Sunde squashboller

Sunde squashboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Maria

Indsendt :      Red :
Sunde squashboller, billede 4 Sunde squashboller, billede 1 Sunde squashboller, billede 2 Sunde squashboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
350 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
2 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.

Skræl squashen og riv den ned i blandingen.

Tilsæt havregryn og derefter mel lidt ad gangen.
Ælt dejen godt og lad den hæve et lunt sted i mindst ½ time.

Form 16-20 boller og lad dem hæve på en bageplade i mindst ½ time. Tænd ovnen på 200 grader.

Pensl bollerne med æg og bag dem i 20 min.





karakterer:
Opskriften er vist 272902 gange,
og udskrevet 6949 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11768 (2802 kcal)
KJ pr. stk. 735 (175 kcal)
Vægt ialt 1516 gram
Vægt pr. stk. 94 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 776 KJ (184 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 34.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-06-22 17:11:31
Lækre boller. Gav dejen lidt valnødder for at give dem lidt knas😊

  -   2021-03-15 20:49:11
Her elsker vi de sunde squashboller som vi dog laver med blandede gulerødder og squash. Bager dobbeltportion hver uge

  -   2020-11-15 19:57:56
Hvis du bruger små squash (2-300 g.) er det ikke nødvendigt at tage kernerne ud, men bruger du store squash så ville jeg tage kerner ud

  -   2020-11-04 01:41:12
Skal man tage kernerne ud af squashen eller skal de med?

  -   2020-10-19 13:25:48
Super gode boller. Min kræsne familie elsker dem. De er dejlig svampede.

  -   2020-08-06 09:02:11
Ok boller men ikke de bedste jeg nogensinde har smagt.

  -   2015-09-07 13:02:31
Gode boller, dejligt saftige indeni med sprød skorpe. Jeg putter dog også solsikkekerner og græskarkerner, hørfrø og revne gulerødder i. Og har 100 g. Fuldkornshvedemel og 500 g. Alm hvedemel 😉

  -   2013-10-20 14:05:22
Rigtig lækre boller. Bliver ekstra gode, hvis der kommer forskellige kerner i.

  -   2013-08-18 17:43:37
Meget læke boller stor succes i klubben

  -   2011-08-24 18:01:02
Super lækre boller :)

  -   2010-08-26 20:26:03
Super lækre boller! Gav dem 30 min ved 175 grader.

  -   2008-11-23 17:24:52
Toppen af toppen! De er bare gode! Kommer dog ikke helt den skrevne mængde squash i, men det er jo smag og behag. Har prøvet at drysse dem med citronpeber og barbeque; det gør dem altså bare endnu bedre...

  -   2008-11-23 11:22:20
Bare gode... Skal prøves!

  -   2008-09-05 16:53:51
Rigtig gode boller med en dejlig sprød skorpe!

  -   2008-08-19 10:03:54
De smager ogsa godt hvis der kun kommes 250 g. squash i og i stedet to mellem gullerødder og 50 g. hørfrø.

  -   2008-07-20 17:05:06
Lækre boller. Dagen derpå er de super, hvis de lige får en tur i en varm ovn (160 grader) et par minutter - eller på brødristeren. Ellers kan de fryses når de er lune, så er de som nybagte til næste gang.