Populære opskrifter med Grønne asparges

Grønne asparges i ovn
Skær enderne af aspargesene og læg dem i et olieret ildfast fad. Læg også tomaterne i fadet. Fadet sættes i en 200 grader C. alm ovn i 15 minutter. Riv parmesanost over og sæt fadet i ovnen yderligere 5 minutter...
Se mere her
Asparges med bacon
Rul bacon omkring 2-3 asparges, alt efter tykkelse. Læg dem på en bageplade og sæt dem i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader C. alm ovn. Krydres med citronsaft, salt og peber...
Se mere her
Grillede grønne asparges
Skær enderne af aspargeserne. Pensel eller spray dem med olivenolie og krydder dem med salt. Grilles over direkte varme 2x5 minutter under låg, vendes 1 gang undervejs...
Se mere her
Grønne asparges på panden
Skær enderne af de grønne asparges. Steges 4-5 minutter i smørret, de skal stadig have lidt bid. Krydr med salt, peber og citronsaft og server evt. med parmesanflager...
Se mere her
Kartoffelsalat med asparges
Små kartofler koges hele, ellers kan de skæres i 3 cm. stykker. Læg kartofler og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog. Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 15 minutter...
Se mere her

Den grønne asparges - sprød og delikat

Der findes intet bedre end friske, nye grønne asparges. Selvom de grønne stænger kan nydes året rundt, er de perfekte til sommerens mange retter, herunder som tilbehør til grillretter. I Danmark løber aspargessæsonen fra april til juni, og det er her, asparges smager allerbedst. Smagen er sødlig og en smule bitter.

Asparges skal have en fast konsistens, og må ikke virke slatne. Selve hovedet skal også se friskt ud - du vil ikke i tvivl, om de er nyhøstet eller af ældre dato. Når du tilbereder dem, er det vigtigt ikke at koge dem for længe, da de ellers risikerer at miste deres karakteriserende sprødhed.

Tilberedning af grønne asparges

Du skal ikke skrælle grønne asparges. Det eneste du skal gøre, er at skære nederste ende af - medmindre de er helt friske, så kan du sagtens lade enderne være. Kogetiden for grønne asparges er ikke længere end et par minutter, ellers risikerer de at blive slatne. Du kan også vælge at dampe de grønne stænger i 3-4 minutter i en gryde med vand. Tilsæt eventuelt lidt sukker, salt og smør i gryden.

Server de grønne asparges som en del af dine sommerretter, når du inviterer gæster til middag. Der findes et hav af grønne asparges opskrifter her på siden, som du kan give dig i kast med.

FAQ

Hvor lang tid skal grønne asparges koge?

De grønne asparges’ kogetid er ikke længere end 1-2 minutter.

Skal grønne asparges koges?

Nej, de kan sagtens spises rå, hvis de er friske.

Hvordan tilbereder jeg grønne asparges?

Du kan vælge at tilberede de grønne asparges enten ved at koge, dampe eller grille dem.

Skal grønne asparges skrælles?

Nej, grønne asparges skal ikke skrælles.

Hvordan høstes grønne asparges

De grønne asparges knækkes af nede ved roden, hvorefter de er klar til tilberedning.

Kan man spise grønne asparges rå?

Ja, du kan godt spise grønne asparges rå.

Er grønne asparges sunde?

Ja, grønne asparges er sunde, da de indeholder store mængder vitaminer og mineraler, der særligt styrker øjne, nyrer og knogler.

Hvad er grønne asparges godt for

Grønne asparges indeholder A, E og K-vitamin, som er særlig godt for øjne, nerver og immunsystemet.

Kan grønne asparges fryses?

Ja, grønne asparges kan fryses, hvis de blancheres i 3 minutter først.