Populære opskrifter med squash

Squashkage med ostecreme
Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Heri røres olie, mel samt bagepulver og krydderier. Vend til sidst revet squash og hakkede nødder (kan udelades) i...
Se mere her
Australsk squashtærte
Smør et tærtefad ca. 21 cm i diameter. Skær bacon i små tern og hak løget fint. Bacon og løg ristes. Squashen rives groft med skræl og osten rives groft. Bland bacon/løgblandingen med revet squash, revet ost, hvedemel, bagepulver, olie, æg, salt og peber...
Se mere her
Sunde squashboller
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Skræl squashen og riv den ned i blandingen. Tilsæt havregryn og derefter mel lidt ad gangen. Ælt dejen godt og lad den hæve et lunt sted i mindst ½ time...
Se mere her
Farseret squash
Skær squash igennem på langs. Skrab indmaden ud med en ske, så skallerne er ca. 1 cm. tykke. Hak squashkødet groft. Skær løget i tern og svits det i smørret på en pande. Tilsæt oksekødet og lad det svitse med, til det har skiftet farve...
Se mere her
Hurtig squashsuppe
Et finthakket løg steges gyldent i smør. Riv squashen fint og steg den sammen med løget. Tilsæt presset hvidløg. Hæld grønsagsbouillon i, og bring suppen i kog. Den skal småkoge uden låg i 10 minutter...
Se mere her
Karens squashgryde
Svits de hakkede løg i margarine. Brun kødet heri. Lad først grøn peber svitse med, så champignon og til sidst squash. Tilsæt resten på nær ost. Og lad det simre 20 minutter...
Se mere her
Ovnret med squash
Skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem i en plastpose sammen med melet og ryst dem godt, så alle skiver bliver dækket af mel. Smelt lidt fedtstof på en pande og rist squashskiverne kort heri på begge sider. Tag squashen af panden...
Se mere her
Ovnbagt squash med æg og ost
Skær squash i skiver. Hak løg og hvidløg. Svits løg i oliveolie, til de er klare. Tilsæt squash, hvidløg og hakket kryddergrønt og svits alt 2-3 minutter ved høj varme...
Se mere her
Courgette eller Squash er 2 navne på den samme grøntsag, men faktisk heder den også Zucchini. Squash er engelsk, Courgette er fransk og Zucchini er italiensk.
Squash stammer fra Sydamerika og tilhører græskarfamilien men minder om en agurk i faconen.

Squashen som vi kender den fra butikkerne vejer 250-400 gram og er faktisk umodne med få og små kerner i, men får den lov at vokse vil den blive meget stører og med store kerner i som ved græskar.
Store squash kan stadig bruges, kernerne skrabes ud og de skrælles.

Sæson for danske squash er juli til oktober.
Udenlandske squash kan købes året rundt.
Opbevares bedst ved 7-10 grader C. og 95-100 % relativ fugtighed, hvor de løse kan holde sig i 2-3 uger.