Husmandskost-Mormormad opskrifter på mælkemad

Risengrød
Risengrød
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min. Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring. Grøden koger ca. 1 time, hvorefter den smages til med salt. Serveres med kanelsukker og evt. en smørklat...
Se mere her
Risvælling
Risvælling
Mælken bringes i kog ved jævn varme og under omrøring. De skyllede gryn hældes i under stadig omrøring og grøden koges nu ca. 1 time ved meget svag varme under tætsluttende låg, mens der jævnlig røres heri...
Se mere her
Maizenagrød
Maizenagrød
Melet udrøres med de 2 dl. mælk til en jævning. Resten af mælken bringes i kog. Jævningen kommes i under piskning. Den koges i 2 minutter. Smag til med sukker. Grøden kan serveres med sukker, kanel og frugtmos...
Se mere her
Fløjlsgrød
Fløjlsgrød
Smørret smeltes, melet kommes i, mælken kommes i lidt efter lidt, piskes godt så det ikke klumper. Smages til med lidt sukker. Hver person drysser sin portion med sukker og kanel. En smørklat anbringes i midten. Hertil nydes saftevand...
Se mere her
Kærnemælksuppe
Kærnemælksuppe
Mel og sukker blandes godt i en tykbundet gryde og udrøres med kærnemælken. Citronskal og vanillesukker tilsættes og suppen bringes i kog under kraftig piskning, så den ikke skiller...
Se mere her