Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Vegetar opskrifter



Ovo lakto vegetar
Den typiske vegetar, som udover planteføde også spiser mælkeprodukter og æg, kaldes også Ovo lakto vegetar





Lacto-vegetar
En vegetar, som undgår æg men spiser mælkeprodukter.





Ovo-vegetar
En vegetar, som undgår mælkeprodukter men spiser æg.





Veganer
En vegetar, som udover kød, fjerkræ, fisk og skaldyr også undgår både æg og mælkeprodukter.





Rå veganer
En veganer som udover at undgå kød, fjerkræ, fisk og skaldyr også undgår både æg og mælkeprodukter ikke opvarmer maden over ca. 46 grader.





Frugtar Frugt-vegetar. Spiser kun rå frugt, nødder og frø.



Andre former for vegetarkost
(undergrupper af kødspisere):


Flexitar Semi-vegetar: Spiser kød lejlighedsvis



Pescetar Pesco-vegetar (Fiske-vegetar): Spiser en af vegetarformerne samt fisk og skaldyr



Pollotar Pollo-vegetar (Kylling-vegetar): Spiser en af vegetarformerne samt kylling.



Makrobiotiker: Har generelle "retningslinier" for hvordan man bør spise. Fuldkorn og grønsager er de centrale bestanddele, men suppe, bønner, nødder og fisk indgår også ofte. En makrobiotiker er ikke en vegetar, da en vegetar ikke spiser fisk.