EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Stegetider for Oksekød

Centrumstemperatur

Anbefalet centrumstemperatur for kød, når det tages ud af ovnen eller op af gryden:
Lidt rødsvagt rosaGennemstegt
55-60 c.
60-65 c.
65-68 c.


Tilberedes i Ovn

Små stege op til ca 2 kg brunes i gryde med lidt olie eller smør

Store stege 2 kg og opefter brunes i ovn ved 225 grader i ovnens bradepande uden fedtstof eller vand, når stegen er pæn gylden ca 20 minutter skrues ned

Efter stegning hvile kødet ca 20 minutter efter det er taget ud
Udskæring Mængde Temperatur
Ovn
Ca. Tilberedningstid
(efter bruning)
Tyndsteg med/uden fedtkg. 1
150
45-60
Tyksteg med/uden fedtkg. 1
150
60
Tykkam uden benkg. 1-1 1/2
150
45-60
Oksemørbrad helkg. 2-2½
250
30
Mørbradkg. 3/4
150
30
Inderlår/Klump (Roastbeef)kg. 3/4-1
150
60
Højreb med fedt og uden benkg. 1 3/4 - 2
150
90 - 120
Højreb med fedt og benkg. 3
150
120-150
Cuvettekg. 3/4-1
150
40-60
Culottekg. 1,2
150
40-60
Bov med benkg. 1
150
150


Grill

Udskæring Tykkelse/vægtAfstand fra gløderneCa. stegetid på hver side
Bøf af filetcm. 1-1 1/2
5 cm.
3
Entrecotecm. 2
5 cm.
3
Hakkebøfcm. 2
5 cm.
5
Hakket kød på spydsom valdnød
5 cm.
5
Hele stegekg. 1
10-20 cm.
40-60
MørbradEn hel
10 cm.
20-40
Skært kød på spydcm. 3x3
5 cm.
8
Steakcm. 1-1 1/2
5 cm.
2
T-bone steakscm. 2
5 cm.
3
Tournedoscm. 3
5 cm.
4-5


Gryde

Husk at kødet skal hvile ca 20 minutter efter det er taget ud
Udskæring Mængde Ca. Tilberedningstid
(efter bruning)
Tyndbrystkg. 2
150
Tykkam uden benkg. 1-1 1/2
90-120
Mørbradkg. 3/4
15-20
Marvpibebovkg. 2
150
Inderlår/Klump (Roastbeef)kg. 3/4-1
45-60
Bov med benkg. 1
90-120


Pande

Angivelserne Rød, Rosa og Stegt er Ca. Tilberedningstid i minutter på hver side
Udskæring TykkelseLidt rødRosaStegt
Bøffercm 2
2-2 1/2
3-3 1/2
4-4 1/2
Entrecotecm. 1-2
2
3
4
Steakscm. 1-1 1/2
2
3
4
Tournedoscm. 3-4
3-4
4-5
6-7

Tilbage