Skinke- og grøntsagsgratin

Skinke- og grøntsagsgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Skinke- og grøntsagsgratin, billede 4 Skinke- og grøntsagsgratin, billede 1 Skinke- og grøntsagsgratin, billede 2 Skinke- og grøntsagsgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
400 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
200 gram Skinke. røget. kogt
   
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Skyl fennikelen og skær evt. små rødder og tørre dele bort. Halver fennikelen og skær nænsomt en kile af den hårde rod, så de enkelte lag ikke går fra hinanden. Del den i kvarte på langs og skær i strimler.

Skyl broccolien. Fjern bladene og en bid af stokken. Skær i mindre stykker. Rens og hak svampe og porre. Fjern evt. fedt fra skinken og skær den i tern.

Opvarm olien på en pande. Tilsæt grøntsager. Steg i ca. 5 minutter under stadig omrøring. Lad det derefter simre små 10 minutter under låg.

Sæt ovnen til 225 grader alm. ovn.

Pisk æg og mælk sammen. Krydres med salt, peber og den fintrevne muskatnød. Fyld et smurt ovnfast fad med grøntsagerne og skinken og bland det sammen. Hæld æggemassen over.

Drys med ost og gratiner på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.

Serveres gerne med salat og et godt brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 87405 gange,
og udskrevet 1530 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6710 (1597 kcal)
KJ pr. Pers. 1677 (399 kcal)
Vægt ialt 1726 gram
Vægt pr. Pers. 431 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 388 KJ (92 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 3.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-30 23:09:24
Lavet uden fennikel, men med næsten dobbelt så meget skinke + to hakkede røde chili sammen med grøntsagerne. Smagte dejligt med brød til :-)