Sennepssovs

Sennepssovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers 4 Pers
SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Sennepssovs, billede 4 Sennepssovs, billede 1 Sennepssovs, billede 2 Sennepssovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Grov sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
Opskrift:
Smelt smørret og rør melet heri, tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring. Når sovsen har den rette konsistens, krydres den med grov sennep.





Beskrivelse:

Opskrift på sennepssovs - en nem hjemmelavet sovs

Sennepssovs går særligt hånd i hånd med fiskeretter, og du kan selv lave din egen hjemmelavet sennepssovs med få simple ingredienser. En klassiker er kogt torsk med sennepssovs, som ofte ledsages af kogte kartofler og en smule grønt.

Når du laver din egen sennepssovs, er det vigtigt, at sovsen ikke brænder på eller koger op, efter du har tilsat senneppen.

Sennepssovs er også kendt som skidne æg sovs. Du kan nemlig bruge sovsen til den klassiske frokostret skidne æg med sennepssovs, som er særlig udbredt på påskebordet.

Hvad er fiskesennep?

Fiskesennep består af sorte sennepsfrø blandet med gule sennepsfrø, hvorefter der tilsættes eddike, vand og salt. Gule sennepsfrø er kendt for sin milde lugtfrie smag, mens sorte sennepsfrø har en mere kraftig smag.

Konsistensen på fiskesennep er karakteriseret ved at være mere grov i det. Du kan lave din egen fiskesennep, eller købe en færdiglavet pulver, som blandes med vand og smages til med salt, sukker og eddike.

karakterer:
Opskriften er vist 18886 gange,
og udskrevet 33 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2953 (703 kcal)
KJ pr. Pers 738 (175 kcal)
Vægt ialt 623 gram
Vægt pr. Pers 155 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 474 KJ (112 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-03-22 14:44:40
Kan man lave sennepssovsen på forhånd.? På forhånd tak Mvh Ghita