Resultat ved søgning efter "safran" : 204 opskrifter fundet
Kokkens favoritter
Paella med kylling og rejer
Skær kyllingen i tern og brun den i olien og lad det snurre i 10 min.
Kødet tages op.
Hakket løg, presset hvidløg, ris og safran kommes i.
Når det er svitset i olien, lægges kødet tilbage i gryden. Der tilsættes 6-8 dl hønsebouillon...
se mere her
Marokkansk lammegryde med tomat
Bland kødet med det hakkede løg, hvidløg, olivenolie, spidskommen, paprika, ingefær og salt. Lad det trække i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.
Tomaterne koges sammen med honning, chili, kanelstang, safrantråde og smages...
se mere her
Marokkansk kyllingestuvning med abrikoser
Smelt smørret i en pande over middelvarme. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, safran, gurkemeje, spidskommen, koriander, paprika, peber og cayenne og sauter i ca. 10 min til løgene er møre.
Tilføj kyllingelårene, citronsaft,...
se mere her
Bouillabaisse
Olien varmes og heri letsteger det hakkede løg, hvidløg og porren i strimler, peberfrugten i strimler uden kerner, samt fennikel i terninger.
Tomaterne flås, hvis de er friske, og skæres i småstykker, dåsetomater tilsættes som de er,...
se mere her
Muslingesuppe
Muslingerne renses godt med en stiv børste.
Hvis nogle ikke lukker sig kasseres de.
Porre, skalotteløg, hvidløg og timian svitses i olien i en stor gryde.
Hvidvin og bouillon tilsættes og bringes til kogepunktet.
Muslingerne tilsættes og...
se mere her
Hummersalat med safransauce
Lad hummeren tø langsomt i køleskabet, det tager ca. 10 timer. Se i øvrigt anvisningen på emballagen.
Safransauce:
Kog vand og safran i en lille gryde, til safranen er opløst. Afkøl safranlagen. Rør æggeblommerne godt med salt i en lille...
se mere her
Luciabrød (Adventsbrød)
Smelt smørret og bland med mælken. Varm blandingen op til den er lunken (37 gader C). Smuldre gæren i en skål og bland med lidt af den lunkne væske. Rør til gæren er opløst. Rør stødt safran i, sukker og sammenpisket æg. Bland så...
se mere her
Harira - Marokkansk kikærtesuppe
Læg kikærterne i blød natten over.
Hæld vandet fra og kog kikærterne ca. 20 min. i et nyt hold vand.
Skyl kikærterne, sæt dem til afkøling og gnid skindet af.
Svits løg og snittet bladselleri i olie i en gryde, til det er mørt
Kom...
se mere her