Spørgsmål efter opskrift

2003-12-31
Spørgsmål fra   :  susanne
Spørgsmål   :  oksefilet i oven
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til susanne   :  
Hej Susanne

Jeg har en opskrift på ovnstegt oksefilet her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-30
Spørgsmål fra   :  Brian Johansen
Spørgsmål   :  Barbeque sauce /dip
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
på jensens bøfhus for man barbeque til til ribbenene det kunne jeg tænke mig at få opskriften på / eller noget linende. på forhånd tak

Svar til Brian Johansen   :  
Hej Brian

Jeg har lidt forskellige opskrifter med barbecue her som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-30
Spørgsmål fra   :  Tony Nielsen
Spørgsmål   :  fyldte skovduer
I opskriften indgår bl.a   :  skovduer fars fyld
Bemærkninger   :  


Svar til Tony Nielsen   :  
Hej Tony

Jeg har ikke lige en opskrift på fyldt skovdue, men jeg har en opskrift på fyldte agerhøns som du måske kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-30
Spørgsmål fra   :  Klaus Østrup Jensen
Spørgsmål   :  Moskusokse højreb
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fået tilsendt fra grønland 5 kg moskusoksehøjreb, men jeg ved ikke noget om stegetider osv. hvad med sovs jeg kunne forestille mig noget med vildtsovs, tilbehør må næsten være noget med tranebær.
Bemærkninger   :  


Svar til Klaus Østrup Jensen   :  
Hej Klaus

Jeg kender ikke så meget til moskusokse, men jeg har da et par enkelte opskrifter som du måske kan bruge som rettesnor.

Se moskusokseopskrifter her

Med hensyn til stegetider vil jeg tro at du kan bruge dem for okse.

Se stegetider for oksekød her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-29
Spørgsmål fra   :  Elly Christiansen
Spørgsmål   :  indbagt svinemørbra
I opskriften indgår bl.a   :  hej Per tak for din hjælp med indbagt mørbra.Jeg glemte bare at skrive det er svinemørbra,men jeg kan vel bruge opskriften alligevel, også bare stege den lidt mindre. mvh. Elly
Bemærkninger   :  


Svar til Elly Christiansen   :  
Hej Elly

Hvis du går ind under opskrifter og her vælger ingredienser herefter svinekød så kan du vælge hel svinemørbrad og her finde mange forskellige opskrifter med svinemørbrad også nogle forskellige opskrifter på indbagt svinemørbrad.

Kom til hel svinemørbrad her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-29
Spørgsmål fra   :  Gitte Petersen
Spørgsmål   :  farseret rådyr kølle
I opskriften indgår bl.a   :  farseret rådyr kølle
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte Petersen   :  
Hej Gitte

Jeg sender dig linket til alle opskrifterne med dyrekølle, så kan du vælge den opskrift du syntes bedst om.
der er også et par opskrifter på farseret dyrekølle.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-29
Spørgsmål fra   :  Bent Oluf Bille
Spørgsmål   :  Romfromage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Bent Oluf Bille   :  
Hej Bent

Jeg har et par forskellige opskrifter på romfromage her som du kan vælge imellem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-29
Spørgsmål fra   :  Janne Albertsen
Spørgsmål   :  lakserogn
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan renses den lettest?
Bemærkninger   :  
Hvordan får man brugernavn/kodeord til opskriftsbogen. Jeg synes den er mægtig god. Janne

Svar til Janne Albertsen   :  
Hej jane

Er lakserogn ikke noget lig stenbidderrogn ?? for så vil jeg mene at du kan bruge opskriften herunder.

Sådan renses stenbidderrogn

Brugernavn og kodeord
Kan du indtaste efter eget valg, du skal blot vælge "opret ny bruger" fra menuen, så bliver du bedt om at indtaste nogle dataer.

og det er HELT gratis.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-28
Spørgsmål fra   :  Nicolai Kristensen
Spørgsmål   :  kartoffelbrik
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler
Bemærkninger   :  
Hej, På fine restauranter bliver kartofler ofte serveret som en "brik". Hvordan laver man dem?

Svar til Nicolai Kristensen   :  
Hej Nicolai

Kan det være kartoffeltimbaler du tænker på ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-28
Spørgsmål fra   :  Aase Schmidt
Spørgsmål   :  fois gras
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har en gåselever og gåsefedt. Hvordan laver jeg fois gras af dette? Med venlig hilsen Aase Schmidt
Bemærkninger   :  


Svar til Aase Schmidt   :  
Hej Aase

Bortset fra at det normalt er andelever der bruges til foi gras så har jeg en opskrifter som måske kan bruges

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-28
Spørgsmål fra   :  Poul Laursen
Spørgsmål   :  Mouclade
I opskriften indgår bl.a   :  Noget med muslinger fra dåse
Bemærkninger   :  


Svar til Poul Laursen   :  
Hej Poul

Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg har fået oversat.

Det er godt nok med frikske muslinger men jeg håber du kan bruge den alligevel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-28
Spørgsmål fra   :  Elly Christiansen
Spørgsmål   :  indbagt mørbra m. championsovs
I opskriften indgår bl.a   :  mørbra - butterdej - frikadellefars - championer til sovs.
Bemærkninger   :  


Svar til Elly Christiansen   :  
Hej Elly

Jeg har fundet lidt forskellige opskrifter frem til dig, så kan du vælge den opskrift du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-28
Spørgsmål fra   :  majbritt larsen
Spørgsmål   :  hummere
I opskriften indgår bl.a   :  kogning af hummer med tilbehør
Bemærkninger   :  


Svar til majbritt larsen   :  
Hej Majbritt

Jeg har en opskrift/forklaring på kogning af hummere her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-28
Spørgsmål fra   :  Pia Benzon
Spørgsmål   :  dressing til gravad laks
I opskriften indgår bl.a   :  brun farin kvark ?? masser af dild salt og peber dijon sennep
Bemærkninger   :  
opskriften er fra 1 udsendelse på DK4, formentlig i år 2002, der hed den "Skaldede kok 8" Olsen, hvor han viste hvordan man selv laver gravad laks med tilhørende dressing. Det er opskriften på lige netop den dressing, jeg har fået forlagt.

Svar til Pia Benzon   :  
Hej Pia

Den dressing går også under navnet rævesovs, det er jo nok ikke hel nøjagtig den samme som du har fået forlagt, men jeg håber du syntes om den alligevel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-28
Spørgsmål fra   :  Mads Th. Pedersen
Spørgsmål   :  Inger Maries kage/Brosten
I opskriften indgår bl.a   :  ¼ kg chokolade ¼ kg smør 1 kg sukker 4 hele æg 1 kg mel 1 brev (6 teskefulde) bagepulver skårne mandler Chokolade og smør smeltes. Heri røres sukker, mel, æg, de skårne mandler og til sidst bagepulveret. Bages i bradepande og skæres i små firkanter mens kagen er halvvarm.
Bemærkninger   :  
Jeg har arvet min mormors gamle kogebog, inkl. opskriften på hendes legendariske "brosten"/Inger Maries kage. Problemet er bare, at der ikke står nogle angivelser af bagetid og -temperatur, og det er så her I kommer ind i billedet. Opskriften (som jeg bestemt godt kan anbefales - den giver kager a la chokoladekage, bare tørre/hårde/sprøde hen a la italienske mandelkager - lige til at dyppe i den varme kaffe) lyder som ovenfor Har I nogle skud mht bagetid/temperatur? Mvh Mads

Svar til Mads Th. Pedersen   :  
Hej Mads

Jeg har en opskrift her i kogebogen med det samme navn, og måsker du kan bruge temperatur og bagtid derfra.

Ellers er der bare at prøve.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-28
Spørgsmål fra   :  Jens Pedersen
Spørgsmål   :  Gyros marinade
I opskriften indgår bl.a   :  guros
Bemærkninger   :  
marinade,ingredienser til at lave gyros

Svar til Jens Pedersen   :  
Hej jens

Jeg har fundet lidt forskellige opskrifter frem til dig her som jeg så håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-27
Spørgsmål fra   :  Helle gade
Spørgsmål   :  Indbagt oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  butterdej,oksemørbrad, champignon,løg, rødvin
Bemærkninger   :  
Opskriften stod på sådan en opskrift seddel man kan tage i butikkerne. Husker ikke længere ihvilken det var, men tror det var i Brugsen. Det er flere år siden. Kendte mennesker gav deres ynglings opskrit. Den jeg søger var Eva Fjellerups (Fem-kæmper)

Svar til Helle gade   :  
Hej Helle

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksakte opskrift, men jeg har fundet lidt forskellige opskrifter med oksemørbrad og butterdej frem til dig her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-27
Spørgsmål fra   :  Michael Nielsen
Spørgsmål   :  vildt chokolade sauce
I opskriften indgår bl.a   :  vildt chokolade sauce
Bemærkninger   :  
Jeg mente at det var her jeg havde fundet den her, men jeg kan ikke finde den igen, kan du hjælpe mig ??

Svar til Michael Nielsen   :  
Hej michael

Kan det være chilichokoladesaucen du tænker på ???

Jeg har gjort en søgning efter chokolade sauce og fået lidt forskellige resultater frem, men jeg ved ikke om det er en af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-27
Spørgsmål fra   :  lillian Sørensen
Spørgsmål   :  svinesteg.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fundet nogle opskrifter på steg,mender står ikke noget om den skal steges langsomt i oven,jeg har ikke luftvarms ovn. mvh Lillian Sørensen.
Bemærkninger   :  


Svar til lillian Sørensen   :  
Hej Lillian

Jeg tror ikke jeg forstår spørgsmålet ??.

På de fleste opskrifter står der temperatur og stegetider, og de fleste opskrifter er til almindelig ovn

Jeg går ud fra at dem med varmluftsovn har en formel for omregning til deres ovn.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-27
Spørgsmål fra   :  Øystein Mauritzen
Spørgsmål   :  avocado
I opskriften indgår bl.a   :  avocado pyntet med reker/skalldyr
Bemærkninger   :  


Svar til Øystein Mauritzen   :  
Hej Øystein

Jeg har nogle opskrifter her hvor avocado og rejer indgår, jeg sender dem alle så kan du vælge den du syntes bedst om, men nr. 4 fra oven lyder meget lig det du søger.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-27
Spørgsmål fra   :  Sebastian Jensen
Spørgsmål   :  Vælling/grød i microbølgeovn
I opskriften indgår bl.a   :  f. eks.: 15g Majsmel 1 dl Vand 1 dl Mælk el. Modermælks-erstatning
Bemærkninger   :  
Jeg har ikke noget problem med at lave vælling på gammeldags maner, i en gryde. Men synes det kunne være letter i micro-ovnen, jeg har prøvet mig frem men uden held. Jeg kan ikke få det til at blive en fast masse :(

Svar til Sebastian Jensen   :  
Hej Sebastian

Jeg har ikke den store erfaring med microovnen, men jeg har en opskrift på risengrød i microovn som du måske kan hente lidt erfaring fra.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-27
Spørgsmål fra   :  Bjarne Madsen
Spørgsmål   :  Finker
I opskriften indgår bl.a   :  Hvorfra stammer navnet "finker" for retten af samme navn?
Bemærkninger   :  


Svar til Bjarne Madsen   :  
Hej Bjarne

Jeg ved at der er en god gammel dansk ret, men hvor navnet stammer fra har jeg egentlig ikke tænkt over.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-27
Spørgsmål fra   :  Ken Nielsen
Spørgsmål   :  hummerhaler
I opskriften indgår bl.a   :  Hejsa, jeg har 1,5 kg jumfruehummerhaler som jeg gerne vil bruge til en forret nytårs aften, har i et godt forslag. mvh Ken Nielsen
Bemærkninger   :  


Svar til Ken Nielsen   :  
Hej Ken

jeg har slået op under forretter og der er nogle enkelte opskrifter med hummerhaler.

Se opskrifterne her

Jeg håber der er nogen af dem du syntes om, ellers kan du prøve at bruge "tøm køleskabet" og søge på hummer hale for lidt mere inspiration.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-26
Spørgsmål fra   :  Flavia Brignoli
Spørgsmål   :  Honning Bomber
I opskriften indgår bl.a   :  Honning Kanel
Bemærkninger   :  
Hej, jeg hedder Flavia, en italienske pige som studerer Dansk på universitetet. Sidste år har jeg vært i Århus i Den Gamle By og jeg har købt en kage, som hedder honning bomber, men jag kan ikke finde opskriften. Kan De hjelpe mig? Tak, Flavia Brignoli

Svar til Flavia Brignoli   :  
Hej Flavia

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-26
Spørgsmål fra   :  Johannes Sanggaard
Spørgsmål   :  Opskrifter til bagesten
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har fået en bagesten i julegave, og kunne god tænke mig at høre, om der findes opskrifter til bagesten.

Svar til Johannes Sanggaard   :  
Hej Johanes

Jeg har aldrig selv prøvet at bage med bagesten, så jeg har undersøgt det lidt på nettet, og det ser ud til at man kan bage næsten alt på stenen, men at specielt pizza har en gavnlig eftekt af at blive bagt på sten.

Jeg har fundet en hjemmeside her hvor der er lidt opskrifter og vejledning som du måske kan få glæde af.

Forno Bagestenen "

Med venlig hilsen
Per




2003-12-23
Spørgsmål fra   :  Karen-Lise Dahl
Spørgsmål   :  kiksekage
I opskriften indgår bl.a   :  kiks chokolade(cacao) palmin (smør) men uden æg
Bemærkninger   :  
det er vigtig at der ikke er æg i

Svar til Karen-Lise Dahl   :  
Hej Karen-Lise

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du syntes om, der er dog ikke palmin i den, men håber den kan bruges.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-22
Spørgsmål fra   :  L. A. Pedersen
Spørgsmål   :  Knish
I opskriften indgår bl.a   :  Har lige set en film ang., hvor denne " ret ", blev spist ( jødisk tror jeg ). Det skulle være noget med kartofler + brød(dej). Håber den findes. VH L.A. Pedersen
Bemærkninger   :  


Svar til L. A. Pedersen   :  
Hej L.A.

Jeg har fået oversat opskriften her, så jeg håber du syntes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-22
Spørgsmål fra   :  Christian Jørgensen
Spørgsmål   :  Gås/Gule ærter
I opskriften indgår bl.a   :  Gås og gule ærter
Bemærkninger   :  
Jeg har en gås som desværre har forputtet sig i fryseren, den er 2 år gl. - en har sagt til mig, jeg kan lave gule ærter på den - er der nogen som kan hjælpe - eller skal jeg smide den væk?

Svar til Christian Jørgensen   :  
Hej Christian

Jeg vil mene at 2 år er lige i overkanten til hvad en fugl kan holde sig i fryseren.

Så var det mig ville jeg bide i det sure æble og smide den ud.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-22
Spørgsmål fra   :  Annette
Spørgsmål   :  Bouf Wellington
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød indbagt i butterdej
Bemærkninger   :  
Min mand har på et tidspunkt fået denne ret, men husker ikke andet end at det var mørt oksekød indbagt

Svar til Annette   :  
Hej Annette

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-22
Spørgsmål fra   :  sjanna hansen
Spørgsmål   :  hakke bøffer i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har engang fået nogle "hakkebøffer" der er lavet i ovnen. de var pakket i i sølvpapir og oven på selve bøffen lå der lidt grønsager, fks champignon og peberfrugt og løg. kender i denne ret og ved i hvordan man laver det ? jeg købte nemlig ind til det i dag og håbede på at i havde den stående herinde (i har jo næsten alt:-). glæder mig tilat høre svaret. hilsen sjanna hansen
Bemærkninger   :  


Svar til sjanna hansen   :  
Hej Sjanna

Jeg har nettop fået tilsendt denne opskrift som lyder meget lig det du nævner, så jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-22
Spørgsmål fra   :  katrine
Spørgsmål   :  chokolade muffins
I opskriften indgår bl.a   :  mel,æg,sukker,chokolade
Bemærkninger   :  


Svar til katrine   :  
Hej Katrine

Den nemmeste måde at finde bestemte opskrifter på er at bruge funktionen "søg på opskriftsnavn" og hvis du er i tvivl om hvordan en opskrift staves så kan du blot undlade en del af navnet, og indsætte et mellemrum.

Jeg har taget en søgning på Chokolade muffins og har fået en del opskrifter frem som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-21
Spørgsmål fra   :  fritz
Spørgsmål   :  saltet og tørret skinke
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Skinke som saltes og luft tørres. Gammel nordisk opskrift søges Venlig hilsen Fritz

Svar til fritz   :  
Hej Frits

Desværre har jeg ingen opskrifter eller forklaringer på denne skinke.

Beklager meget
Per




2003-12-20
Spørgsmål fra   :  søren jensen
Spørgsmål   :  noget med finax glutenfri
I opskriften indgår bl.a   :  glutenfri mel
Bemærkninger   :  
helst bage opskrift

Svar til søren jensen   :  
Hej Søren

Jeg har en del glutenfrie opskrifter, kan du bruge dem ??.

Se de glutenfri'e opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-20
Spørgsmål fra   :  Thomas Andreasen
Spørgsmål   :  god marinade til oksefilet
I opskriften indgår bl.a   :  Søger ikke en bestemt opskrift, men en god marinade til oksefilet. Håber meget du kan hjælpe......
Bemærkninger   :  


Svar til Thomas Andreasen   :  
Hej Thomas

Jeg har søgt på "opskrifts navn" efter marin okse, og der kommer en del resultater frem som jeg håber du kan hente inspiration fra.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-20
Spørgsmål fra   :  Rudi Werner
Spørgsmål   :  muffins med chokolade og blåskimmelost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Der er tale om portinosanretninger (i retning af muffins) af chokladekage med et flydende fyld bestående af en blanding af chokolade og blåskimmelost. Jeg ved ikke, hvad det hedder, men det så meget lækkert ud.

Svar til Rudi Werner   :  
Hej Rudi

Det er desvære ikke en opskrift jeg kender, og søgning på ingredienserne gav heller ikke noget brugbart resultat.

Beklager meget
Per




2003-12-19
Spørgsmål fra   :  inge-lise
Spørgsmål   :  stegetid på skinkesteg
I opskriften indgår bl.a   :  efterlyste stegetid på skinkesteg på 3.3 kg uden brug af stegetermometer og den skal langtidssteges haster
Bemærkninger   :  


Svar til inge-lise   :  
Hej Inge-lise

Skinkesteg stegt ved lav temperatur. Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn. Gør stegen klar. Sæt stegetermometer i stegen og stil den midt i ovnen med ½ l vand. Tænd ovnen på 100 grader, når centrumtemperaturen er 55 grader, skrues ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen når 65 grader.

Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-18
Spørgsmål fra   :  katrine
Spørgsmål   :  fødebollekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det er en kage som minder om flødeboller. Det er en kage som ikke skal bages men som skal i køleskabet. det er lige som en stor flødebolle

Svar til katrine   :  
Hej Katrine

Jeg har en opskrift på flødebollelagkage som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-18
Spørgsmål fra   :  katrine
Spørgsmål   :  trøffelkugler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
almindelige trøffelkugler som man kan få fx hos en bager

Svar til katrine   :  
Hej Katrine

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-18
Spørgsmål fra   :  Arne Johannsen
Spørgsmål   :  Brændte Mandler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger Brændter Mandler som kan tilberedes i mikroovn, kan du hjælpe mig?

Svar til Arne Johannsen   :  
Hej Arne

Jeg har en opskrift på brændte mandler der tilberedes i ovn, måske den kan bruges i mikroovn??? jeg ved det ikke, men du kan jo prøve ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-18
Spørgsmål fra   :  christina Bruun
Spørgsmål   :  opskrift paa peppernoedder
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej, jeg sidder i australien og har lovet min vaertsfamilie at lave "danske" peppernoedder til jul. men jeg har ikke kunne finde en opskrift nogensteder, saa jeg haaber du/i kan hjaelpe mig! jeg troede det ville vaere nemt at finde, men det har det ikke vaeret. i vil gore mig en STOR tjeneste ved at finde den til mig og sende den til mig! tak paa forhaand!

Svar til christina Bruun   :  
Hej Christina

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-18
Spørgsmål fra   :  Peter rask
Spørgsmål   :  Dyreryg
I opskriften indgår bl.a   :  Spændende grønnere tilbehør til dyreryg , Gerne flere gode forslag . Tak peter
Bemærkninger   :  


Svar til Peter rask   :  
Hej Peter

Jeg har en del forskellige opskrifter med dyreryg som jeg håber du kan bruge til at hente inspiration fra.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-17
Spørgsmål fra   :  Lise Bugtrup Henneberg
Spørgsmål   :  Hvidvinsdampet laks
I opskriften indgår bl.a   :  Laksefilet, rejer, salat & dressing
Bemærkninger   :  


Svar til Lise Bugtrup Henneberg   :  
Hej Lise

Jeg har en opskrift her på hvidvinsdampet laks som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-17
Spørgsmål fra   :  Annie Plaetner
Spørgsmål   :  dyrekølle
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan tilbereder jeg en dyrekølle.
Bemærkninger   :  


Svar til Annie Plaetner   :  
Hej Annie

Jeg har en del opskrifter på dyrekølle her som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-17
Spørgsmål fra   :  dennis
Spørgsmål   :  havregrynskugler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til dennis   :  
Hej Dennis

Jeg har nogle forskellige opskrifter på havregrynskugler her som jeg håber du syntes om.

Se opskrifter på havregrynskugler her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-17
Spørgsmål fra   :  melika
Spørgsmål   :  kalkun
I opskriften indgår bl.a   :  kalkun
Bemærkninger   :  
jeg skal juleaften lave en kalkun på 7 kg. kan du hjælpe mig med hvor lang tid den skal have, er bange for at den vil blive tør. På forhånd tak

Svar til melika   :  
Hej Melika

Jeg har nogle forskellige opskrifter på hel kalkun som jeg vil foreslå du kigger i efter inspiration, og stegetider.

Se opskrifter på helstegt kalkun'er her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-17
Spørgsmål fra   :  Tove Bladt
Spørgsmål   :  kong Chr. torte (sønderjydsk opskrift)
I opskriften indgår bl.a   :  mørdejsbund lagkagebund abrikos kransekage på toppen sammen med smørcreme
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Bladt   :  
Hej Tove

Der er en østrisk opskrift der heder Sacher torte som måske kunne være den opskrift du søger.

Men det kunne også være en kransekagetærte, prøv at kigge på opskrifterne og se om det er nogen af dem.

Se opskriften på Sacher Torte

Se opskrifter på kransekagetærte her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-16
Spørgsmål fra   :  thilde
Spørgsmål   :  engelsk morgenmad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
engelsk morgenmad som man får i england med pølser,toast,tomater,champingoner og spejl æg osv.

Svar til thilde   :  
Hej Thilde

Under retter har jeg et punkt med brunch, og her er der en del forskellige forslag til brunch, måske ikke alle lige engelske men jeg håber du kan hente noget inspiration her alligevel.

Se brunchopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-16
Spørgsmål fra   :  anne dorte
Spørgsmål   :  american brunch
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vi skal lave brunch på vores skole men vi er lidt usikere på hvad vi skal bruge hvad høre til sådan et bord ???

Svar til anne dorte   :  
Hej Anne Dorte

Under retter har jeg en samling opskrifter til brunch som jeg håber du kan hente inspiration fra.

Ud over retterne her så bliver madpie og -tærter også flittigt brugt til brunce.

Se opskrifter på brunch her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-16
Spørgsmål fra   :  Kasper Søby
Spørgsmål   :  Sauce til lam
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger egentlig ikke nogen bestemt opskrift. Jeg kunne bare godt tænke mig at vide, hvilken sauce, man kan servere til lam. Er det noget du kan hjælpe mig med? Evt. også, om man kan "lave en kartoffel" der lige passer til. Jeg håber at høre fra dig snarest. På forhånd mange tak! -Kasper Søby

Svar til Kasper Søby   :  
Hej Kasper

Du må desværre "nøjes" med mig, men håber det går.

Jeg syntes ikke man kan sige at der er EN bestemt sauce der passer bedst til lam, det kommer helt an på stykket og ens smag og behag.

Det jeg vil råde dig til er at kigge på de mange opskrifter jeg har med lammekød og hente inspiration derfra.

For at se opskrifterne med lammekød kan du gå ind under opskrifter/ingredienser/lam og her kan du så vælge det stykke lam du står med.

Du kan også søge på "opskriftsnavn" efter lam, så kommer de fleste lammeopskrifter frem.

Se lammeopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-16
Spørgsmål fra   :  Ellen Freilev
Spørgsmål   :  Kyllingsalt til ca. 15 prs.
I opskriften indgår bl.a   :  Kogt kold kyllingkød skårret i stykker, Kinekål, Bladselleri, Appelsinstykker, Valdnødder. Dressing?? evt. Gorgonzolacreme
Bemærkninger   :  
Jeg har lavet den før, men er usikker på opskriften

Svar til Ellen Freilev   :  
Hej Ellen

Jeg har ikke en opskrift med lige de ingredienser som du her nævner, men jeg har en del andre opskrifter på kyllingsalat som du måske kan hente inspiration fra.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-14
Spørgsmål fra   :  Pia de Vos
Spørgsmål   :  Nogat creme
I opskriften indgår bl.a   :  Nogat creme til ex.lagkage Stod engang skrevet på indpakningen af nogat. Flødeskums blanding
Bemærkninger   :  


Svar til Pia de Vos   :  
Hej Pia

Jeg har et par opskrifter her som du måske kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-13
Spørgsmål fra   :  AnnaSofie Hagen
Spørgsmål   :  Gås - langtidsstegt
I opskriften indgår bl.a   :  Gås, 5-6-kg. Traditionelt fyld af æbler og svesker. Hvor lang tid skal den have i en nyere varmluftsovn, når man gerne vil langtidsstege den?
Bemærkninger   :  
Jeg har en opskrift på langtidsstegt and (3) kg, som jeg fandt sidste år hos Jer - den skal have ialt 6 timer v. 130 gr. Den blev virkelig lækker, så jeg ville gerne have en tilsvarende opskrift på gås!

Svar til AnnaSofie Hagen   :  
Hej Anna Sofie

Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Godt nok siger man 150 grader for langtidsstegning, men med 160 grader er det meget tæt på, og du kan jo eventuelt prøve at sætte temperaturen lidt ned og så forøge stegetiden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-13
Spørgsmål fra   :  Birgitte
Spørgsmål   :  rutebiler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Birgitte   :  
Hej Birgitte

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften herBR>
med venlig hilsen
Per




2003-12-13
Spørgsmål fra   :  Henrik Bergenstoff
Spørgsmål   :  Rejecoktail+ Dressing
I opskriften indgår bl.a   :  mangler en god opskrift på Rejecoktail+ Dressing
Bemærkninger   :  


Svar til Henrik Bergenstoff   :  
Hej Henrik

Jeg har lidt forskellige opskrifter her som du kan vælge iblandt, håber du kan finde en du syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-13
Spørgsmål fra   :  solvejg Petersen
Spørgsmål   :  julekage
I opskriften indgår bl.a   :  marcipan
Bemærkninger   :  
jeg har haft en opskrift på verdens bedste julekage,den har jeg desværre mistet. opkriften kom fra AMO og lå som en af de opskrifter man bare kunne tage i butikkerne rundt omkring. kan du hjælpe mig?

Svar til solvejg Petersen   :  
Hej Solvejg

Jeg har ikke nogen kage som er angivet til at stamme fra amo, og som indeholder marcipan.

Jeg har prøvet at søge på "Tøm køleskabet" efter marcipan, og hvis du kigger lidt nede af listen så er der et par kager der heder noget med jul.

Måske du kan se om det er nogen af dem, hvis ikke så kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-13
Spørgsmål fra   :  michael
Spørgsmål   :  karrysild
I opskriften indgår bl.a   :  saltsild karry
Bemærkninger   :  


Svar til michael   :  
Hej Michael

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-12
Spørgsmål fra   :  liselotte hansen
Spørgsmål   :  hjemmelavet is
I opskriften indgår bl.a   :  noget med æg der bliver varmet op med sødmælk sådan at man selv kan lave is i en ismaskine og med alm. æg. Fyldet var chokolade stykker
Bemærkninger   :  


Svar til liselotte hansen   :  
Hej Liselotte

Jeg har en del opskrifter på hjemmelavet is, så jeg har lavet en søgning på "opskriftsnavn" efter chokolade is og fået en del opskrifter frem som du kan vælge imellem.

Se opskrifterne her

Medvenlig hilsen
Per




2003-12-12
Spørgsmål fra   :  Natasja
Spørgsmål   :  La bûche de Noël
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Natasja   :  
Hej Natasja

Her er en opskrift som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-11
Spørgsmål fra   :  Esther Poulsen
Spørgsmål   :  Røget dyrekølle med tranebær
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fundet denne opskrift her, men desværre er hele vejledningen ikke med. Er der mulighed for at få den?
Bemærkninger   :  


Svar til Esther Poulsen   :  
Hej Ester

Jeg kan godt se at der mangler noget, men jeg har desværre ikke resten af opskriften så jeg kan ikke sige med sikkerhed hvad der skal stå.

Men som jeg læser den så skal skiver af røget dyrekølle og tranebærcremen lægges på flutesne ???.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-11
Spørgsmål fra   :  kaj astrup
Spørgsmål   :  diverse pateer
I opskriften indgår bl.a   :  har ingen opskrifter på pateer som vi gerne vil have på julefrokostbordet
Bemærkninger   :  


Svar til kaj astrup   :  
Hej Kaj

Jeg har en række forskellige pateer som i kan vælge imellem, og som jeg håber i syntes om.

Se pateopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-11
Spørgsmål fra   :  Claus Dethlefsen
Spørgsmål   :  Oksemørbrad med Madegaskar Pepper Souce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Set/hørt på TV 2 Reklame for NODEA Bank! En ny startet Kok som sværmer for denne ret!!! DEN FINDES PÅ RESTARANTER!!! M.V.Jul hilsen Claus/ Hobby Kok.

Svar til Claus Dethlefsen   :  
Hej Claus

Jeg har ikke hele opskriften i en opskrift, men jeg mener at den kan stykkes sammen med disse opskrifter.

Madagaskar pebersauce

Og så er der flere opskrifter på oksemørbrad.

Se opskrifterne på oksemørbrad her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-11
Spørgsmål fra   :  Mia Madsen
Spørgsmål   :  super lækre nytårs retter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ville bare høre om nogle har nogle super lækre nytårs retter...

Svar til Mia Madsen   :  
Hej Mia

Jeg har forsøgt at samle nogle opskrifter til nytåret, men det er jo meget forskelligt hvad der bliver spist til nytår.

Nytårstorsken er jo det mange siger er den tradtionelle nytårsret, men jeg kunne sidste år se at der var mange der brugte opskrifterne på oksemørbrad op til nytår, så det er måske nok nærmere den mest populære nytårsret.

Se nytårsopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-11
Spørgsmål fra   :  heidi abramsson
Spørgsmål   :  ægyptisk hovedretter
I opskriften indgår bl.a   :  ? skal til en fest repræsentere ægypten og skal stille med en nationalret der fra og kan ingen oplysninger finde på nettet
Bemærkninger   :  


Svar til heidi abramsson   :  
Hej Heidi

Nej det er ikke mange oplysninger mankan hente der, heller ikke på engelsk så det beste jeg kan gøre er at henvise til de få opskrifter jeg har anført som ægyptiske her på siden.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-11
Spørgsmål fra   :  shilan
Spørgsmål   :  baklava kurdisk
I opskriften indgår bl.a   :  hejza jeg vil meget gerne have en opskrift om baklava men det skal være kurdisk eller arabisk men det skal oversætte på dansk...men venlige hilsen shilan
Bemærkninger   :  


Svar til shilan   :  
Hej Shilan

Jeg har to opskrifter på baklava, så jeg håber du kan bruge den ene af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-11
Spørgsmål fra   :  Camilla Ternstrøm
Spørgsmål   :  oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  mit spørgsmål er hvordan tilbereder man en oksemørbrad på 2,2 kg i ovn? Og hvad skal jeg lave af tilbehør til?
Bemærkninger   :  


Svar til Camilla Ternstrøm   :  
Hej Camilla

Jeg har en del opskrifter med oksemørbrad, som jeg håber du kan bruge til inspiration.

Se opskrifterne her

Bruger du stegetermometer skal det vise 55 grader for rosastegt. Mørbraden skla vile 15-20 minutter efter den tages ud af ovnen.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-11
Spørgsmål fra   :  Lisbeth Nielsen
Spørgsmål   :  Grillstegt andesteg
I opskriften indgår bl.a   :  Helstegt and på kuglegrill
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbeth Nielsen   :  
Hej Lisbeth

Jeg har denne opskrift som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-11
Spørgsmål fra   :  Margrethe Munk
Spørgsmål   :  frikadeller med porter
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg hørte det en lørdag formiddag,senere afndt jeg det på en af siderne dammen med brownies,men nu kan jeg ikke finde den side på jeres hjemmeside.Det eneste jag kan huske er at de var lavet af kalv og flæskekød og de skulle blive rigtig gode med porter i. Nu er jeg ved at lave frikadeller til 1 juledag og jeg kan ikke finde jeres side igen. Jeg håber meget på svar. På forhånd tak. M.Munk
Bemærkninger   :  


Svar til Margrethe Munk   :  
Hej Margrethe

Jeg har ledt i opskrifterne efter den opskrift, men jeg kan altså ikke finde den.

Beklager meget
Per




2003-12-10
Spørgsmål fra   :  Mogens Schmidt
Spørgsmål   :  marineret sild uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan laver man dem
Bemærkninger   :  


Svar til Mogens Schmidt   :  
Hej Mogens

Jeg har en opskrift på marinerede sild her som jeg håber du syntes om.

I opskriften bruges der sukker, men dette skifter du blot ud med sødemidel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-10
Spørgsmål fra   :  mette
Spørgsmål   :  røget spege sild
I opskriften indgår bl.a   :  jeg leder efter hvor man kan købe træsyrer ell træeddike.
Bemærkninger   :  


Svar til mette   :  
Hej Mette

Jeg ved desværre ikke hvor du kan købe det.

Beklager meget
Per




2003-12-10
Spørgsmål fra   :  Erik Borup Larsen
Spørgsmål   :  Andesteg
I opskriften indgår bl.a   :  And Vand
Bemærkninger   :  
Jeg har hørt en anderledes spændende opskrift på Andesteg i radioen inden for den sidste måneds tid. Jeg fik desværre ikke skrevet den ned, kan I hjælpe mig ? Opskriften går i hovedtrækkene ud på at en and koges i en gryde, hviler til næste dag og steges færdig i ovnen. Jeg mangler Koge/stege-tider. Koge/stege temperaturer, fyld samt en eventuel kogelage. Mvh. Erik Larsen

Svar til Erik Borup Larsen   :  
Hej Erik

Jeg har nettop modtaget denne opskrift som jeg så håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-09
Spørgsmål fra   :  Kai Damgaard
Spørgsmål   :  Pibeandebryster
I opskriften indgår bl.a   :  Ingen specielle
Bemærkninger   :  
Jeg har for første gange skudt en god håndfuld pibeænder og taget brysterne, da jeg har hørt, at skind og fedt smager grimt. Nu har jeg brug for en god opskrift på disse. Er du/I i besiddelse af en sådan eller kan i givet fald en øvrigt andeopskrift anvendes ?? Tak for hjælpen....Kai D.

Svar til Kai Damgaard   :  
Hej Kai

Jeg har ikke nogle opskrifter på pibeand liggende, men jeg vil bestemt mene du kan bruge de øvrige opskrifter med and, blot du husker at korrigere for vægten på ænderne.

Se opskrifterne på svømmefugle her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-09
Spørgsmål fra   :  Käte Petersen
Spørgsmål   :  glögg for diabetiker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Käte Petersen   :  
Hej Kate

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-09
Spørgsmål fra   :  vts
Spørgsmål   :  opskrift på tilbehør til kødfondue
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød, mørbra evt. marineret kød
Bemærkninger   :  


Svar til vts   :  
Hej Vts

Jeg har en opskrift på marineret kødfondue her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Eller se de øvrige fondueopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-09
Spørgsmål fra   :  Ane Toelberg Hein
Spørgsmål   :  Noget med Mars
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har om Mars i skolen sammen med en af mine andre venner i Fysik/ Kemi. Vi vil gerne bage en form for "Marskage" eller "Mars småkage". Hvis i kunne hjæle så ville vi blive meget glade. Vi syntes dette er den bedste hjemmeside med opskrifter på!!! Hilsen Ane og Mette 7a Rytterskolen. Randers.

Svar til Ane Toelberg Hein   :  
Hej Anne

Jeg kan ikke komme på nogen kager der kan ligne mars, så jeg kan desværre ikke hjælpe jer.

Beklager meget
Per




2003-12-09
Spørgsmål fra   :  Louise Olesen
Spørgsmål   :  Bare en lækker Australsk kage/julekage...
I opskriften indgår bl.a   :  Bare en lækker Australsk kage/julekage...
Bemærkninger   :  


Svar til Louise Olesen   :  
Hej Louise

Jeg har valgt en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Se alle de australske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-09
Spørgsmål fra   :  lise zeuthen
Spørgsmål   :  Fedtfattig middagsret med græskar
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan kan jeg bruge græskar i fedtfattig middagsret? Da min mand har for højt kolesteroltal, kan jeg heller ikke bruge æg.
Bemærkninger   :  


Svar til lise zeuthen   :  
Hej Lise

Jeg har søgt på græskar, og der er knabt 100 opskrifter hvor græskar indgår.

Desværre har jeg ikke angivet nogen af disse som fedtfattige, men det betyder jo ikke at de IKKE er fedtfattige, så jeg håber der er nogle af disse opskrifter du syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-08
Spørgsmål fra   :  Ninette
Spørgsmål   :  vedr. julebrygsild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Mange tak for opskriften som jeg glæder mig meget til at afprøve. Dog har jeg lige lidt spørgsmål til den. Jeg kan ikke se hvor meget der skal i af div. krydderier og da jeg ikke har prøvet den før er jeg bange for at ødelægge smagen ved at jeg evt ville komme for meget i og så lige et sidste spørgsmål hvad er julekrydderier og hvor købes de, det kan godt være det er et dumt spøgsmål men jeg kender dem ikke. Venlig hilsen En meget tilfreds bruger af jeres fantastiske sider.

Svar til Ninette   :  
Hej Ninette

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med mængderne da det ikke er en opskrift jeg selv har prøvet af.

Jeg vil dog prøve at komme med et bud her.

4-5 stjerneanis
5-6 hele kardemomme
5-6 nelliker
2 kanelstænger
hasselnøddeflager/mandelsplitter

Som jeg læser opskriften så er det de nævnte ingredienser som er julekrydderierne.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-08
Spørgsmål fra   :  bo eriksen
Spørgsmål   :  Rosastegt kalvefilet
I opskriften indgår bl.a   :  Kalvefilet til 8 personer,hvordan får jeg den rosastegt og ikke rød? Jeg ville gerne servere en sauce evt noget med rosemarin til?
Bemærkninger   :  
normalt er jeg ret så ok i et køkken,men denne er jeg usikker på, jeg er købdt en hel kalvefilet af prima kvalitet,

Svar til bo eriksen   :  
Hej Bo

Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen være 58 for rosasteget og 65-68 for gennemstegt. Når stegen er færdigstegt tages den ud af ovnen, hvorefter man lader den hvile i ca 20 min., før der skæres skiver af den. Husk at skære de færdige kalvefilet i skiver på tværs af kødtrådene.

Se opskrifter på kalvefilet her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-08
Spørgsmål fra   :  Lotte Larsen
Spørgsmål   :  Kinesisk ret med oksekød og porrer
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød i små stykker, tyndt skåret. Soya. Porrer.
Bemærkninger   :  
Når vi går på kinesisk restaurant er denne opskrift altid med i fx. tag-selv-buffeer... (Fx. svinekød i sur/sød-sauce, kylling i karry OG oksekød m. porrer...) Saucen virker til at være soya... Hvis du kan hjælpe mig, vil min familie og jeg være dig DYBT taknemmelige, for vi elsker den ret!!!! Tak og på forhånd glædelig jul og godt nytår... Lise Lotte Larsen

Svar til Lotte Larsen   :  
Hej Lotte

Jeg kender ikke opskriften du spørger efter.

Men jeg har søgt på okse soya og porrer, og der kom nogle resultater frem som kunne ligne lidt efter det du søger, jeg syntes du skal kigge og se om det er en af disse opskrifter.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-08
Spørgsmål fra   :  Doris Margrethe Schmidt Høj
Spørgsmål   :  Julekål
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Doris Margrethe Schmidt Høj   :  
Hej Doris

Jeg har en opskrift på julekål her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-08
Spørgsmål fra   :  Carl Erik jensen
Spørgsmål   :  Andesteg
I opskriften indgår bl.a   :  DER HAR VÆRET, FORNYLIGT,EN OPSKRIFT PÅ EN ANDESTEG, HVOR ANDER BLIVER KOGT FØRST
Bemærkninger   :  


Svar til Carl Erik jensen   :  
Hej Carl

Jeg tror det har været i radioen da jeg for nyligt fik et spørgsmål om hvad der skulle gøres ved anden efter den blev kogt.

Jeg har desværre ikke opskriften så jeg kan ikke hjælpe dig videre.

Beklager meget.
Per




2003-12-07
Spørgsmål fra   :  Jan U. Jensen
Spørgsmål   :  Grise sylte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vil meget gerne have en opskrift på grisesylte uden grisehoved. M V H Jan U.

Svar til Jan U. Jensen   :  
Hej Jan.

Alle de opskrifter jeg har på sylte med svinekød er desværre med grissehoved.

Men du kan jo selvfølgelig altid prøve at lave sylten med andet kød, jeg har desvæære ikke en opskrift på dette.

Beklager meget
Per




2003-12-07
Spørgsmål fra   :  Vidar Utvik
Spørgsmål   :  brød til rullekebab
I opskriften indgår bl.a   :  Vi har lige været i tyrkiet hvor vi bl.a. spiste rulle-kebab,måske gik det under navnet "døner-kebab" hHar du opskriften på det flade brød man ruller kødblandingen ind med? Du får til gengældt 2 opskr.
Bemærkninger   :  
på norske sveler og krumkaker. Måske kaldt klatkager og kræmmerhus på dansk. God Jul fra Vidar Utvik

Svar til Vidar Utvik   :  
Hej Vidar

Jeg har længe søgt en opskrift på kebabbrød, men ind til vidre desværre uden held.

Beklager meget.
Per




2003-12-07
Spørgsmål fra   :  Lone Pedersen
Spørgsmål   :  Sukkerfri småkager, fx. vanniliekranse m.v.
I opskriften indgår bl.a   :  sukkerfri !! til diabetikere
Bemærkninger   :  


Svar til Lone Pedersen   :  
Hej Lone

Jeg har en kategori med opskrifter til diabetiker, og der er også en del opskrifter på kager, så mon ik du kan finde nogle du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-07
Spørgsmål fra   :  Per K. hansen
Spørgsmål   :  gløgg uden alkohol
I opskriften indgår bl.a   :  gløgg uden alkohol
Bemærkninger   :  


Svar til Per K. hansen   :  
Hej Per

Jeg har nogle forskellige opskrifter på gløg, og i hvert fald børnegløggen er uden alkohol, men jeg sender dig linket til alle opskrifterne så kan du vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-06
Spørgsmål fra   :  dorthe
Spørgsmål   :  gratin med broccoli, flødeost naturel, æg, skinke kød tern/strimler
I opskriften indgår bl.a   :  broccoli, flødeost naturel, æg, skinke kød tern/strimler.
Bemærkninger   :  
ligner en gratin-

Svar til dorthe   :  
Hej Dorte

Jeg har en opskrift på en gratin her, men om det er den du søger har jeg svært ved at bedømme.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-06
Spørgsmål fra   :  dorthe lilja
Spørgsmål   :  indbarge oksemørbra
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til dorthe lilja   :  
Hej Dorthe

Jeg har nogle forskellige forslag på indbagt oksemørbrad her, som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-05
Spørgsmål fra   :  dilek
Spørgsmål   :  dolma fylde vindrueblade
I opskriften indgår bl.a   :  vinblade kød
Bemærkninger   :  
vinblade kød ris osv

Svar til dilek   :  
Hej Dilek

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-05
Spørgsmål fra   :  Birgitte Bakman Mikkelsen
Spørgsmål   :  karrysalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg mangler en fedtfattig karrysalat til en 90-årig dame med kredsløbsproblemer

Svar til Birgitte Bakman Mikkelsen   :  
Hej Birgitte

Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-03
Spørgsmål fra   :  Lisbet Nielsen
Spørgsmål   :  rådyr-rullepølse
I opskriften indgår bl.a   :  slag fra rådyr
Bemærkninger   :  
jeg har et meget mager slag fra rådyrlam som jeg gerne vil lave en rullepølse af - har du en opskrift?

Svar til Lisbet Nielsen   :  
Hej Lisbet

Jeg har 2 opskrifter på lammerullepølse som jeg håber du kan bruge.

Jeg ved godt at lam ikke er rådyr,. men smag og størrelse er ikke SÅ langt fra hinanden, så jeg mener godt du kan bruge rådyr i stedet for lam.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-03
Spørgsmål fra   :  Jeanette B. Jacobsen
Spørgsmål   :  Småkager med after eight
I opskriften indgår bl.a   :  småkager hvor i der skal mørk chokolade og after eight chokolade
Bemærkninger   :  
de rulles ud i en stagn og skæres ud når de er bagt

Svar til Jeanette B. Jacobsen   :  
Hej Jeanette

Jeg har desværre ikke nogen opskrift der ligner den du spørger efter.

Beklager meget.
Per




2003-12-03
Spørgsmål fra   :  janne z
Spørgsmål   :  chokolade charlotte kage
I opskriften indgår bl.a   :  chokolade -mousse sandkage
Bemærkninger   :  
fået denne dessert kage i Frankrig, hvor den var skåret ud som tykke stykker sandkage, med chokolade sovs og creme hæld over.selve kage var delt i to, en del sandkageagtigt og en del chokolademousse agtigt - ligesom en marmorkage - uha den var god og nu vil jeg gerne prøve at lave den selv - så HJÆLP

Svar til janne z   :  
Hej Jane

Kan det være denne opskrift du mener ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-03
Spørgsmål fra   :  michael
Spørgsmål   :  Brun sovs.
I opskriften indgår bl.a   :  kulør.
Bemærkninger   :  
Jeg bor i grækenland og kan ikke få fat i kulør til at lave brun sovs af. Hvordan kan jeg lave det uden kulør?

Svar til michael   :  
Hej Michael

Jeg har desværre ikke noget bud på hvad man bruger i stedet.

Beklager meget.
Per




2003-12-02
Spørgsmål fra   :  sille
Spørgsmål   :  honningkage hus
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det skal være et hus man skal bygge

Svar til sille   :  
Hej Sille

Jeg har fået overført en tegning til kagehus til grafik og lagt den ind sammen med en opskrift på en dej.

Dejen er ikke en honningkagedej, men hvis det SKAL være honningkagedej kan du bruge dejen fra honningkagehjerter.

Opskrift og tegning til kagehus

Se opskrifter på honningkager

Med venlig hilsen
Per




2003-12-02
Spørgsmål fra   :  Line Sloth Hendriksen
Spørgsmål   :  Kakaosnitter ??
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kakaosmåkager! Man blander dejen. Ruller den ud i lange pølser, som man trykker flade. Bages og skæres efterfølgende i små stykker.

Svar til Line Sloth Hendriksen   :  
Hej Line

Når jeg tænker på snitter så er vi henne i noget lignende hinbærsnitter.

Det som du beskriver lyder mere som nogle gaffelkager, og jeg har fundet en opskrift frem her som jeg syntes lyder meget lig det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-01
Spørgsmål fra   :  A .Jacobsen
Spørgsmål   :  Julesmåkager med lavt fedtindhold søges
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til A .Jacobsen   :  
Hej A. Jacobsen

Jeg får en del spørgsmål om fedtfattige julekager for tiden, og mit råd til alle er sådan set det samme, skift smørret med margarine, og så måske ikke spise så mange kager.

Opskrifterne til diabetes er som regel også fedtfattige så her kan der måske også findes en del opskrifter.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-01
Spørgsmål fra   :  Mette Xenia
Spørgsmål   :  Forret
I opskriften indgår bl.a   :  Reje/laks/salat/tomat- æg salat
Bemærkninger   :  
Det er en forret som man spiser i sønderjylland. Der er både lakseskiver som man putter på franskbrød. Men også laksestykker. uden ben.

Svar til Mette Xenia   :  
Hej Mette

Jeg har desværre heller ikke noget bud på en opskrift til denne ret.

Jeg beklager meget.
Per




2003-12-01
Spørgsmål fra   :  Mette Xenia
Spørgsmål   :  En god dessert
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
En god dessert. Hovedretten er inbagt mørbrad med flødekartofler. Og flutes. Håber i kan hjælpe??? Gerne inden fredag den. 5 dec. Tak

Svar til Mette Xenia   :  
Hej Mette

Ja jeg nåede jo ikke svare inden den 5, det med at vælge opskrifter/retter ud er heller ikke lige det jeg er bedst til, så jeg vil heller at du kiggede under opskrifterne med desserter.

Med venlig hilsen
Per




2003-12-01
Spørgsmål fra   :  Ninette
Spørgsmål   :  Marinerede sild med Stjerneanis
I opskriften indgår bl.a   :  Hvide sild eller krydder sild. Stjerneanis Væden fra sildene.....
Bemærkninger   :  
Jeg kunne godt tænke mig at lave nogle sild hvor til man satte krydderiet Stjerneanis. Altså et eller andet hvor man køber et glas hvide marinerede sild, hælder væden fra og skal evt. give den et opkog med div. kryderier og der i blandt Stjerneanis. Jeg har ikke før hørt om det og har derfor heller ikke fundet mig nogle opskrifter, men jeg synes at Anis har en dejlig duft og smag. Jeg har en opskrift på orange sild og der skal man tage væden fra og komme hel kanel, hel allerhånde, hele nilleker, orange saft, skal af en appelsin og grand manier, dette skal have et opkog og derefter stå og blive koldt, derefter hælder man væden over sildene og lader dem stå i køleskab og trække mindst 24 timer. Det er lidt den vej jeg kunne tænke mig at lave dem da det er let og ikke tager lang tid, men jeg har bare ikke nogen ide om hvilke andre ting jeg skulle komme ved. Jeg håber at I kan hjælpe mig, da i har gjort det før med en anden opskrift og den var bare super, det var Cappucino mousse. Mange venlige jule hilsner fra Ninette

Svar til Ninette   :  
Hej Ninette

Jeg har en opskrift her hvor jeg mener du kan hente lidt mere inspiration.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-12-01
Spørgsmål fra   :  Jens Olav Hansen
Spørgsmål   :  italiensk inspireret middag med mørbrad.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil laver en italiensk inspireret middag med mørbrad. Jeg har på BBC-food set en ret, hvor mørbrad blev brunet sammen med salvie, hvorefter kødet og salvie blev pakket ind i en lufttørret skinke, og stegt færdigt i ovnen dertil viil jeg serverer smør- sauterede kartofler. Spørgsmålet er,hvor længe skal de være i ovnen og hvilken temp? Hvilken sauce og tilbehør vil i foreslå?
Bemærkninger   :  
Jeg har tænkt mig at serverer anti-pasto til forret og tirramisu til dessert er det ok

Svar til Jens Olav Hansen   :  
Hej Jens

Retten du leder efter mener jeg er Saltimbocca alla romana, eller bare saltimbocca.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2003

Se spørgsmålene for februar 2003

Se spørgsmålene for marts 2003

Se spørgsmålene for april 2003

Se spørgsmålene for maj 2003

Se spørgsmålene for juni 2003

Se spørgsmålene for juli 2003

Se spørgsmålene for august 2003

Se spørgsmålene for september 2003

Se spørgsmålene for oktober 2003

Se spørgsmålene for november 2003

Se spørgsmålene for december 2003