Dansk rødkål

Dansk rødkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Rødkål

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Dansk rødkål, billede 4 Dansk rødkål, billede 1 Dansk rødkål, billede 2 Dansk rødkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Rødkål. rå
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 dl. Ribssaft. sød. koncentreret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   
Opskrift:
Rødkålen deles i fire dele, og stokken skæres væk. Kålen snittes fint og kommes i en gryde med smeltet smør. Sukker drysses over kålen, og det svitser i smørret i ca. 10 minutter. Så tilsættes ribssaften, eddike og vand, der knap dækker kålen. Kålen koges ved svag varme i ca. 1 time. Hvis kålen koger tør, tilsættes mere saft og vand. Når kålen er mør smages til med lidt salt.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hjemmelavet rødkål

karakterer:
Opskriften er vist 225895 gange,
og udskrevet 10630 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5543 (1319 kcal)
KJ pr. Pers. 1385 (329 kcal)
Vægt ialt 1318 gram
Vægt pr. Pers. 329 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 420 KJ (100 kcal)
Protein 1.1 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 18.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-03 10:40:58
Hej. Kan færdig rødkål fryses . Vi har rigtig stor høst af rødkål år ?

  -   2016-12-20 10:47:11
Hej Per tak for den dejlige opskrift. Den er bare super, og alle mine franske venner kunne lide min kaal God jul

  -   2014-12-14 22:47:15
Der står vand til det knap dækker kålen..

  -   2013-12-14 22:02:23
Der mangler oplysning om hvor meget vand, der skal i.

  -   2011-12-20 18:49:05
det er jo meget mat at se på, den har heller ikke rigig noget bid, den skal koges med 2 en halv d. balsamico eddige og alm. ribsgele, så blir den blank og sprød

  -   2011-11-28 11:10:22
hvor meget vand. det er ikke nævnt i opskriften

  -   2011-02-04 23:29:05
Den er bare rigtig god og samtidig nem. Jeg kogte den i en kaffekande, og da det kom ud af tuden var den færdig.

  -   2009-11-08 16:41:52
Hvor meget vand skal man bruge? Det står der ikke noget om.

  -   2009-07-18 18:34:50
jeg skal flytte til udlandet og mangler en opskrift uden eddike i rødkål , kan det lade sig gøre eller må jeg til at undvære min rødkål til jul ?

  -   2009-01-02 20:12:28
vi har altid lavet roedkaal med 1 kop vand og 1/2 kop eddike. roed farvestuff saa bliver den dejlig roed og til sidst men ikke mindst saa sukker til smag .saa braender den aldrig paa.men hvis vaedsken koges ned saa igen mere vand og eddike ..1/2 eddike og hel vand og er ikke for soed ....

  -   2008-12-24 08:14:30
Ribsgele kan erstattes med GRANAT AEBLE SAFT. Jeg koger altid en ROEDBEDE skaaret i skiver med, saa bliver farven rigtig god.

  -   2008-12-21 15:02:28
kogt rødkål kan holde sig ca. en uge i køleskab

  -   2008-12-20 10:15:08
Prøv med æblecidereddike det er knap så surt men alligevel frisk.

  -   2008-11-24 17:53:03
hvor længe er holdbarheden?

  -   2008-03-16 05:26:14
Jeg bor også i Thailand, og der er noget der hedder LOTUS de har ribssaft i lange baner, og de har også blandet saft som også kan bruges Med hensyn til opskriften er den helt i top

  -   2008-03-13 09:29:55
Jeg synes, at den er lidt for syrlig.

  -   2008-02-11 12:56:40
Hjælp, hjælp...........jeg bor i Thailand, og kan ikke købe ribssaft, hvad gør man så ????????

  -   2006-12-19 14:46:52
Kilde må være Frøken Jensens kogebog da den er fuldstænding mage til opskriften her.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er god