Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Chili con carne

Chili con carne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsOprindelsesland : Mexico - Mexicansk - Mexicanske

Mexico - Mexicansk - MexicanskeIndsendt af : helle

Indsendt :


Chili con carne, billede 4 Chili con carne, billede 1 Chili con carne, billede 2 Chili con carne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
500 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 ds. Hvide bønner i tomatsauce, baked beans, konserves 1 dåse hvide bønner i tomatsauce, (baked beans) vejer 425 gram.
1 ds. Kidney bønner, konserves 1 dåse Røde kidney bønner vejer 400 gram, 240 gram drænet vægt
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 tsk. Chili, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Rist kødet på en tør slip-let-pande. pil løgene, hak dem fint og vend dem i kødet. Tilsæt tomater og kog det igennem. Lad det simre 5 min.

Tilsæt de to slags bønner, tomatpure og chilipulver. Kog retten igennem og smag til med salt

Tips:

Retten er god at tilberede dagen i forvejen- smagen bliver kraftigere



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (527 stemmer)

Opskriften er vist 1208761 gange,
og udskrevet 25359 gange.


Energi:
KJ total 6779 (1614 kcal)
KJ pr. Pers. 1694 (403 kcal)
Vægt ialt 1895 gram
Vægt pr. Pers. 473 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 357 KJ (85 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 8.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anne  -  2018-01-02 18:17:33
fin opskrift, men tilføjede flere løg og krydderier og majs. den blev mums


Morten A  -  2017-07-01 11:39:28
Chili Con Carne skal altså laves af skært oksekød og IKKE hakket kød og så skal der creme frachie på toppen...!!!


Gerda  -  2017-02-19 12:56:57
God ret


Rasmus  -  2016-12-22 17:02:35
Alle sammen husk det er "nem chili con carne"


Erling Madsen  -  2016-09-21 21:17:29
Chili con carne er ikke mexikansk. Vi har haft gæster fra Mexico, de kendte ikke retten, men de kunne lide den de ville bare gerne have mere chili i.


torres  -  2016-09-12 13:29:07
der mangler spids kommen, koriander,hvidløg,jalapenos,og pinto bønner eller brune bønner i stedet for hvide bønner kan eventuelt også bruges kidney bønner


ako  -  2016-07-18 18:24:14
Vi og vores mexicanske venner er glade for denne danske ret. Men indtil videre har jeg endnu ikke truffet en eneste mexicaner som kender retten fra deres hjemland, men de prøvet den mange gange i Danmark.


  -  2016-06-26 11:56:12
1/2 kg løg ? er da vist en tastefejl


  -  2016-04-26 15:55:20
Spidskommen og ekstra chili


Henri  -  2016-02-28 16:27:27
Den er fin nok som grundbase, men den skal piftes op af diverse andre ting. Vi brugte hvidløg, frisk chili, gulerødder, peperfrugt osv.


Shc  -  2015-11-26 18:56:44
Den er bare lækker. Giv den lidt chiliolie. Endnu bedre.


Karen  -  2015-04-10 20:19:53
rigtig lækker chili con carne. Det kan anbefales at toppe det med en klat fed øko. creme fraice og hakkede jalapeños. Mums!


Emil  -  2015-03-22 19:01:09
Super nemt og lækkert! Det kan sagtens bruge den dobbelte mængde chili.


  -  2015-01-11 12:10:01
Spidskommen har intet at gøre i denne ret! Derimod kan man tilsætte en lille smule kanel, som står ret godt med baked beans og oksekød. Og pynt naturligvis med creme fraiche og bredbladet persille


Mig  -  2014-10-10 20:54:36
Måske en grøntsag eller to ville gøre den endnu bedre - kunne være peberfrugt, majs el andet.


  -  2014-07-03 15:19:23
Hvor lang tid skal den havde


amanda  -  2013-07-14 14:21:03
hvor længe tager det ca. at lave?


Steen  -  2012-10-23 16:44:04
SUPER LÆKKER.. men benyt frisk chilli i stedet for pulver, og lad den stå til dagen efter.. Så får du et super resultat, Hvis du vil så put lidt majs i ( selv om det ikke høre hjemme i rigtig Chilli Con Carne ) men det er nu ganske godt aligevel :-)


  -  2010-12-14 14:34:11
den er rigtig god men jeg kom peberfrugt i og lidt ekstra chili og hvidløg. Man skal selv krydre som man synes. Mums


  -  2010-03-18 16:36:34
Lækker ret. Mine tilføjelser er: 1tsk. stødt kanel 2-3 fed hvidløg 1tsk. stødt spidskommen Mere chili! Og som Lars skriver, VENT til aller sidst med de hvide bønner, de er tilberedt i forvejen.


Kim  -  2009-09-23 01:06:45
Jeg spiser det oven på ris og med creme fraiche.


yumii  -  2009-09-16 22:13:54
jeg synes at opskriften er lid kedlig. den behøver mere smag. jeg puttede 1 ½ frisk chille istedet. og 2 hvidløg og lidt spidskommen og en stærk blandet krydderi som heder Texas Barbeceu...og den blev super god.


nadia  -  2009-06-08 18:21:04
den er god med lidt rød peber og majs og totilias chips


Marie  -  2009-01-20 11:03:50
Der skal hvidløgi.Og et stort stykke mørkt chokolade til sidst


martin  -  2009-01-06 16:36:45
Tror man skal huske her er at den originale chiliconcarne blev lavet i mexico for mange år siden, så ingredienser som cremefraise peberfrugt er måske ikke helt autentiske :-) Når det er sagt, så er chiliconcarne total ynglings, og skal spises med en lump brød og ikke ske/kniv/gaffel.


jacob  -  2008-09-02 18:29:52
Vil anbefale at tilføje hvidløg, spidskommen og mere end bare 1 tsk chili..


avi  -  2008-08-20 22:45:28
Det er mærkeligt at der er nogen personer der skal absolut putter deres hvidløg ind i alt ! Må vi ikke være fri I må for min skyld kommer hvidløg i jeres is men altså den hører ikke til chili con carne !!!!


linda  -  2008-08-11 13:53:12
er dette ikke bare kød m. bønner og tomat. Der er ikke meget Mexico over denne opskrift. Der SKAL spidskommen og Kanel i Mexicansk chili con carne. Og man bør ikke bruge hakket oksekød, men skært kød som koget mørt!


Steffen Bramsgaard  -  2008-07-24 20:43:08
Prøver den i morgen! Jeg tilsætter 1 frisk chili og 2-3 fed hvidløg- Tacoskaller, salat og Creme fraiche. Glæder mig allerede. I hører fra mig


Chakaranda  -  2008-04-10 21:28:30
Retten blir bedst når der bruges friske øko-råvarer! (friske tomater - tørrede bønner man bløder op og koger osv.) De hvide bønner kan ertsattes af flere kidney bønner og vice versa. Knust tørret chilli er også ok. Hvidløg kan tilsættes efter smag. Prøv evt. også med lidt bacontern der brunes først: det gir smagen lidt mere "kant". Lidt friske krydderurter, f.eks. timian og oregano gør også underværker...og sidst men ikke mindst det hemmelige trick: en lille klat honning!


peter  -  2008-03-01 14:04:00
der skal helt sikkert mere chili!


gitte  -  2008-02-26 19:31:39
Helt vild god - husk cornbread til


  -  2008-02-11 16:36:16
Man kan få kidneybønner i chilisovs hvis man gerne vil have det lidt stærkere.


Troels  -  2008-02-06 20:24:00
MM, sidder og nyder en dejlig portion lige nu. Kan varmt anbefales at bruge Hvidløg og et enkelt Habanero. Server det på et lag Tortilla chips, ost oven på og lidt Salsa dip og en god salat med Hvidløgs dressing på. at drikke til vil jeg forslå et koldt glas mælk, hehe.


Ulla  -  2007-11-04 11:45:48
Ja, mere chili og en dåse majs i - MUMS


Pia  -  2007-10-23 18:09:27
er det meningen man skal bruge de der baked beans? for jeg kunne kun finde rød kidney bønner da jeg skulle handle ind til det


Tasse  -  2007-10-01 18:52:33
mmm- skal den være hel perfekt så prøv evt. at hakke noget frisk chili og put i,og spis det med cremefraisedet giver et bedre resultat.


Henrik  -  2007-09-28 12:59:28
Den har en god smag , men tilføj lidt styrke ( chili/hvidløg ). Man skal svede på issen , men det må ikke brænde vildt i munden.


Mads  -  2007-08-17 17:01:57
Prøv at bruge knust spidskommen og ren cacao pulver i, det giver lidt extra mexikansk smag :-)


hamudii  -  2007-08-02 18:30:30
tilsæt champion- det bliver vildt lækkert:


Mads  -  2007-03-12 16:20:07
man kan også bruge en frisk rød hakkat chili (uden kerner)


linda  -  2007-02-13 20:11:51
put peberfrugt, majs os friske chili i, spidskommen er rigtig godt i sådan en ret. jeg brugte 3 friske chili i og lidt tørret chili, det gjorde opskriften vildt god, og lidt cayennepeber ;)


Morten F  -  2007-02-01 17:36:17
Friske chilier - ALDRIG pulver til con carne. ellers en rigtigt god opskrift.


Margrethe  -  2007-01-27 11:49:59
Ok ret, nem at lave og lækkert. Tilsæt hvidløg og lidt ekstra krydderier. Tilbehør lidt creme fraiche og flutes.. Mums


Lisbet  -  2007-01-22 21:44:37
Rigtig god, så nem at lave. Tilsæt mere chili, og husk en klat cremefraise oven på retten når den serveres.


krillerbibs  -  2007-01-20 12:58:55
lækker men lidt tam ,prøv med nogle friske grønne chillier uhmmm , og server med cremfraise til at køle munden med . super ret .


Anne  -  2007-01-20 00:17:13
Ved godt, det er lidt "snyd" men hæld en pose tex mex krydderi i... UHM!


Jonathan  -  2007-01-08 20:17:36
Lidt fesen opskrift.. Noget tandløs og uinspirerende… Men props til Per for billederne.


am  -  2006-12-06 13:44:48
tilsæt peberfrugter grofthakket


Kevin  -  0000-00-00 00:00:00
super god ret og den er nem at lave hele familien elsker den (hvis man har små børn kun lidt chil


kirsten G.  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker chili. Prøvede med lidt spidskommen og den endte perfekt


Stina  -  0000-00-00 00:00:00
Super!! den smager fantastisk... osse dagen efter... jeg kom masser af chili i og den blev rigtig god


Dalle  -  0000-00-00 00:00:00
jeg elsker mad især det her..


Hans  -  0000-00-00 00:00:00
udemærket.. bare husk at bruge rigtig chilipulver og ikke en krydderiblanding!! hvidløg er en meget go idé! og også peber


Os  -  0000-00-00 00:00:00
MERE CHILI!!!!!!!!!


Henriette  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god.... den kan varmt anbefales


marie  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig lækkert


Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Er man ikke så vild med bønnerne fordi de er melet, lad chillien stå natten over så er den perfekt dagen efter og lidt stærkere når den bliver varmet op.


Mille  -  0000-00-00 00:00:00
Skal den være stærkerer, så prøv evt. at hakke noget frisk chili og put i, det giver et bedre resultat


Caroline  -  0000-00-00 00:00:00
Hurtig og nem at lave - og smager godt


Goffleren  -  0000-00-00 00:00:00
Hæld ikke fløde i, men masser af chili mmmm


Michelle  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig nem og lækker


Michael  -  0000-00-00 00:00:00
SUper dejlig ret


tm  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med lidt cremefraise


Maria Nøre Alslev  -  0000-00-00 00:00:00
super go... måske skal den være lidt stærker


Magnusz  -  0000-00-00 00:00:00
helt vild gooood!


lars  -  0000-00-00 00:00:00
glem ikke 2-3 fed hvidløg og et godt råd-- vent med de hvidebønner til absolut sidst, så bliver de ikke grynet


camilla  -  0000-00-00 00:00:00
lækker men lidt kryddert