Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Mortensgås med æble- og sveskefyld

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Gæs

Gås helHøjtid: Mortens aften

Indsendt :

Mortensgås med æble- og sveskefyld 4 Mortensgås med æble- og sveskefyld 1 Mortensgås med æble- og sveskefyld 2 Mortensgås med æble- og sveskefyld 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5-6 kg.gås
2 tsk.salt
0.5 tsk.peber
1 tsk.sukker
300 g.æbler
150 g.svesker
 
 Sauce:
 hals og indmad
 suppe
 salt
 peber
 kulør
 


Tilbehør:
Rødkål og hvide el. brunede kartofler
Opskrift:

Den rensede gås drysses indvendig med krydderierne og fyldes med æblebåde og svesker. Gåsen gnides udvendig med lidt salt, lægges med ryggen opad på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i en kold ovn. Ovnen stilles på 160 grader C. alm. ovn. Hæld 1 1/2 liter kogende vand i bradepanden.

Vend gåsen efter 1 time. Efter 5-5 1/2 time, hældes vand og afsmeltet fedt af bradepanden. Ovnen stilles på 250 grader C. alm. ovn og gåsen brunes.

Sauce:
Brun hals og indmad i en gryde. Dæk det med suppe og kog det i én time. Si skyen fra og tilsæt skyen fra bradepanden. Jævnes, smages til og farves med kulør.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (29 stemmer)

Opskriften er vist 37245 gange,
og udskrevet 2200 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2008-01-03 14:16:18
Prøvede denne opskrift med en gås der vejede 5600 gr. Fulgte opskriften slavisk - gåsen var færdig 2 timer FØR den beskrevne tid.

www.hulen16.dk  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har prøvet denne opskrift masser af gange og den slår aldrig fejl.