Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Australsk squashtærte

Australsk squashtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Squash

Oprindelsesland : Australien

AustralienTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :


Australsk squashtærte, billede 4 Australsk squashtærte, billede 1 Australsk squashtærte, billede 2 Australsk squashtærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
250 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
50 gram Cheddar ost 50+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Smør et tærtefad ca. 21 cm i diameter.

Skær bacon i små tern og hak løget fint. Bacon og løg ristes. Squashen rives groft med skræl og osten rives groft.

Bland bacon/løgblandingen med revet squash, revet ost, hvedemel, bagepulver, olie, æg, salt og peber.

Hæld blandingen i det smurte fad.

Bages 40-45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.
Overfladen skal være lysebrun.

Tips:



Beskrivelse:
Denne Australsk squashtærte er utrolig nem at lave da den er uden bund, og en god måde at få brugt sine squash på. Kan også laves i bradepande til flere personer.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (373 stemmer)

Opskriften er vist 395492 gange,
og udskrevet 19939 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5650 (1345 kcal)
KJ pr. Pers. 5650 (1345 kcal)
Vægt ialt 817 gram
Vægt pr. Pers. 817 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 691 KJ (164 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 11.6 gram
Kulhydrat 8.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Charlotte   -  2020-08-14 19:53:10
Jeg ved ikke lige hvorfor den hedder australsk squash tærte, den er som den min kollega Bente har fra et af hendes ugeblade, men Go er den 👍

Maria  -  2019-08-10 19:12:51
Jeg pynter den med baconstrimler istedet for at putte bacon indeni. Jeg krydrer også med fx hvidløgspulver, cayenne og paprika. Evt presset hvidløg. Salt gerne let, den revne squash først i en skål, det trækker væde ud, vrid derefter væsken ud af squashen så den bliver mindre våd.

  -  2018-08-04 22:25:03
Nem tærte man slipper for at lave dejen seperat, resultatet er næsten det samme, jeg tilføjede en rest kartofler og lidt creme fraiche - helt sikkert en opskrift jeg vil prøve igen.

lene  -  2017-08-11 15:00:16
Har erstattet mel med havregryn

Mie  -  2016-05-28 12:49:59
Brugte skinke strimler ,foårsløg og hakket ramsløg. MUMS.

Annett  -  2016-04-28 17:20:47
Har lavet denne tærte flere gange. Vi synes, den er rigtig god, og selve idéen er nemmere og hurtigere end mange andre madtærter. Min erfaring er, at den varieres som man har lyst, blot grundopskriften holdes: æg, mel, olie og bagepulver. Så kan fyldes være alt muligt. Har både prøvet med forskellige ostetyper, grøntsager og rejer - det er kun fantasien, der sætter grænser.

AB  -  2014-08-26 20:29:00
mor snyes meeget godt om den :)dejlig sund smag

Susanne  -  2014-07-31 14:08:51
Til vegetarer: Erstat bacon med tofu i tern, vendt på panden med olie og hvidløg

bech.kh  -  2013-04-24 10:21:57
Fantastisk tærte, erstatter ofte bacon med kylling i tern. Og grahamsmel i stedet for hvedemel.

Henny   -  2012-09-12 22:22:10
Jaka bov smager bare supergodt i den

gittelyons  -  2012-09-07 18:43:37
Smagte super godt. Jeg lagde et lag skivede kartofler i bunden. Skal prøves igen

Hønse  -  2012-09-01 20:15:03
Kan man tilsætte lidt banan?

veebee  -  2012-08-29 19:05:20
Ualmindelig nem og god tærte.. børnene elskede den!

AS  -  2012-08-05 18:39:30
Smager skønt og god som tilbehør til alt muligt. I dag lavede jeg den med revne gulerødder og fint hakket champignon som tilbehør til laks- og dertil lidt grøn salat.

  -  2012-06-21 18:43:39
Super lækker og nem ret, der tager næsten ingen tid at lave. Server evt. groft brød der til.

Camilla  -  2012-03-18 17:02:25
Dejlig tærte. Børnenes favorit(3&7år). Bliver ofte lavet på den stores mandag. Putter dog ikke ost i.

  -  2012-03-15 10:04:08
Helt fantastisk dejlig og nem tærte.

Gitte  -  2011-11-25 12:16:54
Har nu lavet den to gange med succes :) Skal lave den igen i aften og tilmed forsøge mig med en pastatærte også. Men hvad skal man servere til sådan to tærter ? Vi skal nemlig have svigerforældrene på besøg til spisning. :)

Missrefsgaard  -  2011-09-16 19:21:11
Virkelig lækker, tilføjede cayennepeber og hvidløg og så brugte jeg røget skinkepålæg i stedet for bacon og ikke ost da jeg ikke kan lide det....det bliver en af mine nye ynglingsretter :)

  -  2011-09-06 11:44:56
den bliver også god hvis der kommer en porre i

B  -  2011-08-14 14:39:39
Super lækker

rup67  -  2011-08-11 09:34:54
Den kører rent ind i vores familie, både af store og små. Er man bange for for meget bacon, kan det med held skiftes ud med skinke og lidt krydderi.

Gurli  -  2011-07-08 18:03:51
Vil da lige tilføje til de fedtforskrækkede, at når først bacon er stegt sprød, er fedtet smeltet fra, og dermed er den sprøde bacon fedtfattig...

heban48  -  2011-03-15 10:26:35
Dejlig tærte kanon med mere bacon og brug smør istedet for olie ( rigeligt med smør ) Dejligt med hjemmebagt flutes til

bella <3   -  2010-09-05 17:30:50
totalt lækker tærte !!!! men istedet for at bruge bacon i skiver så brug bacon i tern, det er meget hurtigere:-D

  -  2010-07-22 17:14:43
Super dejlig tærte, men ødelæg den nu ikke med hvidløg, det er den for god til.

EP  -  2010-03-25 13:26:31
Har lavet den nogle gange efterhånden. Vi river et par kartofler, for at give mere fylde. Vil prøve hvidløgstricket næste gang, da den godt kan virke noget fersk!

Bjarne  -  2010-02-15 13:59:29
Brug evt. en rest skinke eller hamburgerryg. Så bliver det ikke meget sundere.

Lille mor  -  2009-08-30 20:33:05
Den smagte dejlig, vil tilslutte mig at der ikke behøves at komme olie i. Jeg har en rest tilovers så den vil jeg prøve at fryse ned, skrive tilbage med en vudering.... forvent ikke lige svaret er der i morgen... er en travl lille mor.god appetit. :-)

Ninna i Amerika  -  2009-08-09 19:37:25
Per, Jeg ser at mange sporger om retten er fryseregnet, hvorfor ikke skrive om det ved hver opskrift, hilsen fra Ninna

Nina  -  2008-08-19 13:04:13
Man kan sagtens undvære olien. Jeg tilsatte lidt hvidløg og persille, det var faktisk helt godt.

Steffen Bramsgaard  -  2008-07-24 20:17:08
Er lige blevet færdig med at spise! Fantastisk. Tak for mad!

trina  -  2008-06-10 11:00:12
Rør mel og bagepulver i olien, derefter æg og så resten, minus bacon. Jeg prøvede med lidt champignon, rigtig godt.Vil prøve med ristede hasselnødder næste gang.

En....?  -  2008-06-06 12:04:48
den ser lidt underlig ud, skal det være det??

Anja  -  2008-05-05 08:25:38
Det er en rigtig god tærte fik den hos min kusine og lavede den i går med skinkestrimler nem og hurtig til en eller 2 personer.

pia  -  2007-10-09 00:38:06
glemte at sige, jeg kan ikke se nogen grund til at bruge olie i aeggeblandingen, og at retten sagtens kan laves paa stegepanden som en aeggekage

pia  -  2007-10-09 00:28:09
det er jo bare en omelet. Alt kan bruges i denne ret. Jeg selv laver den til koedloese dage med kartofler skaeret i tynde skiver ,det samme for squachen. Ok, jeg jeg steger dem lidt foerst inden aeggeblandingen haeldes over og saettes i ovnen.

anita  -  2007-10-06 12:16:57
det er for nemt, jeg ønsker jeg havde denne opskrift for mange år siden, kommer nogle gange lidt spidskommen i , andre gange chili men altid hvidløg

Sofie  -  2007-09-19 15:39:58
Rigtig lækker tærte. Smager godt og ser rigtig lækker ud, også........

Anni, Wien  -  2007-09-01 10:38:15
Jeg vil også gerne vide om den er fryseegnet?

Siri  -  2007-08-30 23:42:38
Go og nem! Men lidt klistret og ku være lækrere med lidt større stykker squash end revet. :)

frank  -  2007-08-27 20:50:41
Rigtig god som frokosttærte, da den ikke er særlig fyldig, men den smager rigtig godt med et koldt glas Riesling

Mette  -  2007-08-26 08:44:16
Fantastisk tærte, som er hurtig at lave når man kommer hjem fra arbejde

Morten  -  2007-08-19 19:43:01
Nem at lave! Jeg synes dog ikke den smagte af ret meget (jeg havde også lidt kylling i som jeg havde tilovers). Jeg kunne også godt have ønsket en mere fast konsistens.

vibeke  -  2007-08-16 09:01:26
rigtig lækker, og nem at lave

tina  -  2007-08-15 09:14:36
kan den fryses?

Birgit  -  2007-08-10 07:48:27
Virkelig god - brug kun det halve olie - kan fint bruges med frosne squash, hvor jeg hælder lidt af væden fra, når squashen er tøet op

LH  -  2007-08-06 20:05:11
Men at lave, og selv de mest kræne kan lide den.

helle brodt  -  2007-08-04 19:44:31
utrolig lækker, jeg brugte pølser istedet for bacon og et æg mere og lidt mere squash, den blev perfekt

010807  -  2007-08-01 19:52:38
den er hammergod, alle spiste af den med stor velbehag, samtidig er den jo nem og hurtig at lave 9 p herfra

henny-hansen  -  2007-07-28 18:31:32
for farvens skyld bruger jeg rødløg. Brug 1 pk à 100 gr. bacon i tern og for at spare på fedtet, kan man bruge fedtet fra baconen i stedet for olien. Dog skal man være opmærksom på, at det er animalsk fedtstof og ikke godt, hvis man tænker på kolesterolet.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her