler.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-27
Spørgsmål fra   :  Heidi
Spørgsmål   :  fedtfattige grahamsboller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Heidi   :  
Hej Heidi

Vi har en enkelt opskrift på grahamsboller, men helt fedtfattig er den jo ikke, men du kunne prøve at undlade smørret i opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-27
Spørgsmål fra   :  mohammed khomsi
Spørgsmål   :  pokora
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger efter (pokora)opskrift tak,jeg elsker den.Mvh-mohammed
Bemærkninger   :  


Svar til mohammed khomsi   :  
Hej Mohammed

Kan det være pakore du søger??

Se Pakoreopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-26
Spørgsmål fra   :  josephine thu
Spørgsmål   :  coklade kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til josephine thu   :  
Hej Josephine

Hermed en opskrift på chokoladekage.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-25
Spørgsmål fra   :  jette tvede
Spørgsmål   :  opskrifter med reneklode blommer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jette tvede   :  
Hej Jette

Jeg mener ikke at der skal specielle opskrifter til renekolder, så du kan bruge vore almindelige blommeopskrifter.

Se blommeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-23
Spørgsmål fra   :  astrid korsgaard
Spørgsmål   :  pernodsyltede figner
I opskriften indgår bl.a   :  pernod, figner ( friske ), sukker
Bemærkninger   :  
jeg har en masse figner, som jeg gerne vil sylte. Kan man evt. råsylte -altså vaske fignerne, putte dem i glas og fylde op med sukker og derefter Pernod ?

Svar til astrid korsgaard   :  
Hej Astrid

Råsyltede figner har vi ingen opskrifter på, men vi har flere med syltede figner, bla. med cognac som du måske kunne bruge.

Se opskrifterne her

Du kunne også prøve at kigge på råsyltet generelt, og bruge fremgangsmåden på fignerne?

Se råsyltede opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-22
Spørgsmål fra   :  carsten hjorth
Spørgsmål   :  wienbjergsnegle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kan de spises?

Svar til carsten hjorth   :  
Hej Carsten

Det korte svar er JA.

Men du skriver ikke om det er nogen du selv samler, for så er der en del arbejde forbundet med. Jeg har fundet et link hvor der er en god beskrivelse af hvorledes vinbjergsneglen behandles.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-22
Spørgsmål fra   :  niels gammelgaard pedersen
Spørgsmål   :  høns på ananas
I opskriften indgår bl.a   :  høns og ananas
Bemærkninger   :  


Svar til niels gammelgaard pedersen   :  
Hej Niels

Der er en noget sparsom beskrivelse af hvad du ønsker, så det kan kun blive et gæt på at det er en hønsesalat du ønsker??

Jeg har fundet en opskrift frem på hønsesalat på ananasbund, men den er på købt hønsesalat, så skal du lave hønsesalaten selv, så prøv at brug søgefeltet øverst til højre på siden og søg efter hønsesalat.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-20
Spørgsmål fra   :  Boye Hansen.
Spørgsmål   :  ingen
I opskriften indgår bl.a   :  Har været på ferie i Tyrkiet, hvor jeg købte noget Tyrkisk Safran, vil spørge om hvad dette kryderi kan bruges til ? mvh Boye Hansen
Bemærkninger   :  


Svar til Boye Hansen.   :  
Hej Boye

På kogebogen har vi en funktion som heder tøm køleskabet, den e funktion kan du bruge til at søge på en eller flere ingredienser. Jeg har søgt på safran, og sender herunder linket til søgningen.

Se safranopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-20
Spørgsmål fra   :  Jane Ferguson
Spørgsmål   :  franske wafler
I opskriften indgår bl.a   :  butter and flour for biscuit (cookie) butter and icing sugar for a filling between them
Bemærkninger   :  


Svar til Jane Ferguson   :  
Hej Jane

Jeg håber du forstår dansk, for jeg er ikke god til at skrive på engelsk.

Jeg har sammensat en opskrift på franske vafler med smørcreme, og den vil blive afprøvet i løbet af denne uge, men jeg vil sende dig opskriften allerede nu da jeg i forvejen har været længe om at svare.

Mængden af smørcreme er det som jeg er lidt usikker på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-20
Spørgsmål fra   :  Lena Ottosen
Spørgsmål   :  Vejlekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg vil meget gerne have opskriften på en vejlekage, hvis i kan hjælpe mig. Mvh Lena

Svar til Lena Ottosen   :  
Hej Lena

Vi har ingen opskrift på vejlekage, og jeg tænker at det måske er en anden kage som er blevet omdøbt til vejlekage?

Med venlig hilsen
Per




2010-08-18
Spørgsmål fra   :  kirsten joerdens
Spørgsmål   :  kiss lorain
I opskriften indgår bl.a   :  ost ,bacon dej
Bemærkninger   :  
deet er en fransk tærte som man bruger til forret eller frokost og lign.

Svar til kirsten joerdens   :  
Hej Kirsten

Jeg tror det er en "quiche lorraine", du efterlyser. Der er fire forskellige opskrifter på denne lækre tærte på Alletiders kogebog. Søg på opskrift med quiche lorraine.

Venlig hilsen
Inge


Se opskrifterne her






2010-08-18
Spørgsmål fra   :  svend erik henriksen
Spørgsmål   :  empirekrans eller impirekrans
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er nogle kager der ligner vaniljekranse med pisket æggehvide i midten og så bagt i ovnen

Svar til svend erik henriksen   :  
Hej Svend Erik

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på empirekrans eller impirekrans.

Beklager meget
Per




2010-08-17
Spørgsmål fra   :  daleh
Spørgsmål   :  lasangne
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til daleh   :  
Hej Daleh

Vi har rigtig mange opskrifter på lasagne, så jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her. På den måde har du mulighed for at vælge den opskrift ud som du synes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-17
Spørgsmål fra   :  Michelle
Spørgsmål   :  Chiken Curry
I opskriften indgår bl.a   :  Kogt kylling pillet i strimler. Bladselleri. hp sauce. hasselnødder eller valnødder. Creme fraiche? Persille? Serveres på et fad og spises på salt-kiks "tuc-kiks"
Bemærkninger   :  
Dette er bare nogle af de ingredienser jeg kan huske. Sagte det i en stor buffet for 8 år siden og kan ikke finde opskriften nogen steder.. Rettens ingridienser blandes sammen, køles ned i en form og serveres derefter på et fad. Spises på salt-kiks "tuc-kiks". Nogen der kan hjælpe til med den korrekte opskrift ? :)

Svar til Michelle   :  
Hej Michelle

Vi kender ikke opskriften, og jeg vil tro at det er kokkens egen opskrift.

Beklager meget
Per




2010-08-17
Spørgsmål fra   :  tenna trudslev
Spørgsmål   :  nuernberg-snitte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vil bare gerne høre om i har en opskrift på denne også kaldet "LUKSUS hindbærsnitte"

Svar til tenna trudslev   :  
Hej Tenna

Nuernberg-snitte skulle være en hindbærsnitte overtrukket med et ganske tyndt lag smørcreme, så marcipanen og måske chokolade på toppen.

Se hindbærsnitteopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-15
Spørgsmål fra   :  hanne bada
Spørgsmål   :  piperade à la bougaraine
I opskriften indgår bl.a   :  noget med æg og grøntsager, evt. skinke i. Noget æggekageagtigt hvor man kan bruge rester af grøntsager. Retten er mindst 40 - 50 år gammel.
Bemærkninger   :  
Jeg er ikke sikker på at "la bougaraine" er stavet rigtigt, jeg har stavet det, som jeg husker, at ordet lyder. Det er en ret fra min ungdom, og jeg er i 60erne.

Svar til hanne bada   :  
Hej Hanne

piperade à la bougaraine har vi ingen opskrifter på, men vi har en opskrift på piperade som lyder meget som det du beskriver, lige bortset fra det ikke er rester, men du kan jo prøve dig lidt frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-15
Spørgsmål fra   :  Grethe Christensen
Spørgsmål   :  Nakkekam i Galla
I opskriften indgår bl.a   :  nakkekam, Piskefløde, appelsiner, tomater, valnødder.
Bemærkninger   :  
Det er en meget gammel opskrift, som jeg desværre ikke kan finde. Jeg mener der skal flere ting, håber i kender til retten.

Svar til Grethe Christensen   :  
Hej Grethe

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Nakkekam i Galla.

Beklager meget
Per




2010-08-14
Spørgsmål fra   :  Karen margrethe Pedersen
Spørgsmål   :  brunch
I opskriften indgår bl.a   :  Til min fødselsdag vil jeg gerne lave en brunch med amerikanske pandekager + mere der kan fryses ned. Da jeg har fødselsdag d.10/10-2010vil jeg overraske mine venner.
Bemærkninger   :  
Jeg vil lave maden i god tid og fryse den den Venlig hilsen Karen Margrethe Pedersen

Svar til Karen margrethe Pedersen   :  
Hej Karen Margrethe

En brunch er jo en masse små retter, men der er ingen af dem der egner sig til frysning, det bliver bedst hvis det er frisklavet.

Se brunchopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-14
Spørgsmål fra   :  Trine
Spørgsmål   :  kakaotoppe
I opskriften indgår bl.a   :  kakao, smør, sukker, havregryn og ??..
Bemærkninger   :  
Man kan købe dem i butikker under navnet kakaotoppe. De er overtrukket med chokolade og kokos.

Svar til Trine   :  
Hej Trine

Vi har en opskrift på svenske kakaotoppe som lyder meget lig det du beskriver, dog er den ikke overtrukket med chokolade, men det kan du jo vælge at gøre.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-14
Spørgsmål fra   :  Marie Mikkelsen
Spørgsmål   :  indbagte kebab
I opskriften indgår bl.a   :  valnødder, ost, kebab, filodej/butterdej
Bemærkninger   :  
Vi fik dette indbagte kebab i Tyrkiet, det var formet som en slags ruller og skåret i stykker. Indeni rullen var der så kebabkøb, ost, valnødder og en slags pesto. Ved siden af fik vi yoghurt m.m.

Svar til Marie Mikkelsen   :  
Hej Maria

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på indbagte kebab.

Beklager meget
Per




2010-08-14
Spørgsmål fra   :  Miriam
Spørgsmål   :  chocolade pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Miriam   :  
Hej Miriam

Hermed en opskrift på chokoladepandekager.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-14
Spørgsmål fra   :  Kirsten Bardram
Spørgsmål   :  Molokhia
I opskriften indgår bl.a   :  Suppe på kød koges med grønde blade som bære samme navn som retten Molokhia
Bemærkninger   :  
Stammer fra mellemøsten eller Arabien

Svar til Kirsten Bardram   :  
Hej Kirsten

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Molokhia.

Beklager meget
Per




2010-08-14
Spørgsmål fra   :  henny
Spørgsmål   :  hjemmelavet is uden sukkermed
I opskriften indgår bl.a   :  med frugt forskellige slags
Bemærkninger   :  


Svar til henny   :  
Hej Henny

Jeg har fundet en opskrift frem på is med chokoladestykker uden sukker, som jeg mener du vil kunne bruge med frugter i stedet for chokolade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-13
Spørgsmål fra   :  Peter
Spørgsmål   :  jeg leder efter opskrifter på blendede supper, jeg kan hælde på flaske og spise som madpakke.
I opskriften indgår bl.a   :  jeg leder efter opskrifter på blendede supper, jeg kan hælde på flaske og spise som madpakke.
Bemærkninger   :  
suppen må gerne smage godt, men skal helst være så sund som muligt.

Svar til Peter   :  
Hej Peter

Det er super nemt at lave blendede supper, og kun fantasien sætter grænser for hvad du kan anvende.

Når jeg laver blendede supper starter jeg altid med at sautere 1 stort løg, et par fed hvidløg og evt. en gullerod i olivenolie (bruger jeg ting som bladselleri, porre og lignede grøntsager sauteres disse sammen med løg). Herefter tilsætter jeg grøntsager i tern (f.eks. kartofler, pastinak, persillerod, brocoli inklusiv stok, tomater eller hvad jeg nu har på lager), hælder kogende vand på (fra min el keddel) til det dækker, en boullion terning pr 1/2 l vand. Så lader jeg suppen koge i 15-20 minutter, til alle grøntsagerne er møre, tager suppen af varmen og blender med en stavblender og smager til med salt og peber. Bliver suppen for tyk justeres den med vand (eller fløde).

Hvis det ikke ligefrem er en "tøm skabet" suppe, holder jeg mig til 2-3 af forskellige grøntsager, for at få en renere smag af de enkelte grøntsager.

Suppen er fryseegnet, så du kan med fordel lave store portioner.

God fornøjelse
:o) Ask




2010-08-13
Spørgsmål fra   :  millemus
Spørgsmål   :  hurtig hindbær terte
I opskriften indgår bl.a   :  æg sukker mel der overhældes med frosne hindbær
Bemærkninger   :  


Svar til millemus   :  
Hej Millemus

Hermed en opskrift på hurtig hindbærtærte.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-12
Spørgsmål fra   :  Inga Louise Kleist
Spørgsmål   :  Kastanielikør
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inga Louise Kleist   :  
Hej Inga

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på kastanjelikør

Beklager meget
Per




2010-08-12
Spørgsmål fra   :  Bent Larsen
Spørgsmål   :  Det er røjetlaks og Hellefisk og en dressing med stenbiderron
I opskriften indgår bl.a   :  Det er røjetlaks og Hellefisk og en dressing med stenbiderron
Bemærkninger   :  


Svar til Bent Larsen   :  
Hej Bent

Det er desværre ikke muligt at komme frem til en opskrift ud fra de givne oplysninger.

Med venlig hilsen
Per




2010-08-12
Spørgsmål fra   :  Lisa McKittrick
Spørgsmål   :  Jeg vil gerne have nogle opskrifter paa kager der kan laves i en stor bradpande
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne have nogle opskrifter paa kager der kan laves i en stor bradpande saa den kan serveres til 15 - 18 personer, like Brunsvigerkage

Svar til Lisa McKittrick   :  
Hej Lisa

Vi har rigtig mange opskrifter med bradepandekager, også brunsviger. Men jeg mener ikke der er nogen der ligner brunsviger, uden at være brunsviger?

Nå men jeg sender dig et link til vore billede opskrifter på kager i form, så kan du bedre se hvad det er. Du bruger alfabetet til at bladre rundt.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-11
Spørgsmål fra   :  Kirsten Dahl
Spørgsmål   :  Fyrstelinser
I opskriften indgår bl.a   :  150 gr. mel 100 gr. margarine 50 gr. sukker 1/2 æg Fyld: 75 gr. margarine 150 gr. sukker 1/2 dl. fløde 50 gr. hakkede nøddr
Bemærkninger   :  
Hvornår skal fyldet i?

Svar til Kirsten Dahl   :  
Hej Kirsten

Normalt laver du en dej som rulles tyndt ud, og som herpå trykkes ned i linseforme, som herefter fyldes med fyldet og der lægges et dejlåg over.

Herefter bages linserne.

Med venlig hilsen
Per




2010-08-11
Spørgsmål fra   :  lilli
Spørgsmål   :  tomatpesto
I opskriften indgår bl.a   :  frıske tomater
Bemærkninger   :  
kan man ıkke lave den af frıske tomater

Svar til lilli   :  
Hej Lilli

Du kan jo selvfølgelig prøve med friske tomater, i så fald skal det kun være selve tomatkødet.

Men jeg vil tro at der er for meget væde i friske tomater til at det IKKE bliver en sauce.

Med venlig hilsen
Per




2010-08-10
Spørgsmål fra   :  inge denguir
Spørgsmål   :  roedkael til andestegen
I opskriften indgår bl.a   :  et roedkaelshoved, maeske eddike osv
Bemærkninger   :  
tilbehoer til ande flaeskesteg, leverpostej osv

Svar til inge denguir   :  
Hej Inge

Hermed en opskrift på dansk rødkål.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-10
Spørgsmål fra   :  Beata
Spørgsmål   :  foliebagt hakkebøf
I opskriften indgår bl.a   :  hakket oksekød og grøntsager - alt pakkes i alufolie (der laves så mange pakker som der er spisende gæster) og bages i ovnen
Bemærkninger   :  
Har prøvet det én gang, men kan ikke huske, hvordan man laver denne ret...

Svar til Beata   :  
Hej Beate

Jeg har fundet en opskrift frem på hakkebøf i folie som jeg synes lyder spænende, så den vil jeg sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-10
Spørgsmål fra   :  Inge Christiansen
Spørgsmål   :  marmelade af aronia-bær ?
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Christiansen   :  
Hej Inger

Vi har en enkelt opskrift på marmelade med aroniabær, så den vil jeg sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-09
Spørgsmål fra   :  Alice Nielsen
Spørgsmål   :  okse cuvettesteg
I opskriften indgår bl.a   :  venligst send en opskrift til grillet okse cuvettesteg, da jeg ikke kan finde nogen. Hilsen Alice
Bemærkninger   :  


Svar til Alice Nielsen   :  
Hej Alice

Alle vore opskrifter på cuvettesteg i ovn foreskriver at at cuvetten skal brunes af ved høj varme og derefter skrues ned. Det kan du ikke på samme måde på grill, så jeg ville blot lægge den på grillen over indirekte varme med en drypbakke under, sætte et stegetermometer i og lægge låget på.

Normalt vil du kunne bruge opskrifter fra ovn i kuglegrillen.

Cuvettesteg skal stå til termomeret viser 55-60 grader C (ca. 50 minutter) for rød.

Med venlig hilsen
Per




2010-08-08
Spørgsmål fra   :  Annette Bruun
Spørgsmål   :  Lagkage fra Svinkløv
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Annette Bruun   :  
Hej Annette

I var 3 som har spurgt efter denne opskrift, så jeg tillader mig at sende samme svar til jer alle 3.

Opskriften på valnøddelagkage er ikke en speciel svinkløv opfindelse, den har været serveret på Conditori La Glace siden 50. erne, men Svinkløv er blevet meget kendt for den.

Vi har afprøvet vor koks opskrift, skrevet den ned og og taget billeder af resultater, og så har vi taladt os at kalde den for Svinkløv valnøddelagkage.

Håber jeg bare den falder i jeres smag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-08
Spørgsmål fra   :  Sonja Glue Hedeager
Spørgsmål   :  lagkage fra svinkløv
I opskriften indgår bl.a   :  lagkagebunde,lavet af hvad fløde, chokolade, valnødder pyntet med ?
Bemærkninger   :  
vis på dr2 i temalørdag d. 7 auguat

Svar til Sonja Glue Hedeager   :  
Hej Sonja

I var 3 som har spurgt efter denne opskrift, så jeg tillader mig at sende samme svar til jer alle 3.

Opskriften på valnøddelagkage er ikke en speciel svinkløv opfindelse, den har været serveret på Conditori La Glace siden 50. erne, men Svinkløv er blevet meget kendt for den.

Vi har afprøvet vor koks opskrift, skrevet den ned og og taget billeder af resultater, og så har vi taladt os at kalde den for Svinkløv valnøddelagkage.

Håber jeg bare den falder i jeres smag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-08
Spørgsmål fra   :  Anna Lise Lous
Spørgsmål   :  Svinkløv valnødde lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Lise Lous   :  
Hej Anne Lise

I var 3 som har spurgt efter denne opskrift, så jeg tillader mig at sende samme svar til jer alle 3.

Opskriften på valnøddelagkage er ikke en speciel svinkløv opfindelse, den har været serveret på Conditori La Glace siden 50. erne, men Svinkløv er blevet meget kendt for den.

Vi har afprøvet vor koks opskrift, skrevet den ned og og taget billeder af resultater, og så har vi taladt os at kalde den for Svinkløv valnøddelagkage.

Håber jeg bare den falder i jeres smag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-08
Spørgsmål fra   :  maja hartmeyer
Spørgsmål   :  brandnelle suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til maja hartmeyer   :  
Hej Maja

Jeg har lavet en søgning på brænde suppe hvor der kommer lidt forskellige opskrifter frem. Så jeg sender her et link til søgningen, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du synes bedst om.

Se brændenældesuppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-07
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  korbærmarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hej Hanne

Vi har ingen opskrifter på korbær, men den skulle være nært beslægtet med brombær, så mon ikke brombæropskrifter vil kunne bruges.

Se Brombæropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-03
Spørgsmål fra   :  Birgitte Risbjerg
Spørgsmål   :  purløg, radisser, rygeost, laks
I opskriften indgår bl.a   :  purløg, radisser,rygeost,laks
Bemærkninger   :  
anrettet på små toast

Svar til Birgitte Risbjerg   :  
Hej Birgitte

Du kan stikke små runde stykker ud at en skive toastbrod, som du så rister enten på brødrister eller i ovn.

Så rører du rygeost med finthakkede radisser og klippet purløg. Læg en skive laks på hvert stykke brød, og forsel rygeostcremen over, pynt evt. med dildkviste.

Med venlig hilsen
Per




2010-08-03
Spørgsmål fra   :  ydun ljungberg
Spørgsmål   :  rubinsteinerfromage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ydun ljungberg   :  
Hej Ydun

Desserten du søger er vist den som almindeligvis kaldes for rubinsteinerkage, og dem har vi et par opskrifter på, men vi har valgt at afprøve kokkens opskrift og få den skrevet ned, så denne vil jeg sende dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-08-01
Spørgsmål fra   :  Per Christensen
Spørgsmål   :  Braised Wicklow lamb shank
I opskriften indgår bl.a   :  Kan i finde den danske udgave af denne opskrift.
Bemærkninger   :  


Svar til Per Christensen   :  
Hej Per

Den nøjagtige opskrift er det sikkert ikke, men vi har en opskrift liggende som ligner meget, og denne vil jeg sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2010

Se spørgsmålene for februar 2010

Se spørgsmålene for marts 2010

Se spørgsmålene for april 2010

Se spørgsmålene for maj 2010

Se spørgsmålene for juni 2010

Se spørgsmålene for juli 2010

Se spørgsmålene for august 2010

Se spørgsmålene for september 2010

Se spørgsmålene for oktober 2010

Se spørgsmålene for november 2010

Se spørgsmålene for december 2010