Spørgsmål efter opskrift

2004-09-30
Spørgsmål fra   :  lene andersen
Spørgsmål   :  diabetes/cøliaki
I opskriften indgår bl.a   :  sukker-glutenfrie opskrifter på kager,brød,desserter.
Bemærkninger   :  


Svar til lene andersen   :  
Hej Lene

Under punktet opskrifter finder du et underpunkt der heder allergi, derinde finder du så igen punktet for glutenfrie opskrifter.

Desværre har jeg ikke så mange glutenfrie opskrifter at jeg mener der kunne blive et punkt hvor det kun er glutenfrie opskrifter uden sukker.

Hvis der er sukker i opskrifterne så vil jeg mene du kunne prøve at skifte sukkeret ud med sødemiddel/sukkererstatning.

Se de glutenfrie opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-30
Spørgsmål fra   :  Grethe Alsing Pedersen
Spørgsmål   :  amerikansk lagkage-fødselsdagskage
I opskriften indgår bl.a   :  På amerikanske film får man gerne sådan er kæmpestor lagkage / fødselsdagskage. Den er tememlig høj . Hvordan laver man sådan en og hvad fylder de i den?
Bemærkninger   :  


Svar til Grethe Alsing Pedersen   :  
Hej Grethe

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig da jeg ikke ved hvad de bruger derover, samtidig er jeg heller ikke helt sikker på hvad du tænker på af kage.

Beklager meget
Per




2004-09-29
Spørgsmål fra   :  Dorthe Hanne Larsen
Spørgsmål   :  hofgryde
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på en gryderet med svinekød i strimler eller stykker, og gulerødder, løg og champignoner, jeg kan ikke huske om der skulle endet i, den smagte dejligt, og var rigtig god at lave dagen før, jeg tror også der var tomatpure i. Kender I den, og kan jeg få den, jeg lod den hænge på indersiden af min spisekammerdør, da jeg flyttede for mange år siden. Venligst Dorthe Hanne Larsen
Bemærkninger   :  
Jeg kan tilføje at retten kunne spises med løse ris. Vh, Hanne Larsen

Svar til Dorthe Hanne Larsen   :  
Hej Dorthe

Jeg kan jo ikke love at det er den helt samme opskrift, men der er i hvert fald en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-29
Spørgsmål fra   :  Mathilde
Spørgsmål   :  inka-mad
I opskriften indgår bl.a   :  vi søger inka-mad, der kan bla. være majs, tomater eller kartofler i. gerne noget brød. vi skal bruge maden til vores fremlæggelse, og vi kan ikke finde nogen opskrifter, håber du kan hjælpe. knus julie og tilde
Bemærkninger   :  


Svar til Mathilde   :  
Hej Mathilde

Jeg har ikke deciderede inkaopskrifter, men jeg syntes i skulle prøve og kigge i opskrifterne under lande, og se under Brasilien, Chile, Colombia, Peru og Venezuela.

Det er måske ikke rigtig inkamad, men det er jo i hvert fald fra de lande som inkaerne herskede/boede i.

Se opskrifter fordelt på lande her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-27
Spørgsmål fra   :  aase
Spørgsmål   :  syltning af friske figner
I opskriften indgår bl.a   :  friske figner
Bemærkninger   :  


Svar til aase   :  
Hej Aase

Her er der et par opskrifter på syltede figen som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-27
Spørgsmål fra   :  Margit Klausen
Spørgsmål   :  Tyrkisk Garlic bread
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har lige været på ferie i Tyrkiet, hvor vi fik nogle fantastiske "Garlic Bread" som appetitvækker. Brødene er store luftige brød - helt hule indvendig - og de blev serveret rygende varme og med hvidløgssmør til. Når man tog hul på brødet, faldt det sammen. Kan I skaffe mig opskriften på dette fantastiske hvidløgsbrød, vil jeg blive meget glad.

Svar til Margit Klausen   :  
Hej Margit

Jeg har flere opskrifter på tyrkisk brød, men jeg kan ikke finde et der minder om det du beskriver, men du kan jo prøve at se dem igennem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-26
Spørgsmål fra   :  jytte jensen
Spørgsmål   :  stegte grønne bønner
I opskriften indgår bl.a   :  grønne bønner, frisk ingefær, olie,sukker og soya
Bemærkninger   :  
jeg har fået disse skønne sprøde bønner i Usa, men fik kun af vide hvad der var i og ikke hvordan de var blevet lavet

Svar til jytte jensen   :  
Hej Jytte

Jeg har en opskrift her som godt nok indeholder porer også, men ellers mener jeg den passer på det som du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-26
Spørgsmål fra   :  Kirsten Olsen
Spørgsmål   :  Syltning af chili
I opskriften indgår bl.a   :  Rød stærk chilli
Bemærkninger   :  
Hvordan syltes/tørres stærk rød chilli (små)

Svar til Kirsten Olsen   :  
Hej Kirsten

Jeg har lidt forskellige opskrifter på syltning af chili som jeg håber du kan bruge

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-25
Spørgsmål fra   :  Anne
Spørgsmål   :  Turkish delight
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har fået oplyst, at det udelukkende skulle indeholde frugtsaft, samt stivelse. Kan I hjælpe mig med en opskrift?
Bemærkninger   :  


Svar til Anne   :  
Hej Anne

Det er ikke en ting jeg kender meget til, men jeg har da en opskrift her som jeg håber er den rigtige.

Turkish delight

Med venlig hilsen
Per




2004-09-25
Spørgsmål fra   :  Sara
Spørgsmål   :  middelhavsbuffet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg skal holde en 30 års fødselsdag og vil gerne lave en middelhavsbuffet. Har du nogle godt forslag til hvad man kan stille på en sådan buffe? Der skal selvfølgelig være både kød, grøntsager og salater.....Hjælp

Svar til Sara   :  
Hej Sara

Det er desværre ikke mange buffetopskrifter vi har, men jeg håber du kan hente lidt inspiration i de få som der trods alt er.

Se buffetopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-24
Spørgsmål fra   :  Grethe Jørgensen
Spørgsmål   :  tomat røde
I opskriften indgår bl.a   :  tomater
Bemærkninger   :  
hvordan laves de tomater som vi i dag kan købe som flåede tomater og hvordan gemmes de, da vi har ret mange og for at de ikke skal gå til.

Svar til Grethe Jørgensen   :  
Hej Grethe

Jeg går ud fra at du tænker på dåsetomater, og lige det kan jeg ikke hjælpe dig med, men jeg har et par andre opskrifter på opbevaring af fuldmodne tomater her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-23
Spørgsmål fra   :  Ina Christensen
Spørgsmål   :  Amerikansk Applepie
I opskriften indgår bl.a   :  Makroner, tvebakker eller?
Bemærkninger   :  
Det er en pie med den sædvanlige smør-mel-sukker dej som bund og også som låg. Men imellem bund og låg ligger æblerne sammen med en anden slags dej, muligvis noget tvebakke og sukker. Det giver det i hvertfald en mere sød og dessertagtig smag.

Svar til Ina Christensen   :  
Hej Ina

Jeg har her en opskrift på amerikansk applepie, selvom jeg ikke helt syntes den passer med det du beskriver, er det det tætteste jeg kan komme på en opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-22
Spørgsmål fra   :  Tina Petersen
Spørgsmål   :  Opskrifter til bagemaskine
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
søger opskrifter på brød, der bages i bagemaskine

Svar til Tina Petersen   :  
Hej Tina

Vi får utroligt mange spørgsmål omkring opskrifter til bagemaskiner, men vi har desværre ikke nogen opskrifter til denne.

Beklager meget
Per




2004-09-22
Spørgsmål fra   :  Inge Pedersen
Spørgsmål   :  helstegt oksemørbrad og fløde kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  hvad kan man severe som tilbehør til helstegt oksemørbrad og fløde kartofler jeg skal bruge det på fredag
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Pedersen   :  
Hej Inge

Faktisk synters jeg at oksemørbrad og flødekartofler er nok i sig selv, men du kunne jo servere en grøn salat dertil, eller måske en Tazikki

Med venlig hilsen
Per




2004-09-22
Spørgsmål fra   :  Anita Gejl
Spørgsmål   :  Tortilla pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på selve pandekagen som man bruger til durum. Venlig hilsen Anita Gejl
Bemærkninger   :  


Svar til Anita Gejl   :  
Hej Anitta

Jeg har søgt på navnet tortilla, og der kommer 22 resultater, godt nok ikke alle på selve pandekagen, men jeg kan desværre ikke skille dem fra, andet en jeg skal tage dem enkeltvis, så jeg syntes denne måde giver dig størst mulighed for at vælge selv.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-22
Spørgsmål fra   :  Jan Moskjær
Spørgsmål   :  komtessekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jan Moskjær   :  
Hej Jan

Jeg har desværre ingen opskrift på denne kage.

Med venlig hilsen
Per




2004-09-21
Spørgsmål fra   :  Dorthe Høy
Spørgsmål   :  Chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på en chokoladekage uden mælk og æg. Fedtstof må kun være vegetabilsk
Bemærkninger   :  


Svar til Dorthe Høy   :  
Hej Dorte

Jeg har her nogle vegetariske kager, der er også en enkelt chokoladekage blandt dem, men den indeholder miracle wip som jeg faktisk er i tvivl om hvad indeholder.

Men ellers kunne det jo være du kunne bruge en af de andre kager ??

Se vegetariske opskrifter her


Med venlig hilsen
Per




2004-09-21
Spørgsmål fra   :  bodil riis
Spørgsmål   :  muffins
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg savner i det hele taget opskrifter på muffins - bl.a. til børnenes skolemad, og må derfor gerne indeholde frugt eller grøntsager. Men alle ideer er velkomne.

Svar til bodil riis   :  
Hej Bodil

Jeg har faktisk to kategorier med muffins, den første ligger under retter/frokost og heder madmuffins.

Se madmuffinsopskrifter her

Den næste ligger under retter/kager i form og heder blot muffins

Se muffinsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-21
Spørgsmål fra   :  else marie pultz
Spørgsmål   :  tørring af æbler, hvordan
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan tørrer man æbler?

Svar til else marie pultz   :  
Hej Else

Voms madleksikon har følgende beskrivelse af processen

Æblerne skrælles, befris for kernehuset og skæres i skiver. De tørres i ovnen ved ca. 50°C, til al væde er fordampet.

Med venlig hilsen
Per




2004-09-21
Spørgsmål fra   :  Inge Pedersen
Spørgsmål   :  skummetmælkspulver
I opskriften indgår bl.a   :  er der nogen der kan fortælle mig hvor jeg kan købe dette
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Pedersen   :  
Hej Inge

Du kan købe skummetmælkspulver i de fleste supermarkeder.



Med venlig hilsen
Per




2004-09-20
Spørgsmål fra   :  Anne Dorthe
Spørgsmål   :  Hirsegrød
I opskriften indgår bl.a   :  Hirse
Bemærkninger   :  
Jeg savner en hirsegrød om morgenen og den skal være fedtfri og helt uden mælkeprodukter! - Jeg håber meget på hjælp! Mange hilsener fra Anne Dorth

Svar til Anne Dorthe   :  
Hej Anne Dorthe

Jeg har et par enkelte opskrifter på hirsegrød, som du måske kunne bruge ??

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-20
Spørgsmål fra   :  sunrid olsen
Spørgsmål   :  valdorfsalat - ovnstegt elg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til sunrid olsen   :  
Hej Sunrid

Jeg har ikke så mange opskrifter på elg, men min norske samarbejdspartner har en hel del, så dem vil jeg lige sende også.

Elgopskrifter på dansk

Norske elgopskrifter

Har du problemer med at oversætte det norske vil jeg gerne hjælpe med oversættelsen, hvis du vælger et par opskrifter ud.


Waldorfsalat:
Her har jeg lidt forskellige opskrifter som jeg vil sende, så du har mulighed for at vælge selv.

Faktisk er der her en opskrift på dyreryg med waldorfsalat, som du måske kunne bruge til din elgsteg.

Se salatopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-20
Spørgsmål fra   :  Agnethe
Spørgsmål   :  Jensen Sauce
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på en sauce der smager som Jensens favoritsauce eller Nettos udgave, nemlig deres "steak sauce". Saucen skal tilsættes fløde, er tomatfarvet, og smager rigtig godt. Kan nogen hjælpe mig? Jeg bryder mig ikke om at bruge færdigsaucer alt for tit! :)
Bemærkninger   :  


Svar til Agnethe   :  
Hej Agnethe

Jeg mener at det er en whiskysauce som Jensen bruger, det passer i hvert fald meget godt med det du beskriver, så den sender jeg til dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-19
Spørgsmål fra   :  Tove Poulsen
Spørgsmål   :  syltede pærer til diabetes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Poulsen   :  
Hej Tove

Jeg har 2 opskrifter på syltede pærer, som du kan vælge imellem.

Syltede sukkerfrie pærer

Med venlig hilsen
Per




2004-09-19
Spørgsmål fra   :  lykke Nisell Baca
Spørgsmål   :  sojabønnegratin
I opskriften indgår bl.a   :  porer gulerødder kartofler selleri kan huske den drysses med sesamfrø og er ren vegetariansk
Bemærkninger   :  


Svar til lykke Nisell Baca   :  
Hej Lykke

Jeg må beklage at jeg ikke kender opskriften, og derfor ikke kan hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2004-09-19
Spørgsmål fra   :  Berit Sørensen
Spørgsmål   :  60ér mad
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal lave mad til en 50 års fødselsdag. Temaet er flipperfest og mad fra 60érne. Kan nogen hjælpe mig med nogle ideer. Gerne noget originalt så man kan sige: Nojh!!! -det har vi ikke set siden 60érne...
Bemærkninger   :  
Kender nogle f.eks nogle links på hjemmesider jeg kan bruge..

Svar til Berit Sørensen   :  
Hej Berit

Jeg må desværre skuffe dig, jeg kender hverken til opskrifter eller andre sider med opskrifter fra den tid.

Beklager meget.
Per




2004-09-18
Spørgsmål fra   :  jørgen pedersen
Spørgsmål   :  forloren skildpadde
I opskriften indgår bl.a   :  kogt på kalveskanke
Bemærkninger   :  
samtidig spørger jeg om hvar man skal drikke til, altså foruden sherry. ØL ell.Rødven eller Hvidvin ?

Svar til jørgen pedersen   :  
Hej Jørgen

Jeg har flere opskrifter på forloren skildpadde som jeg vil sende dig, så har du mulighed for selv at vælge blandt dem.

Se opskrifterne her

Jeg er ikke sikker på drikkevarerne til denne ret, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

Med venlig hilsen
Per




2004-09-17
Spørgsmål fra   :  lissi jensen
Spørgsmål   :  butterdejsstang med hakket skinke
I opskriften indgår bl.a   :  butterdej hvor der var hakket skinke, spring løg og revne gulerødder, og en slags sovs/drssing. Den var rullet til en stang og bagt. fået på ryslinge højskole
Bemærkninger   :  


Svar til lissi jensen   :  
Hej Lissi

Jeg er ret sikker på at den opskrift du leder efter er en skinkestang, men jeg har desværre ikke en opskrift med det fyld som du beskriver, men jeg håber du kan hente inspiration fra opskrifterne jeg sender dig.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-17
Spørgsmål fra   :  karin
Spørgsmål   :  perlefromage?
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har smagt en dessert der ligner Risalamande, men den er med byggryn i stedet for ris. Er det en dessert i kender. Den bliver kaldt noget med perle. Jeg tror det er en gamme opskrift.
Bemærkninger   :  


Svar til karin   :  
Hej Karin

Byggryn bliver også kaldt for perlegryn, så der må være derfra du har perle.

Jeg har desværre ikke en færdig opskrift, men hvis opskriften er som ris a la mande, var det måske værd at prøve med byggrynsgrød i stedet for risengrød ??

Se opskrift på byggrynsgrød her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-17
Spørgsmål fra   :  morten Hansen
Spørgsmål   :  peberrods-salat
I opskriften indgår bl.a   :  ???????????
Bemærkninger   :  


Svar til morten Hansen   :  
Hej Morten

Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-15
Spørgsmål fra   :  Helle Højfeldt
Spørgsmål   :  Russisk knækbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
For ca.17 år siden fandt jeg i et dameblsd en opskrift på russisk knækbrød, den er desværre blevet væk, jeg kan kun huske at dejen blev rullet helt tyndt ud og at der var strøet meget sesamfrø på, Min familie brokker sig ofte over at vi ikke kan lave disse knækbrød mere da jeg har smidt opskriften væk, tak for hjælpen. Helle

Svar til Helle Højfeldt   :  
Hej Helle

Jeg har et par opskrifter på knækbrød, men jeg må indrømme at jeg ikke selv tror på at en af dem skulle være helt magen til din opskrift.

Men det kunne jo være du kunne bruge en af disse i mangel af bedre, eller du måske kunne prøve dig frem til samme resultat.

Se knækbrødsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-15
Spørgsmål fra   :  karsten skov
Spørgsmål   :  tunge
I opskriften indgår bl.a   :  kalvetunge+div.kryderier
Bemærkninger   :  
jeg har en frossen kalvetunge som jeg vil bruge til pålæg.hvor lang tid koger jeg den og hvad bruger jeg af kryderier?

Svar til karsten skov   :  
Hej Karsten

Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.

Kogning af kalvetunge

Med venlig hilsen
Per




2004-09-15
Spørgsmål fra   :  Inge Pedersen
Spørgsmål   :  diabetes opskrift på okse mørbrad med tilbehør
I opskriften indgår bl.a   :  jeg vil gerne have en diabetes opskrift på okse mørbrad med tilbehør jeg skulle gerne bruge den før den 24/9
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Pedersen   :  
Hej Inge

Jeg må indrømme at udover at en diabetespatient ikke må spise for meget sukker, og ikke for fedt, så er jeg ikke klar over hvad man skal tage hensyn til.

Så det ville være forkert af mig at anbefale en bestemt opskrift på oksemørbrad, men jeg har en masse opskrifter på oksemørbrad som du kan vælge imellem.

Se oksemørbrad opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-14
Spørgsmål fra   :  Nanna Klint
Spørgsmål   :  Kiwikage
I opskriften indgår bl.a   :  Sandkage , kiwipure (?)
Bemærkninger   :  
Jeg ved, at DanCake producerer en version af den, men det er jo ikke det samme som den rigtige vare. Jeg ville blive glad, hvis du vil finde en opskrift.

Svar til Nanna Klint   :  
Hej Nanna

Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrifter der minder om det du efterlyser her.

Beklager meget.
Per




2004-09-13
Spørgsmål fra   :  Søs
Spørgsmål   :  Skinkeomelet
I opskriften indgår bl.a   :  Skinkeomelet Raclette
Bemærkninger   :  
hej, jeg har fundet jeres opskrift på skinkeraclette, der står at man skal lave en æggemasse, hvad skal den indeholde og hvor meget af hver ingrediens?

Svar til Søs   :  
Hej Søs

Det er altid svært at side her bagefter og gætte på hvad den der indsendte opskriften havde i tankerne, men jeg regner med at det er æggemasse som til en almindelig omelet, og jeg har tilføjet dette til opskriften, så alle har en mulighed for at kommentere dette.

Se rette opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-12
Spørgsmål fra   :  michael jonassen
Spørgsmål   :  stegt ål
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ønsker hjælp til en god opskrift

Svar til michael jonassen   :  
Hej Michael

Jeg har en opskrift her på stegte ål som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-12
Spørgsmål fra   :  tina gregersen
Spørgsmål   :  nougatsnitter
I opskriften indgår bl.a   :  havregryn, sukker, vaniliesukker, lys sirup, smør pynt: smeltet nougat.
Bemærkninger   :  
Bages som en hel kage, når kagen er bagt og smurt ind i nougat, skæres den ud i små mundhapser.

Svar til tina gregersen   :  
Hej Tina

Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift der svare til din beskrivelse.

Men jeg har fundet en opskrift på havregeynsfingre som jeg syntes minder lidt om det du beskriver, og som du muligvis kunne bruge som udgangspunkt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-12
Spørgsmål fra   :  sonja nielsen
Spørgsmål   :  fiskefrikadeller
I opskriften indgår bl.a   :  hakket torsk røget spæk salt og peber mel æg . men hvor meget og hvordan blandes det . noget jeg kan huske fra min barndom hilsen sonja
Bemærkninger   :  


Svar til sonja nielsen   :  
Hej Sonja

Jeg har flere opskrifter på fiskefrikadeller, og jeg sender dig dem alle her da du så har mulighed for selv at vælge den eller dem du syntes bedst om.

Se fiskefrikadelleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-12
Spørgsmål fra   :  Flemming Nielsen
Spørgsmål   :  Spegepølser mv.
I opskriften indgår bl.a   :  Okse samt vildt kød
Bemærkninger   :  
Hej jeg har lige været på jagt tur hvor jeg har skudt rensdyr og moskusokse jeg vil nu gerne lave spegepølser af noget af kødet jeg har en stor røgeovn men mangler opskrifter samt evt. netbutik for køb af tarme, krydderrier mv. kan i hjælpe mig.

Svar til Flemming Nielsen   :  
Hej Flemming

Opskrifterne mener jeg at jeg kan hjælpe dig lidt på vej med selvom jeg ikke har opskrifter liggende med hverken rensdyr- eller moskusspegepølser.

Men jeg har opskrifter på flere forskellige slags pølser hvor jeg mener du kan bytte køddelen ud med rensdyr eller moskus.

Se pølseopskrifter her"

Det er meget være med netbutikkerne da det ser ud til at du er bosiddende i grønland, og jeg ikke kender nogen der sender dertil.

Beklager meget.

Med venlig hilsen
Per




2004-09-11
Spørgsmål fra   :  Alan Madsen
Spørgsmål   :  poelsekoed
I opskriften indgår bl.a   :  For at finde opskrifter med poelse-koed. How to make.
Bemærkninger   :  
Min computer har Engelsk keyboard, saa din computer har svaert ved at laese, og siger for det meste at der ikke er opskrifter for *poelse * eller *poelse* related. Siden Danskerne spiser flere poelser end naesten alle andre lande, finder jeg det svaert at forstaa.

Svar til Alan Madsen   :  
Hej Alan

Jeg syntes det er lidt svært at se ud fra dit spørgsmål om det er opskrifter PÅ eller MED pølser du søger, så du få lige lidt af begge dele her.

Se opskrifter PÅ hjemmelavede pølser her

Se opskrifter MED pølser her

Hvis du søger på kogebogen og det er et ord med æ ø eller å så kan du helt udelade bokstavet og have et tomt felt. Dette vil dog sikkert give lidt flere uønskede resultater.

Med venlig hilsen
Per




2004-09-10
Spørgsmål fra   :  Alexander
Spørgsmål   :  is, æggehvider, sukker
I opskriften indgår bl.a   :  is, æge hvider, sukker
Bemærkninger   :  
Man pisker æge hviderne sammen med sukkerr. derefter hælder man det udover isen og putter ind i ovnen. Hved ikk hvor meget man ska bruge af hver ting..? Hvad hedder opskriften

Svar til Alexander   :  
Hej Alexander

Opskriften heder baked Alaska eller indbagt is, og du får opskriften lige her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-10
Spørgsmål fra   :  Inge Pedersen
Spørgsmål   :  forret
I opskriften indgår bl.a   :  en forret som man kan severe champagne til
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Pedersen   :  
Hej Inge

Der er sikkert en masse forretter der kan serveres champagne til, men lige nu kan jeg ikke rigtig komme på nogen.

Beklager meget.
Per




2004-09-10
Spørgsmål fra   :  Maj-Britt Lundorf
Spørgsmål   :  Marinerede appelsinfileter eller skiver?
I opskriften indgår bl.a   :  Appelsinfileter eller skiver, som marineres i en sukkerlage eller lignende med en eller anden form for spiritus i. Skal bruges som tilbehør til chokoladekage med vaniljeis.
Bemærkninger   :  


Svar til Maj-Britt Lundorf   :  
Hej Maj-Britt

Jeg har en opskrift her som jeg vil mene at du kan bruge som udgangspunkt til marinering af appelsinerne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-10
Spørgsmål fra   :  Birgit Nielsen
Spørgsmål   :  Marokanske gulerodssalat
I opskriften indgår bl.a   :  gulerødder, hvidløg og nok noget olie/eddike og måske ingefærd
Bemærkninger   :  
salat/tilbehør

Svar til Birgit Nielsen   :  
Hej Birgit

Jeg har en opskrift her som jeg tror er den du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-09
Spørgsmål fra   :  karin andersson
Spørgsmål   :  wook ret
I opskriften indgår bl.a   :  nudler bønnespirer løg vandkastanier m.m.
Bemærkninger   :  
jeg ved ikke hvad jeg skal oplyse. jeg ville bare gerne have opskrifter på mad lavet i wook.

Svar til karin andersson   :  
Hej Karina

Under punktet opskrifter, finder du et stykke nede på siden et punkt der heder tilberedning, og her kan du vælge forskellige tilberedningsmetoder, der i blandt wok.

Se wokopskrifter her

Med venlighilsen
Per




2004-09-09
Spørgsmål fra   :  annitta
Spørgsmål   :  kage opskrifter uden mælk og æg
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger kage opskrifter uden mælk og æg.
Bemærkninger   :  


Svar til annitta   :  
Hej Annitta

Jeg har nogle enkelte opskrifter uden mælk og æg under vegetaropskrifterne, så jeg håber du syntes om dem.

Du finder kageopskrifterne et stykke nede på listen.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-09
Spørgsmål fra   :  Pernille Lager
Spørgsmål   :  Citronkage med blå birkes
I opskriften indgår bl.a   :  jeg tror det er en almindelig sandkage/bradepandekage med hovedvægt på citron og blå birkes Den er ret fugtig
Bemærkninger   :  
Jeg smagte den for nylig, og jeg mener at have hørt/læst om den tidligere. Jeg kan bare ikke huske hvor. Den er ikke i mit bibliotek

Svar til Pernille Lager   :  
Hej Pernille

Jeg prøvede at søge på birkes og citron, og der dukkede en birkeskage op, men da den ikke indeholder ret meget citron er jeg ikke helt sikker på det er denne kage du søger, men prøv at kig på den og så vend tilbage hvis det ikke er den.

Se kagen her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-08
Spørgsmål fra   :  sanne
Spørgsmål   :  Spansk mad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Mange former for spansk mad.Evt. forretter

Svar til sanne   :  
Hej Sanne

Under punktet lande har jeg retter fra forskellige lande, deriblandt også Spanien, dog er det ikke enormt mange opskrifter der er, men jeg håber du kan finde lidt der fanger din interesse.

Se spanske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-08
Spørgsmål fra   :  Gitte Pedersen
Spørgsmål   :  Fedt fattige middags retter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er det noget I kan hjælpe mig med har forsøgt at søge under det, men nope kunne ikke finde noget Ellers er jeres side rigig gode Med venlig hilsen Gitte Pedersen

Svar til Gitte Pedersen   :  
Hej Gitte

De fedtfattige opskrifter har vi valgt at lægge under det punkt vi kalder for kostformer.

Se fedtfattige opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-07
Spørgsmål fra   :  Rene Greulich
Spørgsmål   :  gulerodsbrud
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg vil blive glad for en god opskrift på gulerodsbrud! På forhånd Tak!for hjælpen

Svar til Rene Greulich   :  
Hej Rene

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-07
Spørgsmål fra   :  Line Munk
Spørgsmål   :  Chokoladekage med kokos
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler opskriften på en kage jeg ofte fik som barn til fødselsdage o.s.v. Det er en skærekage der minder om drømmekage - dog er selve kagen chokoladekage, mens kokosfyldet også er tilsat kakao, og så vidt jeg husker også en smule kaffe. Håber I kan hjælpe!
Bemærkninger   :  
PÅ forhånd tak!

Svar til Line Munk   :  
Hej Line

Du nævner selv drømmekagen, så det er lidt det jeg har set efter, og jeg har fundet en opskrift her som jeg mener kan være den du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-07
Spørgsmål fra   :  Anne Jørgensen
Spørgsmål   :  Blinis
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler en opskrift på Blinis UDEN gær. Hvad kan jeg bruge ud over creme fraice med løg,kaviar og dild?
Bemærkninger   :  


Svar til Anne Jørgensen   :  
Hej Anne

Jeg har fundet denne opskrift her frem, hvor der bruges natron og bagepulver i stedet for gær.

Se opskriften her

I en af opskrifterne på blinis, er der denne beskrivelse:

Blinis kan serveres meget enkelt og elegant, det kommer kun an på tilbehøret. Til hverdag spiser russerne dem med marmelade eller hytteost på. Ved mere festlige lejligheder smøres blinis med smeltet smør, og der hører meget lækkert tilbehør til: Sort eller rød kaviar eller tynde skiver af fersk røget laks eller hellefisk, dækket af en stor skefuld cremefraiche.

Sitat slut:

Du kan også bruge stenbiderrogn i stedet for kaviar.

Med venlig hilsen
Per




2004-09-06
Spørgsmål fra   :  Lissy
Spørgsmål   :  Pinjekage
I opskriften indgår bl.a   :  500 g Nødder pynt: kagecreme og ristede pinjekerner
Bemærkninger   :  


Svar til Lissy   :  
Hej Lissy

De nævnte ingredienser siger dig ikke rigtigt noget, så jeg har lidt svært ved at vælge en opskrift ud til dig.

Jeg har taget en søgning på nødde kage, og jeg vil sende dig resultatet, da det kunne være du kunne se en opskrift der kunne bruges.

Se opskrifter på nødde kage her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-06
Spørgsmål fra   :  lene johnsson
Spørgsmål   :  spinattærte og pasta til laks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg fik ved en buffet personstærte med spinat og geddeost - de var ikke i en tærte bund (gætter på en ægemasse med spinat puttet i personforme) hvordan laves de.

Der var ligeledes en dressing til røget laks. Den var rødlig (gætter på flødeskum blandet med noget andet samt tomatpure og noget peberrod) den smagte krydderet og var let i konsistensen.

Svar til lene johnsson   :  
Hej Lene

Jeg har en enkelt opskrift på spinattærte uden dejbund som jeg tror er noget lig det du beskriver.

Se opskriften her

De ingredienser du nævner til dressingen er faktisk ingredienserne til en Thausand Iceland dressing, men jeg tror ikke det er den du leder efter, men jeg syntes ikke rigtig jeg kan se hvad det ellers skulle være.

Lige bortset fra denne opskrift på peberrodscreme, men jeg er ikke alt for sikker på det er den rigtige.

Se opskriften på peberrodscreme her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-06
Spørgsmål fra   :  Hanne Sørensen
Spørgsmål   :  grillet rødtunge/ m vanilliesovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Sørensen   :  
Hej Hanne

Jeg har desværre ikke en opskrift som jeg kan sende dig, men jeg har lidt andre opskrifter på rødtunge som du måske kunne bruge i stedet ??

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-06
Spørgsmål fra   :  hald
Spørgsmål   :  form/springsforms kage med appelsin
I opskriften indgår bl.a   :  kage med appelsinsaft
Bemærkninger   :  
når kagen er bagt hældes varm appelsinsaft med sukker over

Svar til hald   :  
Hej Hald

Jeg kan ikke finde en opskrift der passer helt på det du beskriver med sukker og appelsinsaft.

Men jeg har jo en kategori under kager i form med springformkager, og der er også et par stykker på appelsinkage, som det kunne være du kunne bruge.

Springformkager

Med venlig hilsen
Per




2004-09-05
Spørgsmål fra   :  pernille pedersen
Spørgsmål   :  maskeret blomkål
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger en opskrift på maskeret blomkål, den er í en af karoline bogerne men jeg kan ikke finde den på nettet hjælp den er med blomkål-ærter-rejer og en dressing
Bemærkninger   :  


Svar til pernille pedersen   :  
Hej Pernille

Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge, selvom den ikke er helt magen til den fra karoline.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-04
Spørgsmål fra   :  Annika Jensen
Spørgsmål   :  måske Grønlænderkage
I opskriften indgår bl.a   :  Grøn en eller anden ting
Bemærkninger   :  
Da jeg vr barn fik jeg en grøn kage som jeg mener hedder Grønlænderkage.. Den var grøn indeni mer kan jeg desværre ikke huske

Svar til Annika Jensen   :  
Hej Annika

Jeg har nogle opskrifter på grøn kage, eller giftkage som nogle også kalder den.

Jeg kan ikke love dig det er den rigtige kage, men prøv at kig på opskrifterne, og søg evt. også på gift kage.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-04
Spørgsmål fra   :  katja nielsen
Spørgsmål   :  dybstegt banan/
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det er banan der bliver vendet i en form for dej og stegt i fortyrer (serveret sommen med is) de fleste kinesiske spise steder servere det lige som indbagte rejer

Svar til katja nielsen   :  
Hej Katja

Jeg har en opskift her som lyder meget lig det du beskriver, så måske det er den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-03
Spørgsmål fra   :  Jeannett Grønne Pedersen
Spørgsmål   :  Honning marineret skinke
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har købt en honning marineret skinke på 2,3 kg. Kunne du hjælpe mig med at finde en måde at tilberede den på. Jeg vil gerne lave den som en hel steg. Jeg vil gerne lave en marinade som skinke kan lige i, så den kommer til at smage meget af honning og evt. timinan. Jeg håber at I kan hjælpe mig.

Svar til Jeannett Grønne Pedersen   :  
Hej Jeannett

jeg forstår ikke lige det med marinaden, når du skriver at den er marineret i forvejen.

Jeg har en opskrift på honningmarinade her som jeg vil mene at du kan bruge som grundopskrift og så selv skifte krydderierne ud.

Se opskriften her

Når du skal stege skinken så opnår du det bedste resultat hvis du har et stegetermometer, og det skal vise 65-68 grader C for gennemstegt.

Tidsmæssigt vil jeg tro at den skal have 2-2½ time ved 150 grader C.

Med venlig hilsen
Per




2004-09-02
Spørgsmål fra   :  Gitte Gerion
Spørgsmål   :  Squash kage til diabetiker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte Gerion   :  
Hej Gitte

Jeg havde denne fedtfattige opskrift på squashkage, som jeg mener kan bruges med sødemiddel i stedet for sukker.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-09-01
Spørgsmål fra   :  Brian Birkeholm
Spørgsmål   :  smør
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan fremstiller man selv smør og hvilke ingredienser bruger man?
Bemærkninger   :  
har længe ønsket at fremstille eget smør, men kan ikke finde en opskrift

Svar til Brian Birkeholm   :  
Hej Brian

Smør er jo i bund og grund blot fløde der er blevet kærnet, og deraf får man så kærnemælk og smør.

Den nøjagtige proces kender jeg ikke, men jeg har fundet en beskrivelse her som måske kan hjælpe dig lidt på vej.


Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2004

Se spørgsmålene for februar 2004

Se spørgsmålene for marts 2004

Se spørgsmålene for april 2004

Se spørgsmålene for maj 2004

Se spørgsmålene for juni 2004

Se spørgsmålene for juli 2004

Se spørgsmålene for august 2004

Se spørgsmålene for september 2004

Se spørgsmålene for oktober 2004

Se spørgsmålene for november 2004

Se spørgsmålene for december 2004