|
100 | g. | tekstureret sojaprotein, opblødt i vand 100 g. tekstureret sojaprotein, opblødt i vand | 4 | | hakkede løg 4 hakkede løg | 1 | stor | grøn peber, strimlet 1 stor grøn peber, strimlet | 2-3 | fed | hvidløg, pressede 2-3 fed hvidløg, pressede | 3 | spsk. | olivenolie 3 spsk. olivenolie | 1 | spsk. | sennepsfrø 1 spsk. sennepsfrø | 1-2 | spsk. | sød chili 1-2 spsk. sød chili | 1 | tsk. | kommen, pulver eller hele frø 1 tsk. kommen, pulver eller hele frø | 1 | tsk. | usødet kakao 1 tsk. usødet kakao | 1/4 | tsk. | kanel 1/4 tsk. kanel | 2 | | laurbærblade 2 laurbærblade | 2 | tsk. | oregano 2 tsk. oregano | 6 | | hakkede tomater (eller 1 dåse) 6 hakkede tomater (eller 1 dåse) | 5 | dl. | udkogte bønner (kidneybønner, brune bønner, eller baked beans på dåse (=2 dåser)) 5 dl. udkogte bønner (kidneybønner, brune bønner, eller baked beans på dåse (=2 dåser)) | 1 | lille dåse | tomatpure 1 lille dåse tomatpure | | | evt. lidt eddike evt. lidt eddike | | | evt. 1 tsk brunt sukker evt. 1 tsk brunt sukker | | | |
| |
Steg sennepsfrøene i olien, indtil de popper. Tilsæt løg og grøn peber og steg indtil løgene tager farve. Lad det afkøle lidt, og tilsæt tekstureret sojaprotein, hvidløg, chilipulver, kommen, kakao, kanel, laurbærblade, oregano, tomater, bønner og tomatpure. Tilsæt evt. lidt eddike, hvis der mangler syrlighed og brunt sukker, hvis det mangler sødme. Tilsæt vand, hvis det er blevet for tørt, og lad det koge mindst 40 minutter.
Spises som det er, med brød til. Kan også spises sammen med ris eller pasta.
|