EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Vegetar opskrifter

Ovo lakto vegetar
Den typiske vegetar, som udover planteføde også spiser mælkeprodukter og æg, kaldes også Ovo lakto vegetar

Lacto-vegetar
En vegetar, som undgår æg men spiser mælkeprodukter.

Ovo-vegetar
En vegetar, som undgår mælkeprodukter men spiser æg.

Veganer
En vegetar, som udover kød, fjerkræ, fisk og skaldyr også undgår både æg og mælkeprodukter.

Rå veganer
En veganer som udover at undgå kød, fjerkræ, fisk og skaldyr også undgår både æg og mælkeprodukter ikke opvarmer maden over ca. 46 grader.


Frugtar Frugt-vegetar. Spiser kun rå frugt, nødder og frø.





Andre former for vegetarkost (undergrupper af kødspisere):

Flexitar Semi-vegetar: Spiser kød lejlighedsvis

Pescetar Pesco-vegetar (Fiske-vegetar): Spiser en af vegetarformerne samt fisk og skaldyr

Pollotar Pollo-vegetar (Kylling-vegetar): Spiser en af vegetarformerne samt kylling.

Makrobiotiker: Har generelle "retningslinier" for hvordan man bør spise. Fuldkorn og grønsager er de centrale bestanddele, men suppe, bønner, nødder og fisk indgår også ofte. En makrobiotiker er ikke en vegetar, da en vegetar ikke spiser fisk.